Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soğuk, rüzgarlı ve yağışlı hava için tulum, mont ve pantolon önerileri

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli Dostlar,

Malumunuz havalar artık normal montla kabanla ve pantolonla veya bunların içine giyeceğimiz içliklerle gidemeyeceğimiz kadar sertleşmeye başladı, bu konuyu açmamdaki sebep hem kendim için hem de diğer dostlarımızın da yararlanabileceği bir konu olsun istememdir, konuyu sabitleyeceğim bu yüzden önerilerinizi website linkleriyle de desteklemenizi rica ediyorum ki herkese faydalı olsun :) Özellikle kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünleri rica ediyorum.

Takım halinde veya tulum pantolon ve üstüne ayrı mont olarak da tavsiye verebilirsiniz, şimdiden teşekkür ediyorum herkes adına :)

Saygılarımla

12718_buyuk_zoom.jpg
5890_buyuk.jpg 201312141933_imax_thermo_suit_tulum.jpg

Son düzenleme:

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
Aşağıda linkini verdiğim pantolonu almayı düşünüyorum. Fiyatı uygun , içi polar. Isı yalıtımı var. Ve su kaydırma özellikli. İçe kalın termal içlik. Ayaklar için termal özellikli bot. Üste polar ceket. Onun üstüne de Soğuk iklim parkası ile üşümem diye düşünüyorum. Yağmur yağarsa da yağmurluğu üstüne geçiririm. Pantolon için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

http://www.decathlon.com.tr/sibir-100-pantolon-id_8155602.html

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dechatlon'dan 139 TL'ye membran kaplama pantolon aldım. Henüz çok yağışa denk gelmedim, ama ıslak yere dizimi koydum, ıslaklığı geçirmedi.
Pantolonun kesimi çok güzel, ama biraz ağır. Çadır giymiş gibisiniz biraz. Büyük bir rahatsızlık sayılmaz, ama belki goretex malzemeli olanlar daha hafiftir; gelgelelim onların da fiyatları çok farklı.

*Su geçirmez mont için şansımı Çin sitelerinde denedim, ürün henüz yolda.

Dikkat: Bu ürünlerde çok önemli bir şey var. Ya makinede yıkamayıp silmekle yetineceksiniz ya da makinede yıkarsanız yumuşatıcı kullanmayacaksınız. Aksi taktirde su geçirmezlik özelliğini kaybeder.
Herhalükârda yıkama talimatına uygun muamele etmek gerekir. Yoksa sıradan bir pantolona dönüşür.

Linki şurada: http://www.decathlon.com.tr/inverness-300-ir-pantolon-id_8218500.html

Bir de Karaköy'den 25 TL'ye balıkçı yağmurluğu (takım olarak) aldım. İçine kalın şeyler giyebilirim diye büyük aldım. En garantisi bu görünüyor aslında. Belki en şık olmayacaksınız, ama kesinlikle kuru olacaksınız. :)
Çin'den sipariş verdiğim kaliteli çıkmazsa bu yağmurluğa çok iş düşecek.

Son düzenleme:

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
Dechatlon'dan 139 TL'ye membran kaplama pantolon aldım. Henüz çok yağışa denk gelmedim, ama ıslak yere dizimi koydum, ıslaklığı geçirmedi.
Pantolonun kesimi çok güzel, ama biraz ağır. Çadır giymiş gibisiniz biraz. Büyük bir rahatsızlık sayılmaz, ama belki goretex malzemeli olanlar daha hafiftir; gelgelelim onların da fiyatları çok farklı.

*Su geçirmez mont için şansımı Çin sitelerinde denedim, ürün henüz yolda.

Dikkat: Bu ürünlerde çok önemli bir şey var. Ya makinede yıkamayıp silmekle yetineceksiniz ya da makinede yıkarsanız yumuşatıcı kullanmayacaksınız. Aksi taktirde su geçirmezlik özelliğini kaybeder.
Herhalükârda yıkama talimatına uygun muamele etmek gerekir. Yoksa sıradan bir pantolona dönüşür.

Linki şurada: http://www.decathlon.com.tr/inverness-300-ir-pantolon-id_8218500.html

Bir de Karaköy'den 25 TL'ye balıkçı yağmurluğu (takım olarak) aldım. İçine kalın şeyler giyebilirim diye büyük aldım. En garantisi bu görünüyor aslında. Belki en şık olmayacaksınız, ama kesinlikle kuru olacaksınız. :)
Çin'den sipariş verdiğim kaliteli çıkmazsa bu yağmurluğa çok iş düşecek.
Linkini verdiğin pantolonun ısı yalıtım özelliği yok sanırım. Fakat kalın bir malzemesi var gibi. Sağlamlık için yapılmış. iyi günlerde kullan :)

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Evet tek kat kumaş, ama çok güçlü kalın bir kumaş; üşüteceğini sanmıyorum. Ben özellikle su geçirmezliğe odaklandım; bu idare edecek bir pantolon. Aslında sordum; Decathlon'da su geçirmezlik garantisi veren ürünler üzerinde NOVADRY yazan ürünler.
Ama fiyatı da o kadar artırmak istemedim; hesaplı diye oraya gitmiştim, ama şöyle olsun +50 TL, böyle olsun +50 TL derken, fiyatlar yine 200'ü geçiyor.
Linkini verdiğin pantolonun ısı yalıtım özelliği yok sanırım. Fakat kalın bir malzemesi var gibi. Sağlamlık için yapılmış. iyi günlerde kullan :)

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
tulum alma bir kere. hantal ve ciddi boğucu. aşırı soğuk havalarda anca iş görür. yalıtımlı bir takım yılda anca 2-3 ay kullanılabilir ancak termal içlik+ su geçirmez, nefes alabilen dış katman kombinasyonu yıl içinde çok daha uzun süre kullanılabilir. bütçe varsa montta içi çıkarılabilir polarlı mont iyidir.

Umay

Üye
Su yalıtımı konusunda pek faydası olmasa da, sıcak tutması açısından kar pantolonu tavsiye ederim. Genellikle spor kesimleri olduğundan çok şık duruyor aynı zamanda. Marka marka fiyat seçenekleri de mevcut.

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
O kar pantolonları bana da çok boğucu geldi doğrusu... hele de paçalarda yaptığı birikme çok can sıkıcı. Çoğunda ayarlanabilir diyor, ama ayarlansa da ayarlanmasa da o pantolonların içinde insan kendini sıcak ve kuru hissediyor, ama iyi hissetmiyor :)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
İnsan iki yerden üşür.
Ayaklar ve boyun.
Boyun kısmını korumak kolay. Bu nedenle ayakkabı en önemli malzeme haline geliyor, mutlaka sizi sıcak tutacak bir şey olmalı.
Boyun kısmını da gerek kaşkol, gerekse polar kumaştan üretilmiş boyunluklar ile korumak mümkün.
Avda hareketsiz duruyorsanız ancak arktik kıyafetlerle sıcak kalabilirsiniz. Hareketli bir av yapıyorsanız nefes alan çok katmanlı kıyafetlerle sıcak ve kuru kalabilirsiniz.
Kıyafet seçimi de olta seçimi gibi. Tek bir kıyafetle her şey olmuyor.
Tabii biz mecburen olduruyoruz o başka... :)

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Ayak kısmı en kolayı. Alırsın bir neopren dalgıç çorabı (5 mm), bir numara büyük çizme (Nalbur çizmesi bile olur) Sonra soğukmuş, suymuş vız gelir. Sıcaktan ayaklar yumuşacık olur.