Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Solunar Takvimi ve Hava Basıncı Etkileri

sungur

Yeni Üye
Adı
Gökhan Selvi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben başka bi app buldum daha sade ve daha kullanışlı fishing und hunting diye bi program deneyelim bakalım hangisi bizi neticeye götürecek

sungur

Yeni Üye
Adı
Gökhan Selvi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Slm ustalar bugün deneme imkanı oldu akıllı tlf için bahsettiğim app in verdiği bilgiye göre balığa çıktım ve sonuç 16.30 sularında balıgi aldım. 1.5 kg ağırlığında tatlı su levregi çok güzel bir balık. Stuttgart civarında bir gölde balığı tuttum Rüzgar faktörü ve solunar takviminin verilerine göre sonuç pozitif. Birkaç denemeden sonra program hakkında kesin kanıya ulaşacağız inşallah. Sizlerden de aldığınız sonuçları paylaşmanızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Yasin977

Yeni Üye
Adı
Yasin Taşarası
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Windyty proğramından basıncı takip ediyorum ama solunar takvimini anlamadım

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Alçak hava basıncının balık üzerinde metabolik olarak bir etkisi var.
Alçak hava basıncı ortaya çıktığı esnada balıklarda meydana gelen metabolik bir rahatsızlık durumu var ve kıyıda yada belli noktalara kadar derinde yaşayan hedef balıklar (levrek,barracuda,kofana vb.) bu oldukça rahatsızlık veren ve beslenme güdüsünü baskılayan durumda kurtulmak için derine kaçıyor ve belli bir süre sonra kıyıya geri dönüyor.
Balıkların hava kesesinin şişmesini sağlayan etken yüksek hava basıncının suya uyguladığı baskını azalması suyun genleşmesi ve bu genleşmenin kıyıda ki balığın gövdesine uyguladığı etkinin azalması.
@Hamdi alıntıdır.

Mektupla

Daimi Üye
Hava basıncı artıyor

ds_ssf

Üye
Bu teori bu hafta işe yaradı. Salı günü balığa gittiğimde alçak basınç vardı. 1016 gibi. Daha sonra basınc yükseldi ve çarşamba perşembe cuma bol av verdi. Anca benim merak ettiğim nokta şu. Şu an 1029 hpa basınç var. Yüksek basıncın etkileri ne oluyor acaba?

ds_ssf

Üye
Balık düşük basınçta derin suya gidiyorsa, yüksek basınçta kıyıya yakın olması gerekir. Mantıken düşününce. O zaman bu havada levrek avı yapılır diye düşünüyorum. Acaba var mıdır?

Mektupla

Daimi Üye