Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Solunar takvimine göre...!!

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
Belkide bizimkisi züğürt tesellisi;) denizlerimizi hızla kirletiyoruz bir çok balık türünü yok etmişiz teknolojinin bütün nimetlerinden yaralanıyoruz( yok etmek için) yasaklar kanunlar hepsi boş.
Bana otuz sene evvel bu teorileri söyleseler bayağı gülerdim, o zamanlar balık her daim vardı malzeme yoktu şimdi her türlü malzeme ve farklı farklı av metodları var balık arada bul:(
Erkan bey ;
Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum...
İzmit körfezi içinde aynı durum geçerli,kirletmek ve olan balığın kökünü kazımak yetmiyormuş gibi kıyı şeridine de dolgular yaparak körfezi havuza çevirdiler.Deniz kendini doğal olarak temizleyemez oldu artık çar/çöp bir karşı duvara bir bu duvara vurarak haydi dibe...Eskiden tüm sahil şeridi kumsaldı ve deniz kendini doğal olarak temizliyordu.
Bir ara midyeciler dadandı,meraların canına okudular...Yerel ağcılarda, baktılar millet malı götürüyor,haydi bizde süpürelim midyeleri... Şimdi de sızlanıyorlar voli de,uzatmada bir şey çıkmıyor diye...Eskiden Turna mezgitlerimiz,Karagözlerimiz,Uskumru,Kolyozumuz,Kalkan,Levreğimiz,Palamut,Toriğimiz,Lüferimiz vardı,daha eskilerde Kılıç avlanırmış körfezde...Çocukluğumda İstavrit pişmezdi evlerde,sadece Lüfer zamanı yem olarak tutar keserdik...

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Biraz önce solunar takvimine baktım, yarından itibaren ayın 19'una kadar tam on gün tek yıldız veriyor. Bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.
Bu kadar uzun süre balık olmaması pek imkan dahilinde değil gibi.
Ama şu olabilir, diğer 3-4 yıldız verdiği günlerde tavan yapabilir, o ayrı. Ama 10 gün boyunca balık seyrek olacak göstermesini mantıklı bulmadım.
Bakalım buradan paylaşımlarla durumu göreceğiz zaten...

Son düzenleme:

Musti.barut

Daimi Üye
Biraz önce baktım solunar takvimine baktım, yarından itibaren ayın 19'una kadar tam on gün tek yıldız veriyor. Bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.
Bu kadar uzun süre balık olmaması pek imkan dahilinde değil gibi.
Ama şu olabilir, diğer 3-4 yıldız verdiği günlerde tavan yapabilir, o ayrı. Ama 10 gün boyunca balık seyrek olacak göstermesini mantıklı bulmadım.
Bakalım buradan paylaşımlarla durumu göreceğiz zaten...
uğurum en kral solunar bile boğazı hasablayamaz boğaz her zaman yapar şu sıralar ama spin için solunara ben güveniyorum açıkçası ayın 21 22 23 full çekiyo bu günler spin için gidicem bakalım sonuç ne olucak

ferhat920

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bizim buralarda hava tahminlerini çoğu site tutturamıyor. Örneğin bu hafta sonu meteoroloji ve freemeteo nun gök gürültülü sağanak yağışlı dediği saatlerde kızımı çocuk parkında salıncakta sallıyordum, hava pırıl pırıldı.

Solunar olayına katılıyorum ama tek başına solunar verileri ile değil bulunduğumuz yerin dalga / rüzgar yönü, av öncesi yağış durumu, suyun bulanıklığı, basınç... hepsi harmanlanmalı.

Hava basıncını gösteren bir saat almak da aslında süper olur, geçen Turgay Karaaslan'da görmüştüm ama biraz fiyatı tuzluydu o_O

doğan48

Yeni Üye
Dün Bodrum'da Ortakent açıklarında balığa çıktık. Hava kapalı ara ara yağmur yağdı. Basınç haliyle düşüktü. Dört kez yer
değiştirdik sonuç tam anlamı ile berbattı. Daha önce de böyle durumla karşılaşmıştım, teyit etmesi iyi oldu.
Herkese bol güneşli günler. iyi avlar...

OnuR67

Daimi Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aralık ayını raporlara göre takip edicem abi önümüzdeki günlere bi bakalım, şimdi stabil çalışan bir hava basıncı programı arıyorum