gürbüz
Aktif Üye
- Adı
- İbrahim GÜRBÜZ
Erkan bey ;Belkide bizimkisi züğürt tesellisidenizlerimizi hızla kirletiyoruz bir çok balık türünü yok etmişiz teknolojinin bütün nimetlerinden yaralanıyoruz( yok etmek için) yasaklar kanunlar hepsi boş.
Bana otuz sene evvel bu teorileri söyleseler bayağı gülerdim, o zamanlar balık her daim vardı malzeme yoktu şimdi her türlü malzeme ve farklı farklı av metodları var balık arada bul![]()
Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum...
İzmit körfezi içinde aynı durum geçerli,kirletmek ve olan balığın kökünü kazımak yetmiyormuş gibi kıyı şeridine de dolgular yaparak körfezi havuza çevirdiler.Deniz kendini doğal olarak temizleyemez oldu artık çar/çöp bir karşı duvara bir bu duvara vurarak haydi dibe...Eskiden tüm sahil şeridi kumsaldı ve deniz kendini doğal olarak temizliyordu.
Bir ara midyeciler dadandı,meraların canına okudular...Yerel ağcılarda, baktılar millet malı götürüyor,haydi bizde süpürelim midyeleri... Şimdi de sızlanıyorlar voli de,uzatmada bir şey çıkmıyor diye...Eskiden Turna mezgitlerimiz,Karagözlerimiz,Uskumru,Kolyozumuz,Kalkan,Levreğimiz,Palamut,Toriğimiz,Lüferimiz vardı,daha eskilerde Kılıç avlanırmış körfezde...Çocukluğumda İstavrit pişmezdi evlerde,sadece Lüfer zamanı yem olarak tutar keserdik...