Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin ile Levrek Avında - SUYU OKUMAK -

sessizdenizci

Daimi Üye
Detaylı ve görselli anlatım için teşekkürler, değerli bir paylaşım.

Hamington

Üye
Adı
Fırat Çubukçu
abi eline emeğine sağlık özellikle bu rip akıntısı birçok kisinin boğulup hayatını kaybetmesine sebebiyet vermekte olduğundan hazır başlamışken bu konuya vakıf olduğundan devamını dilerim teşekkürler paylaşım için eline emeğine sağlık selamlar saygılar
Çok teşekkür ederim.

Aslında yazımdaki öncelikli amacım Çeken Akıntı'nın Levrek Avına etkileri idi.

Ancak siz de çok önemli bir hatırlatmada bulunmuşsunuz.

Özellikle Karadeniz sahiller ve Şile-Ağva sahillerinde büyük sorun olan bu konuda bilgili olmak son derece önemli.

Zira bu bilgi hayat kurtarıyor.

Sahilde yüzerken bir şekilde çeken akıntıya kapılırsanız, asla ona karşı mücadele etmeyin. Zaten o gücün karşısında duramazsınız.

Tek yapmanız gereken şey, kendinizi akıntıya bırakmaktır. Böylelikle dalga sizi Dalga Boynu (Neck) boyunca sürükleyerek ardından Header alanına bırakacaktır.

Belki bir anda kıyıdan uzaklaşmış, ancak hayatta kalmış olursunuz.

Çeken Akıntı kaynaklı ölümlerin nerede ise tamamı panik neticesinde gerçekleşmektedir.

Fırat Çubukçu Istanbul - Çanakkale (Gelibolu) 19.01.1975

around deep

Aktif Üye
Adı
Mert GEZENOGLU
Harika bir alatim ve cok degerli bilgiler icin tesekkurler.
Spin takim yapiyorum/yapacagim diyen herkesin oncelikli olarak okumasi gereken bir konu.
Levregin bulanik, karismis suda oldugunu akildan cikarmamak gerek.
Rast gelsin

Hamington

Üye
Adı
Fırat Çubukçu
Emeklerine sağlık Fırat abi, mükemmel bir çalışma olmuş :harika: :harika: :harika:

Eksik olmayın moderatörüm. Çok teşekkürler.

Hay maşallah. On numara anlatım olmuş. Başından sonuna kadar keyifle okuduğum ender anlatımlardan birisi olmuş. Emeğinize sağlık...
Emeğe en güzel ödülü böylelikle almış oluyorum eksik olmayın. Çok teşekkürler.

Çok teşekkürler Mr. Hamington.

Bilgi kadar önemli bir şey daha vardır. Bilgiyi paylaşmak.
Çok teşekkürler. Kesinlikle katılıyorum. Kaliteli platformlarda yapılan doğru bilginin paylaşımı paha biçilmezdir.

Çok faydalı bir başlık. Elinize sağlık.

çok değerli bilgiler için teşekkürler

Emeğinize sağlık.

Çok kıymetli bilgiler
Paylaştığınız için teşekkür ederim

Her zaman rasgelsin
Çok teşekkürler

Hamington

Üye
Adı
Fırat Çubukçu
Hocam cogu kisinin eksik kaldigi bi konuya deginmissiniz. Gercekten anlatim ve tariflerinizle super bir bilgi paylasimi olmus. Dediginiz gibi ruzgar konusundaki bilgilerinizide bizimle paylastiginiz zaman cogu avdan elimiz bos donmeyiz heralde:) tekrardan tebrikller ve tesekkurler ustad.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Eksik olmayın çok teşekkürler. Sadece nacizane bilgilerimi paylaşmak istedim.

Üstadlık için dahayol var gibi geliyor.

Rüzgar bahsi ile alakalı resimli anlatımlar yapmayı amaçlıyorum. El çizimleri olacak.

Ama kimin neyi bildiğine de çok fazla hakim değilim.
Zira o konu hem çok detaylı hem de bu konuda benim bildiğim bir referans bilgi yok.

Bu sebeple nereden başlayıp neyi anlatacağımı pek kestiremiyorum. Gerekirse bir süre buradan soru cevap gibi ilerleyebiliriz.

Hem ben beklentileri anlarım hem de lafamda birşeyleri anlatım tekniği itibarı ile toparlayabilirim.

wolf

Aktif Üye
Adı
haydar özdemir
ağabey karşımda oturmuş resimleri masaya koymuş anlatıyormuşsun gibi geldi.
gerçekten mükemmel olmuş.daha çok yazmam lazım ama affet kalemim senin kadar kuvvetli olmadığı için.

çok teşekkürler. :harika:

Hamington

Üye
Adı
Fırat Çubukçu
Abicim ellerine sağlık..
Sevgili Tayyar abi ile kilometrelerce sahil yürüyerek onun işaret etmiş olduğu bölgelerde levrek aradım..muvaffak olamadım kısmette yokmuş levrek;ancak neden özellikle o bazı bölgeler? bu sorunun cevabı benim için çok daha önemli idi.. Tabi o rüzgarda fırtınada birbirimize ses duyurmak bi yana sadece el-kol işaretleri ile anlaşabiliyorduk, nasıl anlatsın Tayyar abim :D
Şimdi ise bu kıymetli konu sayesinde tüm taşlar ZANK diye oturmuş oldu kafamda :)
Görsellerin harika anlatım dilin ise çok anlaşılır.
Teşekkürler
Bir şekilde karşılaşmış, tanışmış olmamız lazım diye düşünüyorum aslında.

Tayyar Abi sizden eksik olmasın herşeyden evvel çok kıymetli bir insan. Aynı zamanda Uğur da öyle.

Onun yanısıra Hacı, Mustafa Abi, Refik Abi yi de unutmamak lazım. Hepsi hem kıymetli insanlar hem de Spin Casting SBH (Shoreway Bass Hunting) konusunda farkınd olmasalar da tecrübeleri ile Dünya'nın en büyük tecrübeli insanlarıdır muhtemelen.

Abarttığımı sanmayın zira adambaşı herhalde senede spin ile 200 kg civarı balıktan bahsediyoruz.

Ve yıllardır da devam ediyor olduğunu düşünürsek...

Hepsini buradan saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hamington

Üye
Adı
Fırat Çubukçu
Güzel bir konu olmuş.
Elinize sağlık.

Burada unutulmaması ve çok dikkat edilmesi gereken bir nokta var.
RIP akıntıları çok tehlikelidir.
Bu akıntı sizi açığa doğru çeker. Yanlışlıkla, dalgınlıkla bu akıntıya girmek ölümcül olabilir. Hele hele göğüs çizmemizin içi suyla dolarsa kurtulma şansı çok az olabilir. Bu noktalara yazın yüzerken de dikkat etmek gerek. Olur da bir şekilde kapılırsak yatay (kıyıya paralel) hareket etmeli/yüzmeliyiz..

Çok teşekkürler...

Gerçekten ziyadesiyle kritik konulara değinmişsiniz.
Arkadaşlar,

Bahsi geçtiği üzere, tulum çizme kullanacaksanız mutlaka ama mutlaka can yeleği giyin. Zira bu işin hiçbir şakası, ihmale gelir yanı ya da pehlivanlık kaldırır yanı yok.

Çok çok kritik bir konudaki hatırlatma olmuş.
Eksik olmayın.