Ersin1903
Daimi Üye
Çok güzel - detaylı bir anlatım ve değerli bilgiler.. Bu bilgileri paylaştığınız için çok çok teşekkür ederim
rastgele...
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bence de.Spin avcılığında daha çok yeniyim,bu konuda tek yararlandığım site burası ve yeterli olduğunu düşünüyorum.Burda öğrendiklerimi pratik yaparak pekiştirmeye ve tecrübe kazanmaya çalışıyorum.
2 turna sonrası sahip olduğum onca ekipmana rağmen yeni,kaliteli takımlar rapalalar vs. aldım.
Bahsettiğiniz durum anladığım kadarı ile bu başlık altında konuştuğumuz "Kumsal" bir alanda değil, iskele kenarı ya da kayalık bir meradaki av kondüsyonundan ibaret.Sahilde karşılaştığım bir arkadaşın levrek tutma yöntemini anlatmak istiyorum öncelikle;
Bu arkadaş 0,30 misinenin ucuna bağladığı 10 gr. 8 cm. üstü siyah altı pullu sahtesiyle neredeyse her gece 1-2 levrek alıyor. misine 10 mt. öteye anca gidiyor,misineyi çok yavaş hareketlerle çekip çekip atıyor.
Haklısınız. Su ısısı ciddi bir etkendir.2 gündür avlandığım yerde "bol miktarda dalga var,yoğun köpük var" ancak "su sıcak" saatlerce aralıksız denememe rağmen tık yok, ne vuruş,ne takip.Okuduğum kadarıyla burada tek olumsuz koşul sıcak su.
Su altı sahtelerden vazgeçin.Her çeşit ve renkte sahteyi denedim su üstü su altı ama olmadı,dalga yoğunluğu sebebiyle daha çok ağır sahtelerle (14-16 gr.) denedim,yavaş çektim olmadı hızlı çektim olmadı,bir türlü beceremedim açıkçası bu işin püf noktası nedir?
Edit: Rapalayı kolay değiştirilebilirliği açısından fırdöndünün ucuna takıyorum bu bir etken olabilir mi?
Birde sormak istediğim dalgalı suda su üstü sahteleri mi yoksa su altı sahteleri mi denemeliyim.
Dere yatağının olduğu alanda bir şekilde su çıkışı oluyordur kanımca.
Orası olabilir, sol taraftaki koy da iyi gibi ama tabiki böyle bir kroki üzerinden konuşmak doğru değil.
Ben böyle bir yerde olsam mutlaka köşeden başlayıp önce koya atarak oradan atarak yürüyüp derenin önüne kadar denemeler yapar ve bunu tekrarlarım.
Sabah suyu ve akşam saatlerinde suda balığı özellikle bu mevsimde zaten su üstünde oynak yapan balıklardan anlarsınız.
Her koşulda su üstü ve 25 - 30 gr arası sahteler, bulunabiliyorsa mutlak surette GES tavsiye ederim.
Fırat Çubukçu Istanbul - Çanakkale (Gelibolu) 19.01.1975