Spin ile Levrek Avında - SUYU OKUMAK -

Eksik olmayın çok teşekkürler.

Çok daha dikkatli okuduğunuzda yazdıklarımın hiçbiryerinde bahsettiğim aylar dışında Eşkina tutmak mümkün değildir yazmadığımı ve hatta ima dahi etmediğimi farkedeceksiniz.

Ancak yılın hangi ayına giderseniz gidin bu balığı tutmak için tercih edilen ortam, yukarıda belirttiğim gibi sessiz kayalık ve karanlık ortamlardır.

Evet. Söylediğiniz doğrudur ve teknik olarak da mümkündür.

Tuttuğunuz balığın boyları da her zaman için Mayıs ayındakine göre daha büyük olur.

Ancak keşke tutmasanız.

Zira yaptığınız yasal avlanma süreleri içinde değil. Bırakın yasaklamaları, tuttuğunuz balıklar yumurta dökme yetişkinliğine ulaşmış/hazır balıklardır.

Internette araştırın, dişileri erkeklerinden ayırt etmeniz mümkündür.

Zaten bu farkı anlamaya başladığınızda, dişilerin karnına dikkat edin, yumurtalıklarının dolu olduğunu göreceksiniz.

Bu tip balıklara denk geldiğinizde ilgili sezonlarda av yaparken sorumlu davranıp hemen saldığınıza eminim.

Fırat Çubukçu Istanbul - Çanakkale (Gelibolu) 19.01.1975

Aynen kardeşim artık bu balığın ( Eşkinanın ) korkunç bir şekilde avlandığını gördüğümüzden dolayı inan ki hiç balık alıkoymuyoruz.Atmıyoruz da.( son 3 senedir.Ben eski tecrübelerimi paylaşmıştım.) Artık tamamen spin avına yöneldik diyebilirim buna tatlı su da dahil.Bu na emin olabilirsin.Sağlıcakla kal.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ve amatorlerin kafasi adam akilli karisir 🙂

Ya tam atacak yeri çözmüş ken gesmi sahtemi hesabi hehehe HADE KEYIFLI FORUMLAR

Öyle valla hemşehrim doğrusun.

Ama insanların kafası önce karışsın sonra kıyıda buluşsun.

Zira burada yazdıklarımızı sahilde kumun kenarına basmadan, rüzgarı ciğerine kadar yerken aielleri donuk atış yapmaya çalışmayan kimse anlayamaz.

Sen Gelibolu rüzgarı yemişsindir anlarsın 😉

Öyle valla hemşehrim doğrusun.

Ama insanların kafası önce karışsın sonra kıyıda buluşsun.

Zira burada yazdıklarımızı sahilde kumun kenarına basmadan, rüzgarı ciğerine kadar yerken aielleri donuk atış yapmaya çalışmayan kimse anlayamaz.

Sen Gelibolu rüzgarı yemişsindir anlarsın 😉

Eskiden tip bu kadar ilerlememisti atletimizin icine gazete kagidi koyardik ruzgar gecmesin diye yarim kilo kuru incirle 70 lik kanyak icerdim kafayi bulmazdim bilmeyenlere soyliyim o derece yani 🙂

Üstad mükemmel bir konu ve mükemmel bir paylaşım, cok teşekkürler

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim gerçekten yararlı bir paylaşım olmuş. Özellikle de benim gibi yeni başlayan amatörler için 🙂

Bende neden Levreği kandıramıyorum diyordum 🙂
Çok güzel bir paylaşım bir çok taş beynimizde yerine oturdu sayenizde teşekkürşer.

FIRAT ABİ MÜKELMMEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ
BUNU OKUDUKTAN SONRA KENDİMİ
SİPİN AVCILIHINDAN KENDİMİ
MEZUN OLMUS SAYIYORUM

Back