Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Ve Makina Seçimi

emutlu16

Yeni Üye
Adı
Emre Mutlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar spin yöntemine yeni başlayacağım daha doğrusu ava. Ekipman alacağım değerli bilgilerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olurmusunuz?
Spin Başlangıç için kamış ve makina seçimine ihtiyacım var. Daha önceden 2.10 vsystem okumanın bir kamışını kırdım. Uzun Bi araştırmadan sonra aşağıdaki kamış ve makinalar arasında kaldım veya önerisi olan varsa aşağıda belirtiniz lütfen sert bir kamış vede hafif bir set arıyorum.
Kamış:
Fladen xtra flexx 2.70 20-50gr(Başlangıç için)
DAİWA legalis seabass 2.70 10-35gr
DAİWA crossfire lure 2.70 14-56gr
DAİWA crossfire new 2.70 14-56gr

Makina:
Şuan okuma safina pro 25 (Aşağıdaki linkte) ya sahibim 0.18lik ip misina var üstünde sadece kamış alıp kullanmaya devammı yoksa aşağıdaki makinalardan birini mi almalıyım
DAİWA ninja 3000 bg
Okuma inspira 30
D.A.M quick impulse 450 fd

Son düzenleme:

BerkinK.

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben okuma inspira 40 kafa kullanıyorum memnunum ağırlığı da güzel. Sen safina pro kaç kullanıyorsun bilmiyorum ama ağır ve uygun bir kafa değilse değişmelisin. Diğerlerini kullanmadığım için kullanan arkadaşlar yorumlasa daha doğru olur.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamış olarak Daiwa Legalis 270 cm 10-35 gr olanı tavsiye ederim, istediğin sertlikte olduğunu düşünüyorum. Makine olarak ben legalis lt 4000 tercih ettim, ninja'ya göre daha hafif ve daha yakışıklı duruyor kamışla birlikte :) (Decathlon'da piyasadan çok daha uygun fiyatı)

Belekbeach

Aktif Üye
Daiwa legalis lt Decathlonda 300 acik ara bi makina yada exceler 2500-3000ha bende var mükemmel hissediyorsun

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Kamis konusu kisiseldir. Eline alip denemen lazim acikcasi. Bende legalis var guzel. Nacizane fikrim eger belli zamanlarda lrf ekipmanlari da kullanirim dersen 240 cm olani al derim. 270 ile su ustu yada hafif gramajlarda aksiyon ve hissiyat olmuyor.
Makina olarak da butcene uygun, hedef baligina uygun olani sec. Levrek icin lufer ailesi icin farkli makina alman gerekiyor. Bence ortasi 88 cm saran bi makina her tur balikta kullanilir. Marka modelden ziyade ozellikler onemli.
Simdiden hayirli olsun.

emutlu16

Yeni Üye
Adı
Emre Mutlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamis konusu kisiseldir. Eline alip denemen lazim acikcasi. Bende legalis var guzel. Nacizane fikrim eger belli zamanlarda lrf ekipmanlari da kullanirim dersen 240 cm olani al derim. 270 ile su ustu yada hafif gramajlarda aksiyon ve hissiyat olmuyor.
Makina olarak da butcene uygun, hedef baligina uygun olani sec. Levrek icin lufer ailesi icin farkli makina alman gerekiyor. Bence ortasi 88 cm saran bi makina her tur balikta kullanilir. Marka modelden ziyade ozellikler onemli.
Simdiden hayirli olsun.
Makara olarak Daiwa legalis 4000lt idealmidir

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Kamış alıp kullanmaya devam, 10 -30 max 10 40 aralığı iyidir.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Makara olarak Daiwa legalis 4000lt idealmidir
Bende shimano 2500 luk var. Agirlik ideal bence bir eline alip kiyasla. Cok agir olursa oltanin dengesini bozuyor ayrica saatlerce at cek yaparken de yorar. Daiwa makinalar da shimanoya gore dah agirlar. Malzeme kalitesine diyecegim yok. Bunlar tamamen kisisel secimler. 2500-3000 daha idealdir. Kullanim ve agirlik acisindan. Benim fikrim bu. Ama bulundun bolge ve yapican avlara gore makinanda degisiklik yapabilirsin. Drag gucu de onemli makinalarda