Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SPIN TAKIM BİLGİ BANKASI (SPİNNİNG AVCILIĞI )

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İşini görür ama güzel birşey binerse çeker mi onu bilemedim özellikle şehir dışında ne geleceği belli olmuyor
İp misina gelene kadar ozmana fazla agır sahteler atmadan ufak tefek takılmak daha sağlıklı olacak 3/5kilo balık gelirsede full kalama açık aldın aldın almadın gider artık nasip diyelim

Mektupla

Daimi Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar elimde lrf de kullandığım okuma ceymar ctx-25 makina var 3.6 çekeri var yedek kafaya 0.16 mm 5.25kg çekeri olan shogun misina fc kaplamalı sardım makinaya zarar vermemek adına fazka kalın misina seçmedim spinde kullanmayı düşünüyorum ayda yılda bir şehir dışına gittiğimde bu kalınlıkta misina bana sorun yapar mı spini istanbulda lüferde kullanırım şehir dışında bilmiyorum nasipte ne varsa
Tedbiren; 0.16 mm 5.25kg çekeri olan shogun misina fc kaplamalının, düğümlerdeki dayanıklılığını bi kontrol etmek iyi olabilir sanırım.

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tedbiren; 0.16 mm 5.25kg çekeri olan shogun misina fc kaplamalının, düğümlerdeki dayanıklılığını bi kontrol etmek iyi olabilir sanırım.
Denedim ama ip misina şart abi hiç birşey yerini tutmuyor biraz fazla abanarak attığın her an kopuyor değmez riske makina çekeri den fazla kalın misina takıp kalamayı açmak daha avantajlı olacak

Mektupla

Daimi Üye

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Spin makine için şöyle bir arayışa girdim.

Uzun mesafe atışlar için daha uzun ve sığ spool (makara ) mesafesine sahip makineler bir adım önde oluyor.
Aynı zamanda makara başı düz olanlarda ipin takılması ve yavaşlaması görülürken , hafif bombe ve dışa açık olanlar ipin çıkmasını kolaylaştırıyor.

Penn conflict II long cast serisini spine de uyarlamış ama sadece 4000 kafa var ve biraz ağır kaçıyor.Ayrıca henüz TR'de yok.Gelse de 2000 'den aşağı olacağını sanmam.

Stella'lar biraz uzun ve sığ makara yapısı ile bu tanıma uyuyor ama kısmen.Keza exsence c3000mhg 'de öyle ama tam uzun makara yapısı diyemeyiz.
Daiwa'da da uzun ve sığ makaraya sahip model sayısı az belki ballistic ve exist?

Sırf uzun atışlar için dizayn edilmiş 3000 kafa boyutunda ağırlık olarak 250 gr geçmeyen sığ ve uzun makaralı , makara başı ipin çıkışına izin veren makine öneriniz var mıdır?

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhabalar, spin için decathlondan bu makinayı almayı düşünüyorum kullanan ya da bilen var mıdır?
geçen sene daiwa crossfire 2500 almıştım yine decathlondan, ufak balıklarda bile kitlendi, kafa kısmı dönmeye başladı vs..
malum fiyatar uçuk, bu makineye güvenilr mi?

Ekli dosyayı görüntüle 79298
Bende Decathlon mağazasında crossfire modelide bakmıştım ama hiçmi hiç beğenmedim kafası aşırı sallanıyor ve kolda çok boşluk vardı. Bende Corssfire 3000 Bİ modeli var çok hoşuma giden bir makinadır ve şimdiye kadar hiç bir sorun çıkarmadı. Akabininde makinayı görerek almanızı öneririm.

Mozzy0

Yeni Üye
Adı
Mert özgündüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba varsa kamis ve makina onerisi alabilirmiyim abiler(600 lira limitim)

Gazipaşalı Ahmet

Yeni Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba kardeşim eline sağlık güzel olmuş. 270 14-45 Daiwa Ninja kamış aldım. Şimdi yeni aldim. Sizce bu kamış ile sahilden verim alabilirmiyim. Kullanan var ise lutfen bilgi versin teşekkür ederim.

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
spinde 100 metre ip yeterli mi peki arkadaşlar