Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SPIN TAKIM BİLGİ BANKASI (SPİNNİNG AVCILIĞI )

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif

yalcinnoguzz

Aktif Üye
Dostlar bir konuda fikrinizi almak isterim. Daiwa Legalis seabass 2.70 14-42 ile yine seabass 2.70 10-35 arasında kaliyorum. Farklar nedir sizce ?

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

spinfisher

Aktif Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
O Rh Negatif
10-35 kullanmadım. 14-42 nin atışlarda esneme/toplaması iyi değil. Buna rağmen erimi çok iyi. Tek dezavantajı kamış biraz ağır. 14-42 ile 30 g jigleri atabilirsin.

Al eline bak hangisi hoşuna giderse onu seç

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Merhaba arkadaşlar,
Spin için setim aşağıdaki gibi kurdum. Yorumlarınızı bekliyorum. Yıllarca boğazda at-çek, dip gibi eski tip makina ve kamışları bırakıp parayada kıyarak :) LRF ve spin e geçişi yaptım. Burda Spin ile ilgili sorulamın yanıtını bulmak istiyorum.

Kamış;
OKUMA HELİOS 9 0 20-50 GR 2,70 CM

Makina; shimano stradic ci4+ 4000 fb xg
Makinaya önce Shimano Exage 0.25mm Mono Misina sardım bir miktar ve üstünüde Shimano Kairiki 8 Kat Steel Gray 0.16 ip misina tamamladım. en önede Daiwa Tournament FC Leader 0.18 yada Daiwa Prorex FC Leader Super Soft 0.20, 0.26, 0.30, 0.36 Misina yada Shimano Yeni Aspire Fluorocarbon 0.22 şok leader yapıyorum.

1-2 sorum ve sorunum var.
Makinaya sardığım misina ile ip bağlantısında blood knot kullandım. Bu uygunmudur? Bunun için başka nasıl bir düğüm kullanabilirim?
En öndeki şok leader içinde Albright knot mu yoksa Double Uni Knot mu kullanmamı önerirsiniz?
Son soru şok leader boyu ne kadar olmalı? Yani bunla ilgili çok farklı yorumlar görüyorum. makinaya bir kaç tur sarın gibi uzun olanlarda sadece en fazla 1 metre olanlarda. Ama bencede en fazla yarın ile 1 metre arasında olması diye düşünüyorum. çünkü düğümlerde takılmalara sebeb olur. Önerilerinizi bekliyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Merhaba arkadaşlar,
Spin için setim aşağıdaki gibi kurdum. Yorumlarınızı bekliyorum. Yıllarca boğazda at-çek, dip gibi eski tip makina ve kamışları bırakıp parayada kıyarak :) LRF ve spin e geçişi yaptım. Burda Spin ile ilgili sorulamın yanıtını bulmak istiyorum.

Kamış;
OKUMA HELİOS 9 0 20-50 GR 2,70 CM

Makina; shimano stradic ci4+ 4000 fb xg
Makinaya önce Shimano Exage 0.25mm Mono Misina sardım bir miktar ve üstünüde Shimano Kairiki 8 Kat Steel Gray 0.16 ip misina tamamladım. en önede Daiwa Tournament FC Leader 0.18 yada Daiwa Prorex FC Leader Super Soft 0.20, 0.26, 0.30, 0.36 Misina yada Shimano Yeni Aspire Fluorocarbon 0.22 şok leader yapıyorum.

1-2 sorum ve sorunum var.
Makinaya sardığım misina ile ip bağlantısında blood knot kullandım. Bu uygunmudur? Bunun için başka nasıl bir düğüm kullanabilirim?
En öndeki şok leader içinde Albright knot mu yoksa Double Uni Knot mu kullanmamı önerirsiniz?
Son soru şok leader boyu ne kadar olmalı? Yani bunla ilgili çok farklı yorumlar görüyorum. makinaya bir kaç tur sarın gibi uzun olanlarda sadece en fazla 1 metre olanlarda. Ama bencede en fazla yarın ile 1 metre arasında olması diye düşünüyorum. çünkü düğümlerde takılmalara sebeb olur. Önerilerinizi bekliyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Her iki bağlantıyı da fg knot ile yaparsanız sorun yAşamazsınız. İyi atılmış fg düğümü asla yüzüklere takılma yapmaz. Yıllardır kullanıyorum hiç takılma sorunu yaşamadım
Lideri 1 kulaç kullanıyorum
Jig için 2 kulaç

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi