Suat YILDIZ
Daimi Üye
- Adı
- SUAT YILDIZ
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Yetmez en az 150mtspinde 100 metre ip yeterli mi peki arkadaşlar
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Yetmez en az 150mtspinde 100 metre ip yeterli mi peki arkadaşlar
elimde 100 metre 0.16 ip varda bir sorayım dedim.Yetmez en az 150mt
Sen kullan ,elimde 100 metre 0.16 ip varda bir sorayım dedim.
Altına misina ile dolgu yapıp ipi sar o zaman başka çare yokelimde 100 metre 0.16 ip varda bir sorayım dedim.
zaten altına doşgu yapıcamAltına misina ile dolgu yapıp ipi sar o zaman başka çare yok![]()
Her iki bağlantıyı da fg knot ile yaparsanız sorun yAşamazsınız. İyi atılmış fg düğümü asla yüzüklere takılma yapmaz. Yıllardır kullanıyorum hiç takılma sorunu yaşamadımMerhaba arkadaşlar,
Spin için setim aşağıdaki gibi kurdum. Yorumlarınızı bekliyorum. Yıllarca boğazda at-çek, dip gibi eski tip makina ve kamışları bırakıp parayada kıyarakLRF ve spin e geçişi yaptım. Burda Spin ile ilgili sorulamın yanıtını bulmak istiyorum.
Kamış;
OKUMA HELİOS 9 0 20-50 GR 2,70 CM
Makina; shimano stradic ci4+ 4000 fb xg
Makinaya önce Shimano Exage 0.25mm Mono Misina sardım bir miktar ve üstünüde Shimano Kairiki 8 Kat Steel Gray 0.16 ip misina tamamladım. en önede Daiwa Tournament FC Leader 0.18 yada Daiwa Prorex FC Leader Super Soft 0.20, 0.26, 0.30, 0.36 Misina yada Shimano Yeni Aspire Fluorocarbon 0.22 şok leader yapıyorum.
1-2 sorum ve sorunum var.
Makinaya sardığım misina ile ip bağlantısında blood knot kullandım. Bu uygunmudur? Bunun için başka nasıl bir düğüm kullanabilirim?
En öndeki şok leader içinde Albright knot mu yoksa Double Uni Knot mu kullanmamı önerirsiniz?
Son soru şok leader boyu ne kadar olmalı? Yani bunla ilgili çok farklı yorumlar görüyorum. makinaya bir kaç tur sarın gibi uzun olanlarda sadece en fazla 1 metre olanlarda. Ama bencede en fazla yarın ile 1 metre arasında olması diye düşünüyorum. çünkü düğümlerde takılmalara sebeb olur. Önerilerinizi bekliyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.