Esasında yüzen değil ama çok yavaş batıyor. Binevi yarı yüzen gibi. Birde şekil itibariyle rüzgarı daha kolay yarıyor. Kıyı tararken bile kullanmayı tercih ediyorum çünkü dediğiniz gibi erim itibariyle belki 3 atışta tarıyacağım mesafeyi tek atışta bununla taramak mümkün, hemde örnek olarak yarı yolda takip aldığınızı farkedince mesafe uzak olduğu için balığı şevklendirmek için hızlı çekerken hemen dibime geldi balık bırakacak korkusu da olmuyor.
Ayrıca çok hızlı bir batış istiyorsanız ve ağır ama daha ince olsun derseniz ve de bulamazsanız; benzer şekillerde içi boş şamandıralar var. İçinden bir çelik tel geçirip kurşun ağırlık koyarak hemde bilyeli levrek şamadırları gibi sesli çalışan bir spirolinonuz olur. Sessiz olsun dersenizde benzer ağırlığa sahip kum, alçı gibi bir malzemede doldurup ihtiyaca uygun bir ürün elde etme şansı var. Ben antalya-manavgat civarında avlandığım için genelde bizim buralar kumluk ve dipte pek takılacak birşey olmuyor. Meranızı ucuz rapala yada kurşunlu 3lü takımla falan kontrol etmeden atmamanızı tavsiye ederim yoksa benim kuzen gibi koca kumlukta ki tek kayalığa rapala bırakmayın