Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu aralar aynı şey bana neredeyse her balığa çıktığımda oluyor. Sanırım mevsim ve berraklıkla ilgili bir durum. Geçen sene bu zamanlar henüz bu yöntemi keşfetmemiştim. Onun için yeteri kadar birikimim yok. Ama bu yaz gösterdi ki bu iş özellikle Temmuz ile Ağustos ayında neredeyse imkansız. Belki çok derin olan (80mt-120mt) taşları denemek lazımdır. Mevsim itibari ile durum bu olduğundan ve yaptığınız aksiyonu kendi gözümle görmediğimden doğru birşey söylemek zor olur. Ama bizim filmleri izlemişseniz çok zor bir hareket değil. Su çok berrak ve durgun ise köstek misinayı inceltmeyi ve hareketi hızlandırmayı ayrıca zokaları küçültmeyi öneririm.Sevgili Akın kardeşim, canlı balık ile trofe balığa hitap etme fikri içinde bulunduğumuz ortama göre zaman zaman aklımıza gelmiyor ve denemiyor da değiliz hani...
Nitekim, 2008 yılında böyle bir eylem sonucu gayet güzel bir misafir ile karşılamış ve bunu sanırım eski forumumuzda da paylaşmıştım...
[DM]/xavlx5_oltamisina-balyk-avy-0022_sport?start=2#from=embed[/DM]
Yani oldukça sabır isteyen ve her zaman da ille de netice verecek diye bir kesinlik taşımayan ama zaman zaman denemesinde fayda olana bir stil...Ama işte bunu sık sık denemek için ortamın uygun olması ve teknedeki arkadaşlarında takımlarını toplayıp buna rıza göstermesi lazım..
Bu da yine işyerinde beraber çalıştığım bir arkadaşımın uzun uzun telkinlerimden sonra; nihayet bir gün ille de tavalıkları kurtaralım telaşını bir kenara bırakıp da ''Ben bu defa işi gücü bırakıp Trofe deniyeceğim ''diye ısrar ile çalışmasının karşlığı...
![]()
Ama senin dediğin stil hiç aklıma gelmedi...Canlı balık ile sırtı çekme olayı...Sevgili kardeşim bunu inşallah en yakın zamanda denemek istiyorum...İnşallah sonucu verimli olur ve hep beraber sevincini paylaşırız..
Sevgili Akın'ım, lafı çok uzattığımın farkındayım ama bir şey paylaşmadan da edemiyeceğim..Üstadım, senin gibi vertical jigging ustalarından aldığım feyz ile geçenlerde bu iş için uygun bir jig kamışı ve ona uygun Okuma/Raw makina aldım...
Sabah suyunu yarım bırakıp teknenin kafa kısmına geçtim ve başladım jig yapmaya..Daha doğrusu yapmak için başladım bayağı emek vermeye...Öyle yaptım olmadı..Böyle yaptım olmadı en sonun da azıcık o aksiyonu sanki vermeye başlamıştım ki..Tam jig hoplaya zıplaya yukarı çıkar iken bir anda fark ettimki sırtı yemyeşil bir lambuka da peşinden geliyor...Ve sonra hop derine tekrar kaçtı...Bu iki defa oldu...Ayrıca bir şakın kalamar da bir defasında jig'i yüzeye kadar takip etti...
Netice ne oldu dersen tabiki bu ilk denemem sıfır...
Acaba lambuka neden jig e basmadı..Hava çok yanık..Su çok sakin olduğu için yukarıda beni görmiş ve ürkmüş olabilirmi...?Derinlik 25 metre civarı idi sanırım..
Bu hususuda değerli yorumlarını merak ediyorum...Sevgiyle kal..
maşallah abi çok güzel görünüyorlar.afiyet olsun...
Bu aralar aynı şey bana neredeyse her balığa çıktığımda oluyor. Sanırım mevsim ve berraklıkla ilgili bir durum. Geçen sene bu zamanlar henüz bu yöntemi keşfetmemiştim. Onun için yeteri kadar birikimim yok. Ama bu yaz gösterdi ki bu iş özellikle Temmuz ile Ağustos ayında neredeyse imkansız. Belki çok derin olan (80mt-120mt) taşları denemek lazımdır. Mevsim itibari ile durum bu olduğundan ve yaptığınız aksiyonu kendi gözümle görmediğimden doğru birşey söylemek zor olur. Ama bizim filmleri izlemişseniz çok zor bir hareket değil. Su çok berrak ve durgun ise köstek misinayı inceltmeyi ve hareketi hızlandırmayı ayrıca zokaları küçültmeyi öneririm.
Dediğiniz gibi teknede misafir olunca sırtı işi çok zor oluyor. İnsan kendini bencillik ediyor ve misafirlerini üzüyor gibi hissediyor.
Canlı balık sırtısı benim yeni ihtirasım ve anladığım kadarı ile bu oyunun JOKER'i. Geçen gün lokum balığı ile 5kg'lık bir akya aldım. Barbun balığını yem olarak kullandığımda ise hiç ısırık alamadım. Kefal balığı da istediğim sonuçları vermedi. Anladığım kadarı ile bu işin sırrı da DOĞRU YEM. Denemelerim devam ediyor. İnşallah kendimce bir arşiv yapıp paylaşacağım. Ben canlı yem sırtılarında çok düşük sürat(1-1.5kts) ve derinlik kontrolü için DOWNRIGGER kullanıyorum. Her zaman tek iğne ve ağızdan kullanıyorum. Ama henüz birşey söylemek için çok erken.
Ayrıca lambukayı gördüğünüz anda kovada veya livarda balık olarak ne varsa hemen ağırlıksız iğneye takıp bırakabilirsiniz. %99 atlar. İlk balık iğneye yapışınca hemen çekmeyin. İkinci takımı onun yanlarında bir yerden suya bırakın. Bizim buraların yakalanması en kolay ve eğlenceli balığıdır. Henüz JIG ile yakalamak bana da nasip olmadı. Ama sanıyorum kaşık tipi arkadan iğneli zokalarla, yatay veya yarı dikey hızlı aksiyon vererek kandırılabilir.
Sevgili Necati kardeşim, sabahtan Sevgili Çağatay kardeşim ile telefon görüşmesi yapar iken fikir bir anda gelişti...Ve hemen sen aklıma geldin...Keşke sen de izin alıp gelebilseydin...Ohh be abim..
Benim herzamanki şansızlığım işte bu..
Davete icabet etmemek..
Ne zaman bir balık av davetini (hernekadarda istemesem) geri çevirsem işte beni davet eden sevgili abilerim ve arkadaşlarım çok güzel dakikalar geçiriyor sonrada ben bunlara bakıp bakıp iç geçiriyorum..
Neyse bizler önümüze bakalım..
Abim seni ve çağatay beyi canı yürekten kutlarım kurtları dökmüşsünüz hele o mırmırla çekilmiş resmin her şeyi anlatıyor..
Antenliler kolyozlar istavritler ve o takoz mırmır harika..
Sonraki avlarınızda en az böyle geçsin..
Video ayrı bir ustalık seyrederken yerimde duramadım vesselam..
Paylaşım için teşekkür eder bir sonraki davetini geri çevirmemeye gayret ederim..
sevgilerimle..
Hava güzel, deniz güzel ve balık ta bol olunca keyif te güzel oluyor. Afiyetler olsun. Rasgele
Sevgili Enis ve Ozan, yorumunuz için teşekkürler...Daha kefiylisi ve bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele arkadaşlar...tebrikler ishak abi bol çeşitli güzel bir av olmuş