''surf'' Makine Ve Kamış Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RzaFcc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
makine shimano socorro 5000
kamış ise lineaeffe spider 100-220 atar (şuanda piyasada yok ama bu ay sonu gelir)

bu iki takımla her istediğini yaparsın üstelik ikisinin ağırlığı 840-850 grm civarı cokda iyi takım

İstanbul boğazında maalesef yapamazsın..

Öncelikle yardım için teşekkür ederim.

Ürünü dün akşam üstü alır almaz küçük bir kaçamak yaptım. Bir kaç alıştırma atışı yapıp geri döndüm. Öncelikle gayet hafif ürün, atış mesafesi de 60gr kurşun için beni tatmin etti doğrusu.Yeşil rengi pek sevmememe rağmen görüntüsü çok tatlı geldi. Makine yatağının ayarlanabilir olması hoşuma gitmişti ama sanki ileride sıkıntı çıkartabilir. Portatif olduğu için esneme yapma kayma durumu olacakmış gibi geldi.

Aslında konuyu makineler ve olta makaraları kısmına açmıştım. İlk önce kamış olayını hallettik.
Şimdi sizlerden green face 390 ile takım yapabileceğim surf makine önerileri bekliyorum 👍

Aklımda ki bir kaç model: (500tl sınırını aşmak istemiyorum. Fakat bazı modellerin 2.elini bulabileceğimi düşünerek yazdım. Önerilerinizi bekliyorum 😵)

Shimano Aerlex 10000 XSB Spod Surf
Shimano Aerlex 10000 XSB Spod Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta
SHIMANO SUPER AERO SPINJOY XT 4+1 BB SURF MAKİNE
(link)
Shimano Beastmaster 7000 XSA Olta Makinesi
(link)
Shimano Aerlex 10000 XTB Spod Surf
Shimano Aerlex 10000 XTB Spod Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta
Shimano Aerlex Big Pit 7000XS-A 1xSSS+1BB 4.6:1 Surf Makinası
Shimano Aerlex Big Pit 7000XS-A 1xSSS+1BB 4.6:1 Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta

Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makina
Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makina Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinası
Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
Daiwa AG Plus 6000 Olta Makinesi
(link)
Daiwa Black Widow Carp 5000 A Olta Makinesi
(link)
PENN AFFINITY II 7000LCEU OLTA MAKİNESİ
(link)

Merhaba, konu başlığında belirttiğin makinelerin hiç biri surf değil. Ben üstadlarımdan edindiğim ve kendi tecrübelerimle sana iki makine önerebilirim.

Eğer Çanakkale çevresinde avlanırım dersen genel kullanım olarak sana kullandığım Shimano 6000 sw Socorro'yu öneririm.

Surf olarakta çok ilişkenli bir dip yapısı varsa eğer ikinci el de kullanabilirim dersen; yüksek sarım Shimano Ultegra ci4 5500 öneririm.
Okuma'nın trio seriside ağırlık problem değilse sana uyar.👍

Hocam konu başlığında belirttiğim makineleri Lrf, Spin ve Tekne için kullanıyorum zaten. Surf bir makine istiyorum ve konunun devamında üstteki modelleri paylaşmıştım.
Önerdiğin Shimano Ultegra ci4 bende isterim ama fiyat beni oldukça aşıyor 🙂 Teşekkür ederim 😉

Çanakkale’de eğer ki limandan av yapacaksan çok abartıya kaçmana gerek yok bence 60-75g kurşun kullanacağını varsayarsak. Daha önce fazlasıyla av yaptım Çanakkale limandan. Ortalama bir takım gayet işini görür. 7/24 açık yemciler de mevcut ve sürekli karides bulundururlar ellerinde. Ama kıyıdan surfcasting dersen kafanı bulandırmak istemem lakin DAM steelpower 3.90 kamış, ryobi ecusima surf 8500 makina. Bütçeni biraz aşabilir ama evladiyelik bir takım oluşturmuş olursun

Demek istediğim senin mera'da benim bildiğim surf kullanıma gerek yok. İstanbul boğazını kim karıştırdı anlamadım. Adını verdiğim makineler her türlü ihtiyacını karşılar. Bütçene uygun arada ikinci ele temiz surfler düşüyor. İstersen takibi bırakma.

neden yapamaz bu takımla..

İstanbul boğazında kurşun arkası avcılık bu sistemle maalesef yapılamaz. Kurşun arkası avcılıkta özellikle lüfergillerde 200gr ve üstü ağırlıklar gerekebiliyor ve bu ağırlığı uzak mesafelere atmak gerekiyor. Dolayısıyla bu ağırlıkları uzak mesafelere atacak bir kamış ve bu ağırlığı akıntı ile çekecek bir makine ihtiyacı vardır.

Üstte verilen 5000lik makine bu işlem için yetersiz kalacaktır. Kamış ise yumuşak bir kamış olduğundan ve 180gr üzerinde performans vermediğinden başarılı bir istanbul boğazına uygun set olmaz.

Kendi söylediğiniz ryobi fishing king 8000 makine olarak ideal işinizi görür, kamış için fiyat performans ürünü salina 3 parça tavsiye ederim.

kamışı kullanmadığın belli. heleki socorroyu hiç kullanmamışsın buda bariz belli..
kamış 200 grm atıyor ve banamısın demiyor 200 grmın üzerine çıkacak bir kaç mera var istanbulda onuda geçtim makine 4,6 düşük devir vede güçlü makine bizzat kullanıyoruz hadi 5000 olmasın 6000 olsun aynısı oda.. üstelik lüfer giller dediğiniz balıklar çino sarı lüfer düşük sarım makine istiyo yavaş yiyor yani..yada şöyle söylim arkadaş 1000 tl civarı takım soruyor elbet derdik arkadaşa trabucco Athena ve shimano ultegra al bak keyfine ama demedik neden fiyat cok yüksek umarım anlatabildim ne demek istediğimi..
NOT:bu takımı alıp 0,14 8 örgü misina ile kullanıp ben beyenmedim güçsüz olmuyor atamıyorum falan filen diyen varsa karaköye gelsin yanıma bizzat beraber çalışalım bir sıkıntı olursa tüm masraflar benden

şunuda eklim özür.. makine palamut avı hariç tüm balık avlarına gider.. 5000 liği hatta ve hatta shore jig avına bile gider
palamutada gider ama cok yorar adamı balık almak zorlaşır acıkcası

Teknede kullanmak için elimde Okuma Azores 9000 modeli var. Gerçekten aşırı sağlam bir görüntüsü var. Fakat forumda surf atış yapılamadığı ile ilgili birşeyler okumuştum.Yoksa onunla bir süre idare edebilirim. Bende senin önerdiğin şekilde surf kafalı bir makine düşünüyorum. Yalnız fiyat şu anda 500-600 tl ki bu da max. :tskler:
(link) olabilir mi acaba...
90 cm sarım 4.1:1 devir

Son düzenleme:
Back