Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tarabya - At çek

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Şeref Bey, yanıtınız için teşekkür ederim. Çok uzağa atabiliyorum diyene mümkünatını çok da tartmadan, elinize sağlık diyorum.

Bölgeler konusunda Boğaz çevresi avcıları ketum. Bu ketumiyeti de anlayabiliyorum, bir mera bilinir hale gelince aşırı kalabalıklaşıyor. Nitekim gittiğim meralar içinde (aralık-ocak aylarının ayazını saymazsak) rahat rahat olta atabildiğim yer yok gibi.

Bu sebeple benim gittiğim yerler genelde verimsiz, gördüğüm avlar da genelde tesadüfi. Ama yapacak bir şey de yok.

Sizin öğüdünüzden yola çıkarak, en verimli bulduğum meraya sürekli gideyim ve tecrübe edineyim şeklinde düşündüm.

Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Dipnot: Hiçbir şey alamadan geri dönmüş, ellerim ayaklarım buz kesmiş olsa da, kışın ayazında gittiğim avlar en çok eğlendiğim avlar oldu. Gece 1-2 olup herkesler çekilince gelen sessizliğin kıymetine cihan değer.
Balık çıkan bir merayı tercih etmekde fayda var..
Aynı yere sürekli gidersen bir süre sonra ketum dediğin o adamlar da seninle iletişim kuracaklar, hatta ilgilenecekler. Etrafta kötü örnekler çok olsa da içlerinde iyi olan çokca avcı da var.. Burada en önemli konu balık çıkmaya başladığında senin doğru atışları yapabildiğinden emin olman. Doğru atış derken uzak atışı kastetmiyorum.. Akıntıya göre doğru atış yapmaktan basediyorum.. Yanlış yere giden olta denizdeki bir çok oltayı toplayıp çöp edebilir. en büyük tartışmalar da buradan çıkar..
Merada kaç gram atılıyorsa o gramaja yakın kurşun kullanmak, diğerleri ne kadar bekleyip sonra sarmaya başlıyorlarsa o zaman diliminde başlaman gerek.. Önce sararsan milleti toplama ihtimalin artar, geç sararsan seni toplarlar ya da bir ilişkene girersin. O nedenle o meraya şimdiden gidip istavrit çaparileri ile tecrübelere başlaman iyi olur.. Sonuçta çapari diğerine göre çok daha kolay ve başarı şansı da yüksek olan bir av stili.. Hem biliyoruz ki avrupa yakasında dişli balıklar bazen çapariye de geliyor.. Kesik köstek ya da yarım balık gördüğünde hemen dişli balıklara uygun çapariyi takıp şansı yoklamakta da fayda var..

pttci

Yeni Üye
Adı
Şahin Ahmet Coşkuner
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynı yere sürekli gidersen bir süre sonra ketum dediğin o adamlar da seninle iletişim kuracaklar, hatta ilgilenecekler. Etrafta kötü örnekler çok olsa da içlerinde iyi olan çokca avcı da var.. Burada en önemli konu balık çıkmaya başladığında senin doğru atışları yapabildiğinden emin olman. Doğru atış derken uzak atışı kastetmiyorum.. Akıntıya göre doğru atış yapmaktan basediyorum.. Yanlış yere giden olta denizdeki bir çok oltayı toplayıp çöp edebilir. en büyük tartışmalar da buradan çıkar..
Merada kaç gram atılıyorsa o gramaja yakın kurşun kullanmak, diğerleri ne kadar bekleyip sonra sarmaya başlıyorlarsa o zaman diliminde başlaman gerek.. Önce sararsan milleti toplama ihtimalin artar, geç sararsan seni toplarlar ya da bir ilişkene girersin. O nedenle o meraya şimdiden gidip istavrit çaparileri ile tecrübelere başlaman iyi olur.. Sonuçta çapari diğerine göre çok daha kolay ve başarı şansı da yüksek olan bir av stili.. Hem biliyoruz ki avrupa yakasında dişli balıklar bazen çapariye de geliyor.. Kesik köstek ya da yarım balık gördüğünde hemen dişli balıklara uygun çapariyi takıp şansı yoklamakta da fayda var..
Şeref Bey, dediğiniz şekilde atış talimi yapacağım.

Kurşun ağırlığı, sarma ve yürüme meseleleri ilk öğrendiğim şeylerden oldu, meranın gereğine ve geleneğine uymayınca gerçekten sinirler geriliyor. Bu konuda azami özeni göstermeye gayret ediyorum. Eğer ortama uyamayacak gibiysem, kimi zaman takımımı toplayıp kenara çekildiğim de oluyor.

Tavsiyelerinize uyarak öğrenmeye çalışayım. Tekrar teşekkürler.

pttci

Yeni Üye
Adı
Şahin Ahmet Coşkuner
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Minik bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Meradaki balıkçılar genellikle yardımsever ve hoşgörülü. Hepsi sağolsunlar.
Ketum dediğim; Boğaz çevresi avcıları verimli meraların yerlerini söylemek konusunda dikkatli davranıyorlar.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Minik bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Meradaki balıkçılar genellikle yardımsever ve hoşgörülü. Hepsi sağolsunlar.
Ketum dediğim; Boğaz çevresi avcıları verimli meraların yerlerini söylemek konusunda dikkatli davranıyorlar.
Balık Boğaz'ın hemen her yerinden çıkıyor.. Bununla beraber sabah Aşiyan'da çıkan balık akşama Bebek, gece de Tarabya'da daha verimli olabiliyor.
Kısaca istavrit ve/veya kurşun arkası rapala ile av sözkonusu olduğunda özel mera/gizlenen mera pek sözkonusu olamaz. Çünkü hemen her yer balık yapar.. İş spine gelince durum farklılaşır tabii ve gizlemekte de son derece haklılar..