Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TEKİRDAĞ, Marmara Ereğlisi, YeniÇiftlik, Sultanköy, Silivri Balık Durumu

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Levreklerde hareketlenme var. Bu sabah su üstü sahteme güzel bir balık bindi. Ama iğneyi oturtamadım sanırım kıyıya on metre kala balığı kaybettim. Tahminen kilo üstüydü.

Su üstü sahtemin başı balıkçıl kuşlarla derte. Bu defa bir kuş bindi sahteye. O kadar bağırdım çağırdım ama gitti sahteye pike yaptı. Kuşu kıyılattıktan sonra biraz uğraşarak kendisini ve sahteyi kurtardım çok şükür. Herhangi bir zarar görmeden havaya iade ettim.
bir daha iki kere düşünür :D

ktoprak

Yeni Üye
Adı
Kadir Toprak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar,

Gümüşyaka, Sultanköy taraflarından güncel durum paylaşımı yapabilir misiniz?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu aralar su üstü avlara merak saldım. Çok şükür neredeyse boş geçmiyorum. Ancak genelde ispendek geliyor. 40 cm altını salıyorum. 5-6 adet ispendekten sadece 1 adet alıkoydum. Diğerleri suya iade edildi. Sanırım su üstünün kötü yanı bu. Balıksız kalmıyorsun ama trofe balık veya alıkonulacak balık gelmiyor su üstüne.

Dünkü avımızdan bahsedeyim biraz.
Sabah suyunda 3 kişi başladık. Saat 07:00'a kadar sabit noktada atışlarımızı yaptık. Takipler olduğu için yerimizi değiştirmek istemedik. Ben ortadaydım. Sonra sol tarafa geçtim ve o bölgeye ilk atışta balık sahteye bindi (Sahte: Savage gear panic prey 105 olive flash). Balığı kıyıya çekmeye çalışırken tekne halatına dolandı ve orada kaldı. Hatta arkadaşlar dalga geçti, "balık değidir, halata taktın balık sandın sen" dediler. Çıkardım ayakkabıları, sıvadım paçaları, girdim suya. Önce balığı sahteden çıkardım. Ancak solungaçlarına dokunmak zorunda kaldım. Çünkü suyun içinde halata takılmış bir sahteden çırpınan balığı çıkarmak çok kolay olmuyor. Yaklaşık 30 cm bir ispendekti. Arkadaşlar uzaktan gösterip hemen suya bıraktım. Fırladı gitti. Umarım büyüyüp geri gelir. Sonra sahteyi kurtardım ve ava devam ettik.

Sonrasında herhangi bir aksiyon olmayınca etrafta biraz turlayalım dedik. Oltaları sahilde bırakıp iskeleye çıktık, sigara yaktık ve denizi seyre daldık. Su cam gibi berraktı. Su üstünde zarganalar, dipte kefaller geziniyordu. Bolca gümüş yavrusu vardı. Bu bollukta sahte ile balık kandırmak gerçekten zor. Sonra birden bire bu bolluğun kaybolduğunu fark ettik. Nedenini çok geç olmadan anladık. Tam önümüzden yaklaşık 80 cm boyunda bir levrek sakin sakin geçip gitti. Buranın ağası da paşası da benim der gibi geziyordu. Oltalar yanımızda olmadığından bu güzelliği sadece seyrettik. Sonra gittik oltaları alıp gittiği istikameti taradık ama nafile tabi ki.

Sanırım artık su üstü avları yapmayacağım. İspendeklerin canını yakmaktan başka bir işe yaramıyor.

Yer: Yeniçiftlik 29.09.2019

orhan37

Aktif Üye
Adı
orhan d
Kan Grubu
O Rh Pozitif
nedin kardeş deprem oldu balık çekildi diyorlardı sence durum nasıl kıyılarda depremin fazla etkisi yok galiba 80lik kuzu kıyılarda dolaştığına göre ne dersin

Zargana1903

Aktif Üye
nedin kardeş deprem oldu balık çekildi diyorlardı sence durum nasıl kıyılarda depremin fazla etkisi yok galiba 80lik kuzu kıyılarda dolaştığına göre ne dersin
Yatık havalarda o kuzular hep öyle süzüle süzüle gezer , Tekirdağ'da ben çok şahit oldum sabah sularında . Ama ne bir rapala nede bir silikon yer . Ancak izlenir güzelce . :)

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çekilme falan yok abi. Tersine ileriki yıllarda levrek bol olacak gibi. Çok fazla ispendek var. Sadece biraz fırsat vermek lazım. Zargana çok var. Lüfer ve palamut girmedi tam anlamıyla. Suların biraz daha soğuması lazım sanırım.

Marmara eskiden en çok balık türünün olduğu denizmiş. Şimdi ise bir kaç tür dışında balık kalmadı. Bunun sebebi deprem değil, insan.

Kanunlar, cezalar ne yazık ki işe yaramıyor. İşi balık olanların denizi ve balığı sevmesi gerekiyor. Sevgi olmayınca katliam oluyor.

Nasıl önüne geçilmiyor derseniz, balık hallerine gelen balık eğer küçük olduğu tespit edilebilirse, devlet buna el koyuyor. Getirene ceza yazıyor. Sonra bu balıkları satışa çıkarıyor.
Tezgahlarda gördüğümüz küçük balıklar bu şekilde oralara kadar geliyor. "Küçük balık satanları şikayet edin, küçük balıkları almayın" gibi serzenişler ne yazık ki doğru adresi işaret etmiyor.
Balık bir defa tutulduysa ceza yazmaktan başka bir şey kalmıyor yapacak. Ziyan olmasın diye devlet eliyle satılıyor.

Mektupla

Daimi Üye
Bu aralar su üstü avlara merak saldım. Çok şükür neredeyse boş geçmiyorum. Ancak genelde ispendek geliyor. 40 cm altını salıyorum. 5-6 adet ispendekten sadece 1 adet alıkoydum. Diğerleri suya iade edildi. Sanırım su üstünün kötü yanı bu. Balıksız kalmıyorsun ama trofe balık veya alıkonulacak balık gelmiyor su üstüne.

Dünkü avımızdan bahsedeyim biraz.
Sabah suyunda 3 kişi başladık. Saat 07:00'a kadar sabit noktada atışlarımızı yaptık. Takipler olduğu için yerimizi değiştirmek istemedik. Ben ortadaydım. Sonra sol tarafa geçtim ve o bölgeye ilk atışta balık sahteye bindi (Sahte: Savage gear panic prey 105 olive flash). Balığı kıyıya çekmeye çalışırken tekne halatına dolandı ve orada kaldı. Hatta arkadaşlar dalga geçti, "balık değidir, halata taktın balık sandın sen" dediler. Çıkardım ayakkabıları, sıvadım paçaları, girdim suya. Önce balığı sahteden çıkardım. Ancak solungaçlarına dokunmak zorunda kaldım. Çünkü suyun içinde halata takılmış bir sahteden çırpınan balığı çıkarmak çok kolay olmuyor. Yaklaşık 30 cm bir ispendekti. Arkadaşlar uzaktan gösterip hemen suya bıraktım. Fırladı gitti. Umarım büyüyüp geri gelir. Sonra sahteyi kurtardım ve ava devam ettik.

Sonrasında herhangi bir aksiyon olmayınca etrafta biraz turlayalım dedik. Oltaları sahilde bırakıp iskeleye çıktık, sigara yaktık ve denizi seyre daldık. Su cam gibi berraktı. Su üstünde zarganalar, dipte kefaller geziniyordu. Bolca gümüş yavrusu vardı. Bu bollukta sahte ile balık kandırmak gerçekten zor. Sonra birden bire bu bolluğun kaybolduğunu fark ettik. Nedenini çok geç olmadan anladık. Tam önümüzden yaklaşık 80 cm boyunda bir levrek sakin sakin geçip gitti. Buranın ağası da paşası da benim der gibi geziyordu. Oltalar yanımızda olmadığından bu güzelliği sadece seyrettik. Sonra gittik oltaları alıp gittiği istikameti taradık ama nafile tabi ki.

Sanırım artık su üstü avları yapmayacağım. İspendeklerin canını yakmaktan başka bir işe yaramıyor.

Yer: Yeniçiftlik 29.09.2019
Avlarınızın bereketi daim olsun inşallah...

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yatık havalarda o kuzular hep öyle süzüle süzüle gezer , Tekirdağ'da ben çok şahit oldum sabah sularında . Ama ne bir rapala nede bir silikon yer . Ancak izlenir güzelce . :)
O gibi durumlar için gizli bir silahım var. Asla hayır demiyorlar.