Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TEKİRDAĞ, Marmara Ereğlisi, YeniÇiftlik, Sultanköy, Silivri Balık Durumu

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Panic prey v2'nin olive rengini ben de aldım hocam iş yaptığını görmek mutlu etti.
Yapıyor hocam. Erimi de çok iyi. Ama ben arkadaki tüyü kestim. Tek sorun ispendek alması. Bakalım havalar soğuyunca güzel boylarda avları olursa stok yaparım.

kuvan

Üye
Adı
Özcan Kuvan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu aralar su üstü avlara merak saldım. Çok şükür neredeyse boş geçmiyorum. Ancak genelde ispendek geliyor. 40 cm altını salıyorum. 5-6 adet ispendekten sadece 1 adet alıkoydum. Diğerleri suya iade edildi. Sanırım su üstünün kötü yanı bu. Balıksız kalmıyorsun ama trofe balık veya alıkonulacak balık gelmiyor su üstüne.

Dünkü avımızdan bahsedeyim biraz.
Sabah suyunda 3 kişi başladık. Saat 07:00'a kadar sabit noktada atışlarımızı yaptık. Takipler olduğu için yerimizi değiştirmek istemedik. Ben ortadaydım. Sonra sol tarafa geçtim ve o bölgeye ilk atışta balık sahteye bindi (Sahte: Savage gear panic prey 105 olive flash). Balığı kıyıya çekmeye çalışırken tekne halatına dolandı ve orada kaldı. Hatta arkadaşlar dalga geçti, "balık değidir, halata taktın balık sandın sen" dediler. Çıkardım ayakkabıları, sıvadım paçaları, girdim suya. Önce balığı sahteden çıkardım. Ancak solungaçlarına dokunmak zorunda kaldım. Çünkü suyun içinde halata takılmış bir sahteden çırpınan balığı çıkarmak çok kolay olmuyor. Yaklaşık 30 cm bir ispendekti. Arkadaşlar uzaktan gösterip hemen suya bıraktım. Fırladı gitti. Umarım büyüyüp geri gelir. Sonra sahteyi kurtardım ve ava devam ettik.

Sonrasında herhangi bir aksiyon olmayınca etrafta biraz turlayalım dedik. Oltaları sahilde bırakıp iskeleye çıktık, sigara yaktık ve denizi seyre daldık. Su cam gibi berraktı. Su üstünde zarganalar, dipte kefaller geziniyordu. Bolca gümüş yavrusu vardı. Bu bollukta sahte ile balık kandırmak gerçekten zor. Sonra birden bire bu bolluğun kaybolduğunu fark ettik. Nedenini çok geç olmadan anladık. Tam önümüzden yaklaşık 80 cm boyunda bir levrek sakin sakin geçip gitti. Buranın ağası da paşası da benim der gibi geziyordu. Oltalar yanımızda olmadığından bu güzelliği sadece seyrettik. Sonra gittik oltaları alıp gittiği istikameti taradık ama nafile tabi ki.

Sanırım artık su üstü avları yapmayacağım. İspendeklerin canını yakmaktan başka bir işe yaramıyor.

Yer: Yeniçiftlik 29.09.2019
Nedim bey ben levregi sadece balık tezgahlarında görebiliyorum bir tane yakalamak nasip olmadı bana bir mera tavsiyesinde bulunabilirmisiniz_?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nedim bey ben levregi sadece balık tezgahlarında görebiliyorum bir tane yakalamak nasip olmadı bana bir mera tavsiyesinde bulunabilirmisiniz_?
Estağfurullah. Öyle bir net bilgim yok. Sadece Yeniçiftlik sahilinin levreğe müsait bir üreme alanı olduğunu düşünüyorum. Ağcıların kıyıya ulaşmasını engelleyen doğal ve insan yapımı engeller var. Sığ olması, kumluk ve kayalık yerlerin olması, kurt ve yengeç olması, yazlıkların iskeleleri levrek için uygun ortam sağlıyor. Gelgit anında sular kaçtığında kayaların tepeleri su üstünde kendini belli eder. Bu kayalar levreğin pusu attığı yerlerdir. Hele bu kayaların sağında solunda iskeleler varsa oraya ne ağcı girebilir ne de sırtı yapan tekne. Aylardan Kasım ise buradan levrek almamak için engel yoktur.
Bunlar benim kendi gözlemlerimdir. Başka bölgeler başka balıklar için geçersiz olabilir. Sonuç olarak ben de çok yeniyim bu hobide ve aslında oldukça acemiyim. Sadece levreğe odaklı av yapıyorum. Bazen de yemli mırmır avı yapıyorum ailecek. Deseler ki falanca yerde yağmur gibi lüfer var, gitmem, gitsem de beceremem. O yüzden benim tavsiyelerimi çok kaale almayın. Okuduklarımla, denediklerimle, beceremediklerimle, becerdiklerimle oluşmuş bir takım bilgileri paylaşmaktır yaptığım.
Burada paylaşılan tüm raporlar bir veridir. Bunlar okunup değerlendirilirse çok değerli bilgiler elde edilebilir. Umarım siz de en kısa zamanda bu güzel yaratık ile kumların üzerinde buluşursunuz.

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Estağfurullah. Öyle bir net bilgim yok. Sadece Yeniçiftlik sahilinin levreğe müsait bir üreme alanı olduğunu düşünüyorum. Ağcıların kıyıya ulaşmasını engelleyen doğal ve insan yapımı engeller var. Sığ olması, kumluk ve kayalık yerlerin olması, kurt ve yengeç olması, yazlıkların iskeleleri levrek için uygun ortam sağlıyor. Gelgit anında sular kaçtığında kayaların tepeleri su üstünde kendini belli eder. Bu kayalar levreğin pusu attığı yerlerdir. Hele bu kayaların sağında solunda iskeleler varsa oraya ne ağcı girebilir ne de sırtı yapan tekne. Aylardan Kasım ise buradan levrek almamak için engel yoktur.
Bunlar benim kendi gözlemlerimdir. Başka bölgeler başka balıklar için geçersiz olabilir. Sonuç olarak ben de çok yeniyim bu hobide ve aslında oldukça acemiyim. Sadece levreğe odaklı av yapıyorum. Bazen de yemli mırmır avı yapıyorum ailecek. Deseler ki falanca yerde yağmur gibi lüfer var, gitmem, gitsem de beceremem. O yüzden benim tavsiyelerimi çok kaale almayın. Okuduklarımla, denediklerimle, beceremediklerimle, becerdiklerimle oluşmuş bir takım bilgileri paylaşmaktır yaptığım.
Burada paylaşılan tüm raporlar bir veridir. Bunlar okunup değerlendirilirse çok değerli bilgiler elde edilebilir. Umarım siz de en kısa zamanda bu güzel yaratık ile kumların üzerinde buluşursunuz.
Merhaba Nedim Bey,
Bende bu haftasonu Çorludan gelmeyi planlıyorum Nato İskeleye. acaba İma Sasuke Reppa RP203 (Eski 105 Kodu) sarı renk sahtesi iş yapar mı oralarda? Birde LRF çalışırmı isome kurtlarla? Fikrini almak isterim. Ona göre tedarikli gelmeye çalışayım.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Nedim Bey,
Bende bu haftasonu Çorludan gelmeyi planlıyorum Nato İskeleye. acaba İma Sasuke Reppa RP203 (Eski 105 Kodu) sarı renk sahtesi iş yapar mı oralarda? Birde LRF çalışırmı isome kurtlarla? Fikrini almak isterim. Ona göre tedarikli gelmeye çalışayım.
NATO ya ilk başlarda bir kaç defa gittim ama hiç keyif alamadım. O yüzden bilgim yok. Ama gidenler tutanlar var. Genelde çapari ile istavrit alıyorlar ama şu aralar var mıdır bilmiyorum.

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
NATO ya ilk başlarda bir kaç defa gittim ama hiç keyif alamadım. O yüzden bilgim yok. Ama gidenler tutanlar var. Genelde çapari ile istavrit alıyorlar ama şu aralar var mıdır bilmiyorum.
Peki yeniçitflik sahilinde at-çek için uygun yer öeneriniz var mı? orları hiç bilmediğim için danışıyorum.