Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

TEKİRDAĞ, Marmara Ereğlisi, YeniÇiftlik, Sultanköy, Silivri Balık Durumu

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle levrek avcılığı marmara'da çok meşakatli , çanakkale ve saroz bölgesindeki avcılar bize göre daha şanslılar .
Levrek avcılığı'nın olmazsa olmazı patlak hava ve limonata kıvamın'da suyu yakalaya bilmektir .
Dere kenarları hem yem açısın'dan hemde suyun bulanması açısın'dan verimli yerlerdir.
Hep merak etmişimdir levrek o bulanık suda nasıl avlanıyor diye ( aslın'da tüm soruların cevabı burda gizli )
Levek balığı'nın 2 yanındaki düz siyah çizgiler duyu organıdır , geceleri ve bulanık sular'da titreşim odaklı avlanırlar .
Maketlerdeki ses odaları suda titreşim yayarlar , meraklı yada aç olan levrekçikte avcı iç güdüleri ile takip eder uygun anda saldırır veya vazgeçer .
Şahsi tecrübelerime göre en verimli levrek avlarım havanın ilk patladığı veya suyun yatmaya başladığı zaman diliminde olmuştur
Aslın'da bu konu ile ilgili bir kitap yazılsa yine eksik kalmış ve revize edilmeye muhtaçtır , zira alemlerin rabbi olan ( ALLAH ) c.c her canlıya farklı meziyetler ve donanımlar bahşetmiştir.
serdar arkadaşıma katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum öncelikle kalben burda levrek yaparmı demeniz gerekiyor sonra günün belirli saatlerinde levrek vuruşları aldığınız zaman onları not edin suyun gelgit zamanımı su taşar kenmi yoksa çekilirkenmi vuruyor bunları not alın levrek bazen 14,30 genelde şafak ve 08:30 civarı ve akşam 16:00 da başlar levrek avcılığı çok zor değildir levrek olan yeri bulmak zordur onu his etmek lazım suyun çalkantılı olduğu zamanlar çok hoş zamanlardır dere ağızları oldukçaiyidir ama koyu camur renginde olmuyacak açık mavimsi sarı gibi bişey.... cümletten rasgele

Mektupla

Daimi Üye

SerhanOzdemir

Yeni Üye
Adı
Serhan Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Akşam bir ümit lüfere denemek amacıyla sahile çıktım, uzun süre tek tık bile olmayınca taktik değiştirdim. Elimde kalan 2 sardalyayı daha küçük parçalarda çapraz keserek dip oltasına taktım. İlk atışta küçük balıkların saldırısına uğradı düştü (kötü takmış olabilirim), 2. atışta bu sefer sağlam bir vuruş aldım o sırada telefonla konuşuyordum balığı kaçırdım. Telefonu kapatıp üçüncüye attığımda da 23 cm boyunda güzel bir mezgit takıldı oltama. Tabi yem de bitti, hava da soğudu, nasibimiz buymuş diyerek evimin yolunu tuttum. :harika:

Ekli dosyalar

SerhanOzdemir

Yeni Üye
Adı
Serhan Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu akşam gün batımı öncesi Tekirdağ sahil. Dipten gelirken kalkan diye heyecanlandık ama olmadı, iğneden kurtarıp saldık ait olduğu yere.:tskler:

Ekli dosyalar

Metin Öner

Yeni Üye
Adı
Metin Öner
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Silivri gümüşyaka sultanköy nato güzergahında istavrit alan varmı raporlar ne durumda ?

SerhanOzdemir

Yeni Üye
Adı
Serhan Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2 hafta önce güzel mezgit yaptı Tekirdağ sahil demiştim. Dün akşam vaktim vardı, çok uzaklaşmadan sahilde atayım oltamı yine dedim 1 tane anca tuttum başka da kimse tutamadı.
Sürekli oraya giden arkadaşlar denk gelmiş, mezgitin bu kadar kıyıladığı konuşulunca geçen hafta küçük bir tekne gelip ağ atmış o zamandan beri de doğru düzgün balık yok diyor. Koskoca deniz gelip neyin peşine düşmüşler. Belki balık olmamasının nedeni o değildir ama gerçekten ilginç geldi.

Cagdas34

Yeni Üye
Adı
Çağdaş g.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle selamlar,
Üyeliği yeni açtim lâkin forumu uzun suredir takip ederim.
Normalde göl baligi avciyim ancak bir süre silivride olacagimdan levrek icin silivriden at cek deniyorum 1 haftadir ancak elim hep boş. Bu hafta pazar ve pazartesi arkadaslarla beraber kamp yapmak istiyoruz ve Marmara ereglisi taraflarina ve karaburun taraflarina gidebiliriz. Yem olarak teke ve boru kurdu bulabilirim.
Balik işi nasip tabii ki ancak bu 2 günde istavrit disinda tutma olanagimin daha yuksek oldugu taraf hangisidir acaba?
Tabii direk mera sormuyorum.
Bölge olarak(örn: nato limani, silivri limani) gibi.
Şimdiden yardimci olacaklara teşekkür ederim.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle selamlar,
Üyeliği yeni açtim lâkin forumu uzun suredir takip ederim.
Normalde göl baligi avciyim ancak bir süre silivride olacagimdan levrek icin silivriden at cek deniyorum 1 haftadir ancak elim hep boş. Bu hafta pazar ve pazartesi arkadaslarla beraber kamp yapmak istiyoruz ve Marmara ereglisi taraflarina ve karaburun taraflarina gidebiliriz. Yem olarak teke ve boru kurdu bulabilirim.
Balik işi nasip tabii ki ancak bu 2 günde istavrit disinda tutma olanagimin daha yuksek oldugu taraf hangisidir acaba?
Tabii direk mera sormuyorum.
Bölge olarak(örn: nato limani, silivri limani) gibi.
Şimdiden yardimci olacaklara teşekkür ederim.
Marmara için şu ara ölü sezon. Gidebilirseniz Saroz'a gidin.