Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne ve yemli kıyı avı için makine önerisi

Adı
Onur Ulusan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şayet akıntı çok ise düşük devirli güzel bir jig makinesi almanız daha mantıklı olacaktır.
4.8.1-4.5.1 gibi gibi ;)

İstanbul boğazında tercihler bu yönde ve güzel bir makine kullandığınız taktirde şikayet edeceğinizi sanmıyorum.

Jig deyince yanlış anlaşılmasın,
Hafif, devri düşük, güçlü makinelerdir
Sadece jig için değil istediğiniz taktirde kıyıdan da ister yemli ister çapari rahatlıkla av yapabilirsiniz.

;)
Devir konusuna çok takıldım. Haddinden fazla bir şekilde araştırdım ama dediğim gibi dişli ve rulman büyüdükçe devrin o kadar da önemli olmadığını söylediler doğru veya yalan bende bilmiyorum bu konuda gerçekten acemiyim :) Daiwa BG5000 yi kendi çapımda araştırdım gerçekten memnun kalan kiloluk balıkları tekneden hiç boşluk almadan çekenleri gördüm buda biraz aklımı çeldi :) Mesela Okuma Azores Blue 6500 liğe bakıyorum jig makinası diyorlar onunda devri 5.4.1 Daiwa BG5000 liğe bakıyorum onunda devri 5.7.1, Ben birazda daha önce okuma kullandığım için farklı bir marka olsun istiyorum zevki bir istek yani okumaya kötü demiyorum ama bu balık sevdası işte farklı şeyler de olsun istiyor insan :)

gencery

Aktif Üye
Adı
gencery
Daiwa Legalis lt yi bir arkadaşımda önerdi tekne için nasıl kullanışlı olur mu bilmiyorum ama şuan aklımda Daiwa BG5000 modeli var tavsiye eden arkadaşım legalis yerine bunu al dedi :) Daha önce Shimano Sedona C5000XGFI modelinden almıştım bilmeden araştırmadan 6.2.1 devir 105cm sarımı vardı, ama malesef tekne de istediğim performansı göstermedi. Antalya'da dipte akıntı olan yerler çok akıntılı suda 150 gr kurşunu çekerken resmen kol kitleniyor, dönmüyordu. Şimdi legalis 4000 liğe baktım oda 6.2.1 devir beni yanıltır diye düşünüyorum. Daiwa BG5000'de devirli bir makina ama dişli ve rulmanları büyük olması sebebiyle sarma işleminde kolun hiç yormadığını gayet rahat olduğunu söylediler.
Ne kadar dişli ve rulman faktörü bir fark yaratsa da devir olarak 5 in altına inmeniz menfaatinize olacaktır.Ayrıca söz konusu tekne olunca , ağırlığı bir miktar göz ardı ederek uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz.

İsmail Öz

Daimi Üye
Adı
İsmail Ö.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kıyıdan yemlide tt power kullanıyorum. Teknede de gider. Ama Daiwa bg yi de tavsiye ederim size. Tt de kuvvetli makinedir falan Misina sarımdaki rulmana ya iyi bakmanız ya da seramik rulmanla(15 20 lira imiş ben de değiştireceğim) değiştirmeniz gerekiyormuş.

gencery

Aktif Üye
Adı
gencery
Devir konusuna çok takıldım. Haddinden fazla bir şekilde araştırdım ama dediğim gibi dişli ve rulman büyüdükçe devrin o kadar da önemli olmadığını söylediler doğru veya yalan bende bilmiyorum bu konuda gerçekten acemiyim :) Daiwa BG5000 yi kendi çapımda araştırdım gerçekten memnun kalan kiloluk balıkları tekneden hiç boşluk almadan çekenleri gördüm buda biraz aklımı çeldi :) Mesela Okuma Azores Blue 6500 liğe bakıyorum jig makinası diyorlar onunda devri 5.4.1 Daiwa BG5000 liğe bakıyorum onunda devri 5.7.1, Ben birazda daha önce okuma kullandığım için farklı bir marka olsun istiyorum zevki bir istek yani okumaya kötü demiyorum ama bu balık sevdası işte farklı şeyler de olsun istiyor insan :)
Bu BG , JDM ve Japonya dışı diye iki farklı devirde satılıyordu galiba.

Adı
Onur Ulusan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa BG5000 kullanan var mı acaba forumda eğer varsa görüşlerini yazarsa sevinirim ben bu makinaya kafayı taktım resmen :)

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Daiwa BG5000 kullanan var mı acaba forumda eğer varsa görüşlerini yazarsa sevinirim ben bu makinaya kafayı taktım resmen :)

Yeni Daiwa Bg 5000

https://daiwafishing.com.au/products/bg/

Konuya ait bir konu vardı yukarıda olduğu gibi
incelemenizde fayda var
Kötü makine demiyorum kesinlikle,
Ama devri düşük sizi yormayacak makinelere bakınız.
Biraz önce heavy duty spinning olarak shimano sayfasını verdim ama bu demek değildir ki diğer makineler kötü.
Sadece sıkça ziyaret ettiğim incelemeye çalıştığım sayfalardan biri diyerek gönderdim.

Size düşük devirli zorlamayacak güçlü bir makine lazım.
Bu daiwa olur , penn olur , shimano olur okuma olur,
İnceleyerek karar veriniz.

Bende boğazda av yapıyorum
Dolayısı ile başta yüksek devirli makine bakmış almıştım.
Ama inanılmaz yoruyor.
Dolayısı ile düşük devirli güzel bir makine almanızı tavsiye ediyorum
Nacizane düşüncemdir

iyi akşamlar

ilkkez

Üye
Ryobi ecusima 6000 diyor bombayı bırakıyorum ortaya

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Tekne için Banax sx 4000c veya 5000c de tavsiye ederim. Sırtı içinde uygundur.Çıkrık makinalarda bulunan tıkırtı düğmeside vardır. Fiyatı da uygundur. Çin üretimi de değildir. Tekneden yemi, sırtı, çapari avları için uygundur.Oldukcada sağlamdır.

Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye
Tekne için Banax sx 400c veya 500c de tavsiye ederim. Sırtı içinde uygundur.Çıkrık makinalarda bulunan tıkırtı düğmeside vardır. Fiyatı da uygundur. Çin üretimi de değildir. Tekneden yemi, sırtı, çapari avları için uygundur.Oldukcada sağlamdır.
Cüneyt bey,
Bir büyüğüm için; Saros Körfezi" nde tekne ile orkinos avına uygun kamış ve makine araştırıyorum. Önerileriniz olabilir mi ?