Ercüment86
Aktif Üye
- Adı
- Ercüment
Mesela şu fotoğrafındaki gibi 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Türk'ün Malı Büyük olur,
Satılı'ğa çıkardığın'da elinde patlar.![]()
Vergi mevzuatı ve gümrük ile ilgili sıkıntılarımız var. Ar-ge yatırım, yurtdışına satış , kargolama sorunlarla dolu. Un var şeker var her şey hazır bir türlü helva yapamıyoruz.Sevgili @pars;
Sonuç;
Bu bahsettiğin ürünleri hatta bahsettiklerinin haricinde bir çok balık malzemesini Türkiye de üretmeye teknolojik kapasitemiz varken,global dünya piyasasına tam olarak giremediğimizden ve ülke olarak her konuda olduğu gibi kolayı (ithalatı) seçtiğimizden maalesef durum bu![]()
YERLİ MARKA!
Neden bizimde millimarkalarımız olmasın! Yerli otomobil yerli uçak hayalinden çok daha gerçekçi bir hayal değil mi!
Üç tarafımız denizlerle çevrili, Tatlı su avlaklarımız sayısız, balık çeşitliliği muhteşem. Biz niye yapamıyoruz, neden dünyada bilinen bir markamız yok?
Japonlar; bir plastik rapalayı tüm dünyaya tanesi yaklaşık 100tl satabilirken biz niye yokuz bu sektörde. Niye bir "duo" , "daiwa", "ryobi", "usami" ... olamıyoruz. Ufak bir araştırma yaptım. Bulabildiğim bir kaç yerli şirketi sizinle paylaşmak isterim.
1-Mercan LTD. Tekirdağ da son derece kaliteli güzel misina üretiyor. Birçoğumuz bilmiyoruz. Neden ürünlerini ebay da amazonda satmazlar anlamıyorum. Gerçekten kaliteli ürünler.
![]()
MERCAN LTD | Anasayfa
2-" Fishhunter ":Adana da el yapımı rapala üreten bir arkadaş. Bir zamanlar kendisinden sipariş etmiştim. Başarılı, 25tl ye değil 50 tl ye satsa hakkıdır. Ebay da "handmade lure" olarak tüm dünyaya inanılmaz fiyatlarla satış yapan firmalar var. Keşke bir marka olabilse. Kendi internet sitesi bile yok henüz...
![]()
3-"Turko" :Bilindik markaların taklit ürünlerini satan yeni bir girişim.. Bazı ürünleri TR de üretip boyuyorlar. Kesinlikle bir marka olabilirler. Boya kalitesi çok başarılı.
![]()
4- Vurgun Çapari: Son derece harika çapari üretiyorlar. Aynı zamanda iyi bir esnaf.
![]()
Aklıma gelenler bunlar.... Neden Site yöneticisi Hamdi bey yeni bir online satış sitesi işine girerde, üretim kısmına girmek istemez diye düşündüm. Yada bu ürünleri neden "hedef balık" sitesinde satmaz. Neden "vurgun çapari" yada "mercan misina" ürünleri hedef balık sitesinde yok?
Neden plastik balık tutma kovasını ithal alayım yada neden fishgrip denen alete çok çok paralar vermek zorunda olayım.İzeltaş markası; iddia ediyorum en iyi fishgrip i üretebilecek donanıma sahip Türkiye'de.
Duo, plastik rapala kutusunu 30tl ye satıyor! 3 lira ya aynısını üretecek bir çok şirketimiz var.
Konu uzun, keşke yerli bir "Marka" olsak. Japonlar'a, balıkçılık ürünleri satabilsek![]()
Ürünleri görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Başarılar...Hadi size buradan sevindirici bir haber vereyim;
Geçtiğimiz sezonu 4 marka benzerlerini yaparak geçirdim. süre kıza ve sermayem yeterli olmadığı için var olanı yaparak piyasada "Turk'o" markasına alışkanlığı sağladım. Öyle yada böyle yarım sezon sonunda 3000 den fazla Sahte balık satışı gerçekleştirdim ve 6 farklı noktaya bayilik verdim. %100 müşteri memnuniyeti sağlamam satışlardan daha çok beni sevindirdi.
İçinde bulunduğumuz su durgun dönemde projeyi "Tubitak ve Kosgep" e taşıdım. şuan proje Ar-Ge aşamasında.
Allah'ın izniyle alacağım destekle bir endüstriyel seri üretim yapacağım. bu sayede hem maliyetler azalacak. hemde yeni modellere yönelme imkanım olacak.
Şuan çizilen 7 modelin 3 ü tamamen türk tasarımı olacaktır.
Şimdiden tüm Balıkçı Dostlarıma hayırlı olmasını dilerim.
gelişmeleri "https://www.facebook.com/groups/rapalacim/" grubudan takip edebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.
Hadi size buradan sevindirici bir haber vereyim;
Geçtiğimiz sezonu 4 marka benzerlerini yaparak geçirdim. süre kıza ve sermayem yeterli olmadığı için var olanı yaparak piyasada "Turk'o" markasına alışkanlığı sağladım. Öyle yada böyle yarım sezon sonunda 3000 den fazla Sahte balık satışı gerçekleştirdim ve 6 farklı noktaya bayilik verdim. %100 müşteri memnuniyeti sağlamam satışlardan daha çok beni sevindirdi.
İçinde bulunduğumuz su durgun dönemde projeyi "Tubitak ve Kosgep" e taşıdım. şuan proje Ar-Ge aşamasında.
Allah'ın izniyle alacağım destekle bir endüstriyel seri üretim yapacağım. bu sayede hem maliyetler azalacak. hemde yeni modellere yönelme imkanım olacak.
gelişmeleri "https://www.facebook.com/groups/rapalacim/" grubudan takip edebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.
Merhaba Erkan bey süper haberHadi size buradan sevindirici bir haber vereyim;
Sağlıcakla kalın.