Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Gunesin dogus saatinden hava isinana kadar (6-12 arasi) olan aralik benim meralarimda en verimli zaman. Ruzgarli havada bir tane turna tutamadim. Durgun suda onunuzde oynak varsa dedigim saatler arasindaysaniz tutarsinizSizce Turna en verimli hangi saatlerde, güneş açıkken mi kapalıyken mi? hava rüzgarlıyken mi rüzgar yokken mi daha verimli olur ?
Ben sezon başındayken genelde güneşli havada hafif rüzgar çıktığında daha çok alıyorum. Sezon sonuna doğru dediğiniz gibi durgun suda daha verim alıyorum. Bugün akşam suyuna gideceğim duruma göre buradan bildiririm sizeGunesin dogus saatinden hava isinana kadar (6-12 arasi) olan aralik benim meralarimda en verimli zaman. Ruzgarli havada bir tane turna tutamadim. Durgun suda onunuzde oynak varsa dedigim saatler arasindaysaniz tutarsiniz
Dediginiz dogru. Benim bahsettiklerim de genelde sezon sonu eylul-ekim gibi en verimli olan zamanlar.Ben sezon başındayken genelde güneşli havada hafif rüzgar çıktığında daha çok alıyorum. Sezon sonuna doğru dediğiniz gibi durgun suda daha verim alıyorum. Bugün akşam suyuna gideceğim duruma göre buradan bildiririm size
Avda duo tetra jig 7 ve 5 gram kullandım daha ilk atışta vuruş aldım aradan 3-4 dakika sonra 40 cm'lik bir turna aldım. 10 dakika sonra tahminim 50-55 cmlik turna aldım ama iğnelerin ufak oluşundan üstüne de kalamanın fazla açık oluşundan iğneyi oturtamadım ve 2-3 saniye sonra balığı kaçırdım 20 dakika aksiyon alamadım daha sonra rüzgarın iyice artmasıyla beraber hissiyat da iyice düştü avı sonlandırdım.Dediginiz dogru. Benim bahsettiklerim de genelde sezon sonu eylul-ekim gibi en verimli olan zamanlar.
evet haklısınız eksik oldu. Bütün etkenleri sormak uzun süreceği için eşit şartlar altında rüzgarlı havanın mı rüzgarsız havanın mı daha verimli olacağını sordum. Ancak cevabı öğrendim sanırım. Tecrübelerime göre su yüksekken hafif çalkantılı su, yazın ortalarından sonra rüzgarsız havalarda daha verimli oluyor.Sorunuz sanırsam biraz eksik.
balık ava açık olduğu dönemde ki aylarda havanın farklı kombinasyonlar da farklı tepkiler verir. duruma göre balığın yerini kestirmek gerekir.
rüzgar in şiddeti yanında havanın derecesi ve havanın nemi (yağmur zamanı, öncesi sonrası) önemlidir. vs...
Anket cevabi... Rüzgarlı havada balık olur/olmaz
Bence...
rastgele...
Keyifli av olmus tebrikler. Bu yaz bende tetra jig 7 gr ile cok turna tuttum. Psycho sprat jigleri de oneririm benim favorim onlarAvda duo tetra jig 7 ve 5 gram kullandım daha ilk atışta vuruş aldım aradan 3-4 dakika sonra 40 cm'lik bir turna aldım. 10 dakika sonra tahminim 50-55 cmlik turna aldım ama iğnelerin ufak oluşundan üstüne de kalamanın fazla açık oluşundan iğneyi oturtamadım ve 2-3 saniye sonra balığı kaçırdım 20 dakika aksiyon alamadım daha sonra rüzgarın iyice artmasıyla beraber hissiyat da iyice düştü avı sonlandırdım.
Teşekkür ederim. Duo'nun yanında onları da alacaktım vazgeçmiştim bir kişi daha önerdi o jigleri. Onlardan da alacağımKeyifli av olmus tebrikler. Bu yaz bende tetra jig 7 gr ile cok turna tuttum. Psycho sprat jigleri de oneririm benim favorim onlar