Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

Ayhan.Ö

Üye
Adı
Ayhan
Yağmur arkası , Ne güzel Balık yapar ama
;)

Herkese iyi Pazarlar
Hocam bu akşam tam balığa gitmeye niyetlenmiştim yağmur başladı. Gerçekten yağmur sonrası balık yapar mı acaba? Yani gitsem boşuna mı olur? Bir de pendikte kayalar ıslak ya şimdi kayıp düşme riski artıyor mu acaba? Çok soru sordum :)

pegasustoni

Aktif Üye
Adı
Faruk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende dün rüzgar yüzünden gitmedim. Balık zaten var. Istavriti bol dişlisi tek tük.

Android den Windy isimli programı indirip anlık olarak sıcaklık, yağış, akıntı, dalga boyuna bile bakabilirsiniz ;)

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Hocam bu akşam tam balığa gitmeye niyetlenmiştim yağmur başladı. Gerçekten yağmur sonrası balık yapar mı acaba? Yani gitsem boşuna mı olur? Bir de pendikte kayalar ıslak ya şimdi kayıp düşme riski artıyor mu acaba? Çok soru sordum :)
En önemlisi, en dikkat edilmesi gereken şey
Islak kayalar :(

Sağlam yer , kuru yer kalmamıştır.
Hayatınız, sağlığınız hiçbirşey den önemli değil
Hele kayalarda daha büyük sıkıntı , boşluğa yada denize dusulmese bile düştüğünüzde alacağınız darbe sıkıntılı olur.

Balık bugünde yapar yarında
Esas olan psikolojik ve fizyolojiks sağlığınız

Dolaşın ama sağlığını zi tehlikeye atacak şeylerden sakının ;)

Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kartal ve pendik civarında Önere biliceğiniz güzel ince çaparı alabılcegım bir yer varmı acaba

Ayhan.Ö

Üye
Adı
Ayhan
En önemlisi, en dikkat edilmesi gereken şey
Islak kayalar :(

Sağlam yer , kuru yer kalmamıştır.
Hayatınız, sağlığınız hiçbirşey den önemli değil
Hele kayalarda daha büyük sıkıntı , boşluğa yada denize dusulmese bile düştüğünüzde alacağınız darbe sıkıntılı olur.

Balık bugünde yapar yarında
Esas olan psikolojik ve fizyolojiks sağlığınız

Dolaşın ama sağlığını zi tehlikeye atacak şeylerden sakının ;)
Hocam o zaman ben biraz daha düşüneyim ama bu gidişle rüzgarı, yağmuru bahane edip hiç lrf avına çıkamayacağım :) İlk deneme olacağı için tek başıma cesaret edemiyorum galiba. Bilmiyorum sürekli bir bahane buluyorum ama söylediğiniz her konuda haklısınız :) Teşekkür ederim.

Adı
KemalBirkanK.
Kan Grubu
A Rh Pozitif

kml7

Aktif Üye
Adı
Kemal
Bugün sabah erkenden saat 05.30 - 06.00 gibi bir arkadaşımla sandal kiralayıp açıldık. 1 saat sonra yağmur başladı. Bir yandan yağmur bir yandan yunuslar devriye geziyordu ama bizim umurumuzda olmadı. Sessizlik, çarşaf gibi deniz, iyot kokusu, oltanın fıtı fıtısı; yok böyle bir zevk. Sandaldan indiğimizde saat 10.30 'du. 4 kg istavrit almışız. Küçük yoktu. Hepsi iri ve arada eşşek istavriti geliyor mutlaka. Biz bir ara muhabbete filan daldık ona rağmen 4 kg. aldık. Bir ara çaparileri tam doldurduk arka, arkaya bu şekilde bir süre devam ettik. Gidecekseniz tavsiye ederim. Biraz zahmeti var ama emin olun buna değer. Giderseniz uzun saplı iğneleri olan çapariler kullanın. Balık büyük ve iğneyi yutuyor adeta. İyiki yanıma almışım bu çaparileri dedim. Yeşil tüylü çaparide iğne siyah yada parlak fark etmiyor. Son olarak balık dipte ve çok hızlı çekmediğiniz sürece rahat, rahat yakalarsınız. Teknede biraz ileriye atmak gerekebilir. Biz bu şekilde at ve dipten çek ile daha çok verim aldık.

Gidecek olanlara rastgelsin. Yağmurdan bu kadar çekinmeyin. Islanmadan balık tutulmuyor :)

Yer : Kartal
Hava : Yağmurlu ve rüzgar az
Sandal : Adam başı saati 5 TL

Screenshot_2.png