Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
At - Çek çalıştım, Denizi dinledim, İyotlu havayı ciğerlerime doldurdum, yeni insanlarla tanıştım, güzel sohbetler yaptım, Boş dönmedim yani.o zaman siz ne tuttunuz =)
İskorpit LRF avını oldukça neşelendiren bir av anladığım kadarıyla hemen hemen her av raporunda var. Fakat niye salınıyor bu balık? Nasıl yenildiği mi bilinmiyor, yasal boy limite mi takılıyor, çarpan falan dedikleri için millet dokunamıyor mu bilemedim.Dün lrf yapanları seyrettim.
Bolca kayabalığı ve iskorpit alldılar.
Balıkları saldılar.
Balığın kafası çok büyük olduğundan vücüdu ufak ve eti çok az çıkıyor ancak kiloya yakın olanlarından doğru düzgün et çıkıyor, diğer taraftan sırtındaki zehirli dikenleri ayıklamasını ve tutmasını zorlaştırıyor ki ölüyken bile elinize batsa uyuşturuyor.İskorpit LRF avını oldukça neşelendiren bir av anladığım kadarıyla hemen hemen her av raporunda var. Fakat niye salınıyor bu balık? Nasıl yenildiği mi bilinmiyor, yasal boy limite mi takılıyor, çarpan falan dedikleri için millet dokunamıyor mu bilemedim.
iskorpit lezzet olarak gerçekten çok güzel ama söylendiği gibi az et çıkıyor çok irisini yakalamak lazım. ayıklaması da biraz zahmetli. ben yakalamasından çok keyif alıyorum. eskiden arkadaşımla çok yakalardık özellikle iskorpit yakalardık arkadaşım güzel ve hızlıca ayıklıyor, sonrasında mangalda şiş, tavada, güveçte, çorbası derken bir çok çeşitli yemeği yapılabiliyor. neyseki çoğu insan yenildiğini bilmiyor yoksa onun da sonunu getirirler. yakalaması en kolay balıklardandır.İskorpit LRF avını oldukça neşelendiren bir av anladığım kadarıyla hemen hemen her av raporunda var. Fakat niye salınıyor bu balık? Nasıl yenildiği mi bilinmiyor, yasal boy limite mi takılıyor, çarpan falan dedikleri için millet dokunamıyor mu bilemedim.
Millet yendiği bilmiyor Engin hocam ama iğneden çıkarmasını da bilmiyor sanırım. Bu balığın tutulduğunda iğneden çıkarılış şekli genelde taşa kayaya vurarak oluyor. Alı konmasa da salındığında yaşayacağını pek sanmıyorumiskorpit lezzet olarak gerçekten çok güzel ama söylendiği gibi az et çıkıyor çok irisini yakalamak lazım. ayıklaması da biraz zahmetli. ben yakalamasından çok keyif alıyorum. eskiden arkadaşımla çok yakalardık özellikle iskorpit yakalardık arkadaşım güzel ve hızlıca ayıklıyor, sonrasında mangalda şiş, tavada, güveçte, çorbası derken bir çok çeşitli yemeği yapılabiliyor. neyseki çoğu insan yenildiğini bilmiyor yoksa onun da sonunu getirirler. yakalaması en kolay balıklardandır.