Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

measerv

Üye
Arkadaşlar tuzla tarafında neler çıkıyor balık istavrit dışında?

Syardim

Üye
Adı
Selçuk YARDIM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tuzla tarafında yakın ve çok yakın zamanda ( mesela dün akşam ) istavrit dışında balık alanı görmedim.
Sabah akşam o kadar çok vakit ayırdım ki biri; istavrit dışında balık alan var derse inan o benimdir.

Syardim

Üye
Adı
Selçuk YARDIM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
o zaman siz ne tuttunuz =)
At - Çek çalıştım, Denizi dinledim, İyotlu havayı ciğerlerime doldurdum, yeni insanlarla tanıştım, güzel sohbetler yaptım, Boş dönmedim yani.
İllaki balık dersen, Tuzla kıyıda halen İstavrit kıraça ona ben atmadım, diğer balıklarda beni beğenmedi galiba. ;)

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Dün lrf yapanları seyrettim.
Bolca kayabalığı ve iskorpit alldılar.
Balıkları saldılar.
İskorpit LRF avını oldukça neşelendiren bir av anladığım kadarıyla hemen hemen her av raporunda var. Fakat niye salınıyor bu balık? Nasıl yenildiği mi bilinmiyor, yasal boy limite mi takılıyor, çarpan falan dedikleri için millet dokunamıyor mu bilemedim.

etulum

Üye
Adı
Emrah
İskorpit LRF avını oldukça neşelendiren bir av anladığım kadarıyla hemen hemen her av raporunda var. Fakat niye salınıyor bu balık? Nasıl yenildiği mi bilinmiyor, yasal boy limite mi takılıyor, çarpan falan dedikleri için millet dokunamıyor mu bilemedim.
Balığın kafası çok büyük olduğundan vücüdu ufak ve eti çok az çıkıyor ancak kiloya yakın olanlarından doğru düzgün et çıkıyor, diğer taraftan sırtındaki zehirli dikenleri ayıklamasını ve tutmasını zorlaştırıyor ki ölüyken bile elinize batsa uyuşturuyor.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
iskorpit lezzet olarak gerçekten çok güzel ama söylendiği gibi az et çıkıyor çok irisini yakalamak lazım. ayıklaması da biraz zahmetli. ben yakalamasından çok keyif alıyorum. eskiden arkadaşımla çok yakalardık özellikle iskorpit yakalardık arkadaşım güzel ve hızlıca ayıklıyor, sonrasında mangalda şiş, tavada, güveçte, çorbası derken bir çok çeşitli yemeği yapılabiliyor. neyseki çoğu insan yenildiğini bilmiyor yoksa onun da sonunu getirirler. yakalaması en kolay balıklardandır.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
iskorpit lezzet olarak gerçekten çok güzel ama söylendiği gibi az et çıkıyor çok irisini yakalamak lazım. ayıklaması da biraz zahmetli. ben yakalamasından çok keyif alıyorum. eskiden arkadaşımla çok yakalardık özellikle iskorpit yakalardık arkadaşım güzel ve hızlıca ayıklıyor, sonrasında mangalda şiş, tavada, güveçte, çorbası derken bir çok çeşitli yemeği yapılabiliyor. neyseki çoğu insan yenildiğini bilmiyor yoksa onun da sonunu getirirler. yakalaması en kolay balıklardandır.
Millet yendiği bilmiyor Engin hocam ama iğneden çıkarmasını da bilmiyor sanırım. Bu balığın tutulduğunda iğneden çıkarılış şekli genelde taşa kayaya vurarak oluyor. Alı konmasa da salındığında yaşayacağını pek sanmıyorum :(