Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

iogurer

Yeni Üye
Adı
izzet
Hocam istavrite mi gidiyorsunuz acaba? Ben dört gün önce bir gittim baktım Kartal'dan pendik'e kadar ama sadece özlem giderdim. Elimde lrf takımı var ama daha önce hiç kullanmadım. Bu takımı kullanabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba Pendik'te? Bu arada Pendik limanın orada ikitane batık gemi gördüm, orada lrf ile bir şeyler yapabilir miyim?
Şu aralar boğazda istavrite gidiyorum. Ama normalde kartal maltepe hattında lrf veya yemli yaparım. Özellikle dragos tarafında lrf iş yapıyor. Pendik tarafını çok iyi bilmiyorum açıkçası

pars

Aktif Üye
İnsanların vicdanına terkedilmiş bir balıkçılık anlayışımız var ve bu böyle devam ettiği sürece sahillere sadece hava almaya gideceğiz gibi görünüyor maalesef. Aynı döngüyü ben de yaşıyorum, bir yanım kap oltanı git, diğer yanım balık mı var mı da gideceksin diyor kalıyorum.
Midye çıkaranı şikayet et, ağcısını şikayet et olayıyla da bi cacık olmuyor. Anca vatandaşlık görevini yapmış birinin yürek ferahlığından öte gerçek manada bir gelişme olmuyor.
Oysa adın gibi biliyorsun ki yetkili ve etkili mercii gerçekten istese, gündemine alsa, gerekli yaptırımları öyle bir uygular ki kimse cesaret bile edemez yasak avlanmaya. Ama ne merciisinin gündeminde var ve ne ticaretini yapanın çoğunda var o vicdan ve ahlak. Hal böyle olunca tacize uğramış ama sesini duyuramamışların çaresizliğini yaşıyor adeta insan.
Hiç aklımda yoktu bunları yazmak ama kızgınım belli ki. Geçtim kendimden ama gelecek nesillere sadece "şunu şuraya şikayet ettim, maalesef elimden fazlası gelemedi" lafını değil, adamakıllı özenilmiş denizleri ve balıkçılığı olan bir ülke teslim etmek isteriz.
Birilerinin vicdanına kalmış şey kader değil, olsa olsa o vicdan sahibi(!) ve ona ses çıkarmayanların, ülkesine, dünyasına, geleceğine ihanetidir.

Kusura bakmayın, buraya denk geldi...
Her toplum hak ettiği gibi yönetilir.... Siyasi veya yöneticilerden çok sorun bizde. Uber dünyanın her yerinde faaliyet gösteriyor. Araçları silahla taranan, taksiciler tarafından dövülen ben başka bir ülke görmedim.
Emniyet şeridini gereksiz kullanmak suç. Bakın E5 ne çok kullanan hayvan var. Hızını alamamış bazıları çakar taktırmış. Bunu yapan bizleriz.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Her toplum hak ettiği gibi yönetilir.... Siyasi veya yöneticilerden çok sorun bizde. Uber dünyanın her yerinde faaliyet gösteriyor. Araçları silahla taranan, taksiciler tarafından dövülen ben başka bir ülke görmedim.
Emniyet şeridini gereksiz kullanmak suç. Bakın E5 ne çok kullanan hayvan var. Hızını alamamış bazıları çakar taktırmış. Bunu yapan bizleriz.
Sorun bizde de olsa, bizleri eğitecek, donatacak, denetleyecek irade belli. Kaderimize bırakmakla olan bu işte.

Sarozorfoz

Daimi Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İnsanların vicdanına terkedilmiş bir balıkçılık anlayışımız var ve bu böyle devam ettiği sürece sahillere sadece hava almaya gideceğiz gibi görünüyor maalesef. Aynı döngüyü ben de yaşıyorum, bir yanım kap oltanı git, diğer yanım balık mı var mı da gideceksin diyor kalıyorum.
Adem bey söylediklerinize bütün kalbimle katılıyorum ve de üzülüyorum bizden sonraki kuşaklar için. Üç tarafı denizlerle çevrili olup ta halkı balığa bu kadar hasret bir başka ülke varmıdır acaba diye merak ediyorum.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adem bey söylediklerinize bütün kalbimle katılıyorum ve de üzülüyorum bizden sonraki kuşaklar için. Üç tarafı denizlerle çevrili olup ta halkı balığa bu kadar hasret bir başka ülke varmıdır acaba diye merak ediyorum.
Bilmiyorum ama istenmesi halinde 5-10 senede çok daha iyi duruma getirilebilir. Milli eğitimin bunu ilköğretim seviyesinde programına alması gerek. Ta oradan başlanmalı işe.

Ayhan.Ö

Üye
Adı
Ayhan
Bilmiyorum ama istenmesi halinde 5-10 senede çok daha iyi duruma getirilebilir. Milli eğitimin bunu ilköğretim seviyesinde programına alması gerek. Ta oradan başlanmalı işe.
Hocam onlar müfredata almasa bile 44 öğrencim var daha birinci sınıf hepsi. Hayat bilgisi dersinde her konuda bol bol eğitiyorum şimdiden :) Ağaç yaşken eğilir.