saskinyunus
Yeni Üye
- Adı
- yunus
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
dragos sahilden akşam istavrit alabilirmiyim fikri olan varmı
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Öncelikle hoşgeldiniz.Merhabalar Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Bir süredir birşeyler öğrenebilmek için okuyorum yazılanları. Valla ne yalan söyliyim bazı yazıları okurken bile insan heyecanlanıyor.
Genelde arkadaş teknesi ile Küçükyalı açıklarında veya adalara doğru çapari ile istavrit avı yapıyoruz. Kıyı balıkçılığına da bir süredir merak saldım.
Nasıl yapmalı nasıl etmeli derken yeni bir surf kamışı satın aldım (Okuma Revenger 420). Teknede çıkarken kullandığımı bir makinam vardı. Onu kullanacağım bir süre (Daiwa Crossfire 5000).
Kendimce forum yazılarını okuyarak da takım yapabilmek için birkaç malzeme aldım (Aldıklarımı da aşağıda yazıyorum, eksiğim varsa lütfen uyarın).
Pratiğim yok ama bir şekilde bir yerlerden başlamak gerek herhalde. Küçükyalıdan, Kartal’a kadar kıyıdan avlanan arkadaşlar varsa nacizane katılmak isterim.
• Fluocarbon 0,35mm ve 0,25mm misina. (makinaya ip sardırdım)
• Bir kaç tane hazır çinekop ve lüfer takımı
• Klips ve fırdöndü
• Ceşitli ebatlarda kurşun.
• Alba kaşık ve 1-2 tane de ucuzundan sahte
Selamlar...
Teşekkürler değerli yorumlarınız için. Alışveriş listeme ekledim söylediklerinizi.Öncelikle hoşgeldiniz.
Revenger 420 kamışı kullandım. Çok dengeli bir kamıştır, ben çok severek kullanmıştım. 150 gramlar korkmadan atılabilir.
Uç kısmı biraz sert olduğundan yemli avda daha hassas kamışlar kadar performans göstermese de çok da başarısız sayılmaz. Dengeli olması nedeniyle çaparide de iyidir yormaz.
Makineniz kartal pendik civarı için bence yeterli.
Diğer ekipmanlarınız da iyi. Çapari, izmarit ve mırmır avı için iğneler vb. ekipmanlar yoksa zamanla eklenir. Belki bir kafa feneri, bir kepçe iyi olur. Zira bölge kayalık, ne çıkacağı belli olmaz.
Rastgele diyelim.
Mesaj alındı başkan.kasımda aşk başkadır ...