Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kartal-Akşam 18:30-22.00 arası. Silikona İstavrit hiç vurmadı, maket balığa geçer geçmez 19:45 gibi ilk Sarıkanatım geldi. Ama sudan çıkar çıkmaz sahteden kurtuldu. Bilahare 1 saat içinde 2 vuruş = 0 balık ama umut büyük... 😉

Dolgu son senelerin en az kalabalık olduğu sonbahar, kışını yaşıyor. Başlıca sebebi de dişlinin neredeyse hiç gelmiyor olması. Kurt ile eşkina vuruşu dahi alamıyor olmamız olsa gerek.
Ben yine haftanın 3-4 günü gidip olta atıyorum lakin zil sesi duymak, kafa dinlemek amaçlı ve yakın zamana dek mezgit, bu aralar ispari, izmarite atıyorum. (Dediğim üzere amaç kafa dinlemek yoksa izmarit ile ispari yediğim balık türleri değildir. Ki zaten çoğu limit altı geldiğinden zarar vermeden iğneden kurtarıp, suya iade etme çabasına giriyorum.)

Velhasıl kelam, yazın istavrit konusunda yaşanan hüsran, kışın eşkina ve çinekop gibi farklı türlerde de devam ediyor maalesef.
Oltası suda olanlara selam olsun, güzel avları olsun. Bereketli ve huzur dolu olsun.

Su soğuduğunda izmarit derine çekiliyor diye biliyorum. Peki bu zamanda izmarit avı Maltepe mermer kayalıklarda mı verimli olur yoksa daha ilerisi Kartal tarafında mı ?

İzmarit alabildiniz mi hiç?

Haftada 6-7 parça gibi az da olsa evet alıyorum düzenli. Hatta bazen insanlar "Bu mevsimde bu balık ne arıyor?" , "Bu izmarit değil ufak karagöz." gibi tepkiler veriyor, velhasıl kelam ben koyu renkli türden olan izmaritleri avlamaya devam ediyorum. Ama rakamsal bazda en çok yavru ispari geliyor maalesef. Onlar da suya iade. Mezgit ise tamamen kesti.
Dün gece ise hiçbir şey hatta vuruş dahi alamadım. Üstelik yem olarak karides kullanmış olmama rağmen. Sahil şeridinde tek tük de olsa dişli alanlar vardı. Bizzat şahit oldum.

Mahallemde manzara ve bira tekila ile elbette balıkta olmanın verdiği o muzzam huzur idi yanıma kar kalan. 🙂

index.jpg

Dün geceden kısa bir an paylaşmak istedim. Yine limit altı yavru ispariler çok fazlaydı, suya iadesi titizlikle gerçekleşti.
Gözümün görebildiği mesafede ve aldığım haberlere göre koca dolguda atış yapan tek deli bendim. 🙂 Bazı anlar dalgalar kayalıkları aşıp, yürüyüş alanına dek geliyordu. Zili duymak hatta fosforu görmek çok zor idi.

Velhasıl kelam, bizimkisi huzur meselesi.. Hayatımda ispari ve izmarit yalnızca 1 kez tadımladım. Kedi varsa kediye yoksa da isteyen eş dosta veriyorum bu balıkları.
İstavriti hariç tutuyorum, bizim dolgu alanı muhtemelen İstanbul'un en verimsiz merasıdır ama işte denizdeki tek tük eşkinası, izmarit isparisi, ara sıra mezgitleri derken çıtırından avımızı ve bolcasından keyfimizi yapmaya devam ediyoruz.

Dün geceden kısa bir an paylaşmak istedim. Yine limit altı yavru ispariler çok fazlaydı, suya iadesi titizlikle gerçekleşti.
Gözümün görebildiği mesafede ve aldığım haberlere göre koca dolguda atış yapan tek deli bendim. 🙂 Bazı anlar dalgalar kayalıkları aşıp, yürüyüş alanına dek geliyordu. Zili duymak hatta fosforu görmek çok zor idi.

Velhasıl kelam, bizimkisi huzur meselesi.. Hayatımda ispari ve izmarit yalnızca 1 kez tadımladım. Kedi varsa kediye yoksa da isteyen eş dosta veriyorum bu balıkları.
İstavriti hariç tutuyorum, bizim dolgu alanı muhtemelen İstanbul'un en verimsiz merasıdır ama işte denizdeki tek tük eşkinası, izmarit isparisi, ara sıra mezgitleri derken çıtırından avımızı ve bolcasından keyfimizi yapmaya devam ediyoruz.

120826 dosyayı görüntüle
Hocam takım bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim

Herkesin yöntemleri kendince farklılık gösteriyor malum. Ama madem soru bana yöneltilmiş, 0.18'lik bedene 4 köstekli 8 numara iğne. Bazen Owner 10 numara. Owner çok avcıdır, koca koca menekşe izmaritleri avlamışlığım vardır ama 2021 ile 2022 yazları arasında %300 zam geldiğinden yemediğim balık için o paraları vermeyi tercih etmiyorum artık. Ayrıca kurşun ile son köstek arasında 3 karış mesafe bırakıyorum. Dibe çok az takılıyor böylece ve hatta dipten istenmeyen, baş ağrıtan balık türlerini de elediğimi düşünüyorum. Tabi yinelemekte fayda var, bunlar işin 'bence' kısmı. 🙂

Gece avlarında 75 gram ile dibe yatırmaca. Zil fazlasıyla uyarıcı oluyor.
Gündüz avlarında akıntının durumuna göre 40 yahut 50 gram ve şamandıralı sistem. Bahar ve yaz ayları 25-30 grama kadar düşüyor.

Yem olarak ise midyenin siyah kenarları açık ara favorimdir. Çevre çeperinizde eşkina avından dönenler varsa boru kurtlarını atmamasını söyleyip takarsanız da harika avlar yaparsınız. Yahut tekneye çıkıp da, eve dönüşte karides kaldıysa doğrudan dolaba atmanızı öneririm.
Midyenin avantajı sert olup, kolay tırtıklanamaması. Kurt ve karidesin avantajları ise lezzet yönünden balığı fena cezbediyor olması.

Herkese selam olsun, oltası suda olanlara bereketli avlar olsun.

Back