Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı BİLGİ PAYLAŞIMI

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ara sıra burayı takip ediyordum bugün ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Öğrencilik serüvenim devam etmekte ailemin yanında döndükçe Maltepe sahile inip şansımı yokluyorum. Lrf istavrit için dolgu alanında avlanıyordum ancak bu sıra verim alamadım. Batık gemilerin oralar nasıl bu aralar durumdan haberdar olan var mı? Zamanım da pek kısıtlı, balık bulayım derken geze geze üç dört parçayla eve dönmek lrf ye ilgimi azaltmaya başladı :)
2-3 hafta öncesine kadar kayda değer lrf avları yapıyorken, son 2-3 avda verim alamıyoruz. Bu durumun sebebi dişlinin meralarda aktif olmasından mıdır, havaların kararsızlığından mıdır, yoksa bizim bahtsızlığımızdan mıdır, bilmiyorum. :)

Son düzenleme:

ONUR34

Yeni Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hepinize merhaba uzun zamandır forumu takip ediyordum ama aranıza katılmak bu güne nasip oldu son iki yaz sezonu dolgu alanında av yapmaya çalışıyorum erden hocamın tavsiyeleri ve tuttukları, dolgu alanının verimsizliğini ve amatörlüğümü göz ardı etmemi sağladı bu sene açılışı cumartesi günü yaptım yaklaşık 4 saatte çapari takımı ve şamandıralı yemli takım (yem midye) 3 adet izmarit (suya iade) herhalde 9 adet falan da iri istavrit aldım geçen sene bu zamanlar güzel istavrit yaptığını hatırlıyorum bu sene biraz geriden gelecek gibi anlaşılan umarım güzel bir yaz sezonu geçiririz hepinize rastgele.

E

Erden Eren

Misafir
Hepinize merhaba uzun zamandır forumu takip ediyordum ama aranıza katılmak bu güne nasip oldu son iki yaz sezonu dolgu alanında av yapmaya çalışıyorum erden hocamın tavsiyeleri ve tuttukları, dolgu alanının verimsizliğini ve amatörlüğümü göz ardı etmemi sağladı bu sene açılışı cumartesi günü yaptım yaklaşık 4 saatte çapari takımı ve şamandıralı yemli takım (yem midye) 3 adet izmarit (suya iade) herhalde 9 adet falan da iri istavrit aldım geçen sene bu zamanlar güzel istavrit yaptığını hatırlıyorum bu sene biraz geriden gelecek gibi anlaşılan umarım güzel bir yaz sezonu geçiririz hepinize rastgele.
Onur selamlar, iyi forumlar. Bizim dolgu alanı daha önce de sıklıkla dile getirdiğim üzere son derece yeni ve verimsiz bir meradır. Ben 9-10 senedir mahallemde yer alan dolgu alanında avlanıyorum (son 3-4 senedir haftada 5-6 gün meradayım.) ve hani eşkinası, mezgiti, istavriti, dişlisi derken artık doğal olarak alana, meraya hakim oldum. Bu bağlamda çok bir şey beklememekle beraber, biraz sabır biraz da doğru hamleler ile güzel avlar yapmak da mümkün elbette. Ama çok sıklıkla değil, bunun altını çizmek isterim.

Sen ne tarafta ikamet etmektesin, yakın mısın dolguya?

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Berkay hoşgeldin, iyi forumlar dilerim.
Lrf disiplini konusunda şahsen bir bilgim yok lakin yanımda Lrf ile avlanan dostlarım dolguda olsun, Tuzla'da olsun takır takır balık alıyorlar. Nacizane önerim batık gemilerin oraya kadar gitmişken dolgunun başını, gemilerin lojistik indir bindir noktasının orayı denemendir.
Ama balık yok, az parçayla eve dönüyorum diye bu hobiden soğuyacak, ilgin azalacaksa üzülürüm buna. :)
İşin şakası bir yana silikonla iki senedir ara ara avlanıyorum, ya ben zamanını tutturamıyorum ya da silikonlar bana göre değil. Genelde av saatlerim iki iki buçuk saat falan oluyor. Dün de yine biraz yokladım sağı solu. 8 9 parça balık aldım. Umarım yakın zamanda minimum 15 20 parça balıkla dönerim de silikonlarım çöpü boylamaz. Aksi halde yazı bekleyip komple yemli avlanacağım. Onun ekmeğini daha çok yiyorum 😄😄

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2-3 hafta öncesine kadar kayda değer lrf avları yapıyorken, son 2-3 avda verim alamıyoruz. Bu durumun sebebi dişlinin meralarda aktif olmasından mıdır, havaların kararsızlığından mıdır, yoksa bizim bahtsızlığımızdan mıdır, bilmiyorum. :)
Dediğin gibi de olabilir. Dün akşam üzeri önümde iki üç kere oynak gördüm. Hava karardıktan sonra da kıyıya çok yakın bir şekilde dörtlü beşli yunuslar girdi. Tam balık başladı alıyoruz derken tamamen kesti.

Cevgen

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İşin şakası bir yana silikonla iki senedir ara ara avlanıyorum, ya ben zamanını tutturamıyorum ya da silikonlar bana göre değil. Genelde av saatlerim iki iki buçuk saat falan oluyor. Dün de yine biraz yokladım sağı solu. 8 9 parça balık aldım. Umarım yakın zamanda minimum 15 20 parça balıkla dönerim de silikonlarım çöpü boylamaz. Aksi halde yazı bekleyip komple yemli avlanacağım. Onun ekmeğini daha çok yiyorum 😄😄
Hangi silikonlari kullaniyorsunuz? Her silikon her yerde calismiyor maalesef.

Adı
Sertac G.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kucukyali-Pendik kiyilarina spin e gidecek var mi bu aksam? Disli durumunu bilen varsa yazabilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ONUR34

Yeni Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Onur selamlar, iyi forumlar. Bizim dolgu alanı daha önce de sıklıkla dile getirdiğim üzere son derece yeni ve verimsiz bir meradır. Ben 9-10 senedir mahallemde yer alan dolgu alanında avlanıyorum (son 3-4 senedir haftada 5-6 gün meradayım.) ve hani eşkinası, mezgiti, istavriti, dişlisi derken artık doğal olarak alana, meraya hakim oldum. Bu bağlamda çok bir şey beklememekle beraber, biraz sabır biraz da doğru hamleler ile güzel avlar yapmak da mümkün elbette. Ama çok sıklıkla değil, bunun altını çizmek isterim.

Sen ne tarafta ikamet etmektesin, yakın mısın dolguya?
Ben Pendik sahilde oturuyorum erden hocam ama gerek kayaların rahatsızlığı gerek gece ağzıyla içemeyen insanların verdiği rahatsızlıktan dolayı dolgu alanına gelmeyi tercih ediyorum. Uygun bir zamanda tanışıp beraber av yapmayı ve tecrubelerinizden yararlanmayı çok isterim.

berkay099

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugüne ait avım böyle geçti gayet tatmin etti beni bu sefer 😄 Bi bu kadar da denize gitti. Gece saatlerinde iki kez sanıyorum ki dişli geçti, kıyıdan bi gösterdi kendini. Sonrasında da yaprak bile sayılmaz silikonuma atladı. Fotoğrafını çeker çekmez suya iade, anında roketledi. Hava da gayet güzeldi. Bereketli bir günün sonundan herkese iyi avlar diliyorum.

Ekli dosyalar