Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yaz mevsimine az kaldı yağsız ve göbeksiz bir vücut için özel diet

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi teşekkür ederim böyle bir gaza ihtiyacım vardı. Normalde 70 72kg arası gidip geliyordum ancak şu 1.5 sene çok abandım yemeklere ve hareketsiz bir hayatım oldu. Şuanda 88 kg yum. Acil vermem şart. Yazın bi ara gaza gelip 78 i gördüm ama tekrar aldım. Diyet yaparken buna benzer miktarlarda yiyorum zaten bana yol gösterici olacağına şüphem yok.

mrtsezal

Daimi Üye
Adı
murat sezal
Abi teşekkür ederim böyle bir gaza ihtiyacım vardı. Normalde 70 72kg arası gidip geliyordum ancak şu 1.5 sene çok abandım yemeklere ve hareketsiz bir hayatım oldu. Şuanda 88 kg yum. Acil vermem şart. Yazın bi ara gaza gelip 78 i gördüm ama tekrar aldım. Diyet yaparken buna benzer miktarlarda yiyorum zaten bana yol gösterici olacağına şüphem yok.
selahattın iş zaten istemekle alakalı,salonda turan abi var 54 yaşında,azim yaptı diete girdi,çok zorlandı ama gecen sene antalya dakı yarışmada türkiye şampionu oldu....istedikten sonra olmayacak şey yok....yaz gelıyo baklavaları çıkar :)

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
selahattın iş zaten istemekle alakalı,salonda turan abi var 54 yaşında,azim yaptı diete girdi,çok zorlandı ama gecen sene antalya dakı yarışmada türkiye şampionu oldu....istedikten sonra olmayacak şey yok....yaz gelıyo baklavaları çıkar :)
İnşallah abi kafaya koydum valla gidecek bu göbek yeter artık. Giyecek bişey kalmadı dolapta hepsi ufak geliyo:D

Fatih Koç

Daimi Üye
yarasınnnn:)
öğrencılerden bırı aklıma geldi şimdi,adamı 127 kg dan 91 kg a kadar ındırdık delı gıbı çalışarak.....sonra sordum ona dedımkı hedefin ne ???? valla ben daha fazla yiyebilmek daha çok nutella yiyebilmek için zayıfladım dedı:):harika:

:D Ben burada koptum yaa :D:D

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
kolesterol derdi çekenlere tavsiyemdir. akşamlari yatmadan iki saat önce boş mideye ve sabahları aç karna yine bir su bardagına bir cmden az elma sirkesi koysunlar üzerini su ile tamamlasınlar. bir kaç sonraki tahlillerinde kolesterolleri düşmüş olacaktır.
ayrıca hidrojenize nebati yağları yani margarinleri asla evlerine sokmasınlar.. newyork ve bağlı bulundugu eyalette bu yağların restoranlarda dahi kullanımı yasak. ama ülkemizde kalp dostu yok omegalı diye satılıyor. asla.. denemesi basit. merak eden olursa; bir kaşık köy tereyagını ve bir kaşık marganının açık havaya bırakın ve gözleyin.. tereyagı kuflenir ve kokar( demek besleyici ki üzerine mantar ve bakteri hucum ediyor) karıncalar bile yer. marganine bakın. günlerce bozulmadan kalır.
aramızda gıda muhendisi varmı bilmem ama bir dostum bana mail gondermisti. kimyasal yapısı plastikle o kadar aynı ki..o nedenle restoranlardan yemek yemekten çekinir oldum. tavsiyemdir
diyet konusunda murat arkadaşımız bu konuda tecrubelerini paylaşıyor. buna yakın diyeti bende deniyorum. yapmak çok zor ama uygulayabildigimiz kadarı bile yeter. önemli olan basit şeker tüketmemek. ögünleri abartmamak. uyamıyorsanızda basit bir matematik hesabı yapın ... sakin masa başı çalışna bir adamın günlük kalori ihtiyacı kilo başına 25-30 arasıdır. internetten bait bir besinlerin kalori cetvelini indirin. giren çıkan hesabı yapın . göreceksiniz tahmin etmediginiz besinlerde inanılmaz kaloriler var..80 kilo iseniz 2400 kalori almalısınız yaklaşık olarak.. bundan bir kaç yüz kalori eksik aldıgınızda hali ile kilo verirsiniz..
ama günümüzün hastalığı hiperkolesterolemi ve şeker için. margarinden ve basit şekerlerden düzensiz yemek yemekten kaçının derim. ne kan şekerinizi çok düşürecek kadar gün içinde kendinizi aç bırakın nede şeker patlamaları yaşatacak şeyler tüketin.. yukarıdaki ögün saatleri ve beslenme türü diabeti olan hastalara tavsiye edilebilir( pirinç lapası yerine bulgur olabilir)...
iyi koelsterolu düsük (HDL) arkadaşlar bol balık ve yagını tüketsinler..omega 3 ..egzersiz ve sigaradan uzak durmak HDl yi yükselten 3 şeydir. Ki 2-3 saat surf casting ve sonrasındaki balık keyfi ....:)
herkese bol saglıklı günler....