Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni aldığım shimano kamışla ilgili sorunum.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Kullanım hatası diyenler için yazmaya başlıyorum yine..

Benim kamışlar sehpada durur. Ayakların üzerine neredeyse sinek konsa yamulacak. :)

İpi üzerinden çıkartmam, ucunda klips bağlı, av dönüşü bahçede hortumla yıkarım. Avda atışlar sırasında öne geri eğrilmeye başlar, bazen de ekseninde dönmeye rastladım. Ava giderken boru içine koymam iki parça sapta bulunun lastikli bezle bitişiktir. Bagaja da boyu nedeniyle sığmadığından arka koltukta dike yakın olarak durur. Sonra eğilmeye başlarlar. Bir süre sonra da mecburen düzeltirim. Ve kırılır.

Okuma bir adet V system, 2 adet Savagear, 2 adet Daiwa kamışımın yanında 1 Technium DF, 1 Beastmaster, 1 adet Catana var bende.

Nedense sadece Shimanoların ayakları yamulur. Herhalde bunları yanlış diğerlerini doğru kullanıyorum. :eek:

Shimanoların atış özellikleri Okuma ile kıyaslanmayacak kadar daha iyi olduğundan Shimanoları daha çok kullanıyorum. Bu daha fazla kullanma nedeniyle olamaz. Çünkü ilk aldığım kamış Okuma V system 270cm 10-40 g kamışı bir yıldan fazla kullanıp o zamanlar fiyatı 500 tl civarında olan techniumu aldığımda birine hediye ettim. Okumada yamulma olayı hiç olmadı. Üstelik acemiyken kullandım.

Geçen sene bu aylarda Technium iki parça ve taşıma kolaylığı nedeniyle Catana teleskopik aldım. 3,5 aydır her ikisi de serviste beklemekte veya kayıp.

Catana ikinci avda uçtan ikinci parça üçüncünün içinden çıktı.:D
Aylar sonra ücretsiz yapıldı. Geç de olsa teşekkürler. Geldikten sonra bu şubat ayında, ilk atışta dördüncü parça beşincinin içinde aşırı çıkarak sıkıştı. Daha ilk atışta.
Tecniumun kırılan üçüncü ayağı nedeniyle her ikisi de serviste. Şu anda ne durumda bilmiyorum. Telefonlar açılmadığından yanıt alamıyorum. Bendeki telefon 0212 659 81 52 acaba yanlış telefon numarası mı diyemiyorum, bir kere açtılar 10-15 dakika içinde ilgiliye bağlanamadan kapandı.
Bir daha aramıyorum artık.

Bu kadar uzun süre yapılamayan ürün için yenilerini vermek zorunda olduklarını acaba biliyorlar mı? Dava açsam %100 kazanırım yine de yapmadım, herhangi bir yere şikayet etmedim. Sadece burada benzer konu olduğunda yaşadıklarımı yazıyorum.

Bu arada haksızlık etmemek için bir şey daha ekliyeyim. Atış özelliği nedeniyle yukarıda Shimanoyu övdüm.
V systemin uç ringi kırıldı. Cengiz'e götürdüğümde aynı çapta porselen bulamadıklarından ucu çıkarıp en adisinden bir uç eleman taktılar.:mad:

Kocaman deliği olan surf kamış uç parçası. Kamışı bu nedenle hediye ettim.

melihkoc

Yeni Üye
Tamam dediğiniz gibi olta kalitesiz olabilir ama bu eğilmeye sebep olan şey nedir? Ben onu anlamadım herhangi bir darbe almıyor baskı altında kalmıyor. Sizin demek istediğinizi anladım, ilk hatayı sanırım bu kamışı alarak yapmışım. Ama bu şekil yıpranmaya devam ederse neredeyse 2 ay dahi kullanmadan halkaları kopacak, genede bu kadar kalitesiz olacağını düşünmüyorum. Biyerlerde bir hata yapıyor olabilirim, siz bunu benden daha iyi anlayabilirsiniz.

darthvader61

Aktif Üye
Adı
Mehmet S. BASDAG
Esnemesi kalitesiz olduğunu göstermez. Eğer o ayaklar esnemez ise aldıkları en ufak darbeler porselen veya yüzük ayaklarının kırılması ile sonuçlanır.

Araba tamponları gibi düşünün sert metalden olsaydı darbelerde kalıcı hasar oluşabilirdi. Ama esnemesi sayesinde darbeleri absorbe edebiliyorlar.

Ben açılarıyla oynamam. Hangi açıda gelmişlerse devam ederim. Size göre yamuk geldi diye 2 de bir düzeltmeye kalkarsanız yüzüklere esas zararı siz vermiş olursunuz. Tavsiyem hangi formu almışlarsa bırakın o formda kalsın. Abartı bir çarpıklık yoksa tabi ki.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Esnemesi kalitesiz olduğunu göstermez. Eğer o ayaklar esnemez ise aldıkları en ufak darbeler porselen veya yüzük ayaklarının kırılması ile sonuçlanır.

Araba tamponları gibi düşünün sert metalden olsaydı darbelerde kalıcı hasar oluşabilirdi. Ama esnemesi sayesinde darbeleri absorbe edebiliyorlar.

Ben açılarıyla oynamam. Hangi açıda gelmişlerse devam ederim. Size göre yamuk geldi diye 2 de bir düzeltmeye kalkarsanız yüzüklere esas zararı siz vermiş olursunuz. Tavsiyem hangi formu almışlarsa bırakın o formda kalsın. Abartı bir çarpıklık yoksa tabi ki.
Sorun esneme değil esneme ötesi yamulma hizanın değişmesi.
Elastiklik dışında plastik şekil değişimi mukavemetin yetersiz olduğunu gösterir.
Eğilemede elastiklik sınırı aşılıp eğildiği yerde kalıyorsa aşırı eğilmiş demektir.
Mukavemeti arttırmak için ya malzeme ve malzemeye uygulanan ısıl işlem değiştirilmeli ya da kesit arttırılmalıdır. Kesit arttırmak ise hem ürünün ağırlığını artırır hem de daha fazla malzeme kullanımına neden olur.

Bu ayaklar ipin doğrultusundan çıktığında düzeltilmelidir. Bunlara misina kılavuzu denmesinin nedeni misinanın gideceği doğrultuyu sağlamalarıdır. Bu hat ya da doğrultu her ayakta farklı olduğunda atış kısalır. İp kullanımında sorunlara yol açar.

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h

Bu halide yamuk gibi duruyor zaten,her halka başka alemde. Dediğim gibi ,o tip halka bana göre gereksiz bir tip,destek ayağını kaldırınca ne kazanmışlar onu simano bilir ama beni kaybettikleri kesin:)
,Senin kamışın üçüncü(alttan) halkası hariç hepsi yamuk.TAŞIRKEN,DURURKEN yamulmadı diyorsan,balya telinden falan yapmışlar demekki o halkaları:) suyunu iyi verememiş şimano usta.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent

Bu halide yamuk gibi duruyor zaten,her halka başka alemde. Dediğim gibi ,o tip halka bana göre gereksiz bir tip,destek ayağını kaldırınca ne kazanmışlar onu simano bilir ama beni kaybettikleri kesin:)
,Senin kamışın üçüncü(alttan) halkası hariç hepsi yamuk.TAŞIRKEN,DURURKEN yamulmadı diyorsan,balya telinden falan yapmışlar demekki o halkaları:) suyunu iyi verememiş şimano usta.
Bu resimdekilerin durumu yine de iyi,. bendeki durumu görsen Shimanosan üretimi değil taklit bu dersin.

Prosese yapılabilirlik testi uygulanmamış. Ya da değiştirilmiş, prosesin koşulları kontrolsüz, bir çok şey söylemek mümkün. Yeniden gözden geçirilmeli.
Bunu da müşteri şikayeti sağlayacaktır. Haberdar olduğunda üretici bunu mutlaka değerlendirecek sorunun tasarımdan mı imalattan mı geldiği kolayca çözülecektir.

melihkoc

Yeni Üye
Bu akşam üstü tekrar çıkıp vakit geçireceğim, daha iyi gösterebilmek için fotoğraflar çekmeye çalışacağım. Umarım sorunum hatamı anlayabilirim. Dediğiniz gibi şu an için farklı kamış alabilecek bütçemde yok. Bilgilerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum.

darthvader61

Aktif Üye
Adı
Mehmet S. BASDAG
Sorun esneme değil esneme ötesi yamulma hizanın değişmesi.
Elastiklik dışında plastik şekil değişimi mukavemetin yetersiz olduğunu gösterir.
Eğilemede elastiklik sınırı aşılıp eğildiği yerde kalıyorsa aşırı eğilmiş demektir.
Mukavemeti arttırmak için ya malzeme ve malzemeye uygulanan ısıl işlem değiştirilmeli ya da kesit arttırılmalıdır. Kesit arttırmak ise hem ürünün ağırlığını artırır hem de daha fazla malzeme kullanımına neden olur.

Bu ayaklar ipin doğrultusundan çıktığında düzeltilmelidir. Bunlara misina kılavuzu denmesinin nedeni misinanın gideceği doğrultuyu sağlamalarıdır. Bu hat ya da doğrultu her ayakta farklı olduğunda atış kısalır. İp kullanımında sorunlara yol açar.
Bülent abi her av sonrasında farklı bir pozisyonda kalıyorsa bu bir problem olabilir.

Sanırım mesajlarda bir yerde fotoğraf var. Girdiğim internet kısıtlamalı olduğundan(MEB) göremiyorum görselleri. Evde tekrar kontrol edip yazarım abi.

Plastiğin elastikliği derken abi hangi plastikten bahsediyoruz burada?

barisgirgin

Daimi Üye
Adı
baris girgin
Kan Grubu
B Rh Negatif

Mehmet bey, esneme derken yamulup kaldığını söylemeye çalışmıştım bende, esnek olsa bastırdığınızda yada çarpmayla esneme yapsa daha sonra eski halini almış olması gerekiyor ancak,örneğin parmağınızla hafif baskı uyguluyorsunuz uyguladığınız tarafa doğru esniyor bunda problem yok ancak parmağınızı çektiğinizde eski yerine gelmiyor kısaca esnek değil yumuşak bir metal ayaklar desteksiz ne tarafa bastırırsanız darbeyi emmiyor o şekilde kalıyor (catana,scimitar) bizzat av bayiinde inceledim ve test ettim Bülent abiyle de paylaşmıştım bu durumu oda bana hak vermişti.
Sonuç olarak çift ayaklı hatta K tipi halkalı bir kamış edindim tabiri caizse halkalar taş gibi esnetmeniz için penseyle filan müdahale etmeniz lazım :D

darthvader61

Aktif Üye
Adı
Mehmet S. BASDAG
Mehmet bey, esneme derken yamulup kaldığını söylemeye çalışmıştım bende, esnek olsa bastırdığınızda yada çarpmayla esneme yapsa daha sonra eski halini almış olması gerekiyor ancak,örneğin parmağınızla hafif baskı uyguluyorsunuz uyguladığınız tarafa doğru esniyor bunda problem yok ancak parmağınızı çektiğinizde eski yerine gelmiyor kısaca esnek değil yumuşak bir metal ayaklar desteksiz ne tarafa bastırırsanız darbeyi emmiyor o şekilde kalıyor (catana,scimitar) bizzat av bayiinde inceledim ve test ettim Bülent abiyle de paylaşmıştım bu durumu oda bana hak vermişti.
Sonuç olarak çift ayaklı hatta K tipi halkalı bir kamış edindim tabiri caizse halkalar taş gibi esnetmeniz için penseyle filan müdahale etmeniz lazım :D

Az önce Bülent abinin söylediği gibi bu darbeninde bir sınırı var. Bu sınırı aşarsa o şekilde kalması gayet normal. Yani yüzük ciddi anlamda darbe alıp yüzüklerin tekrar yerine gelmesini beklemek doğru olmaz sanırım. Fakat arkadaşın söylediği gibi sadece atış yapıp gün sonunda yamulma oluyorsa bence farklı bir problem var. Aklıma gelen 1 şey var fakat fotoğrafı gördükten sonra yazmam daha sağlıklı olur.

Bende esnemesinin dezavantaj değil avantaj olduğunu savunuyorum :D

Fotoğrafları görmeden yazdığım için hata yapıyorum. Gördükten sonra yazmam daha sağlıklı olur...