Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni aldığım shimano kamışla ilgili sorunum.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Bülent abi her av sonrasında farklı bir pozisyonda kalıyorsa bu bir problem olabilir.

Sanırım mesajlarda bir yerde fotoğraf var. Girdiğim internet kısıtlamalı olduğundan(MEB) göremiyorum görselleri. Evde tekrar kontrol edip yazarım abi.

Plastiğin elastikliği derken abi hangi plastikten bahsediyoruz burada?
Metaller plastik malzeme olmamalarına rağmen plastiklik özellikleri vardır. Plastik bir malzeme olan bakalitin ise plastiklik özelliği yoktur. Kuvvet karşısında şekil değiştirmez kuvvet artarsa kırılır.

Metallere uygulanan kuvvet şekil değiştirmelerine neden olur. Şekil değişimi kuvvet ortadan kalkınca cisim eski şekline dönerse bu elastik değişimdir. Eski biçimine dönmemesi ise bir deformasyondur, plastik şekil değişimi olarak isimlendirilir. Yaylar kuvvet karşısında elastik deformasyona uğrar, kuvvet ortadan kalkınca eski biçimine döner.
Kuvvet karşısında oluşan gerilimde şeklini değiştiren metalin eski durumuna gelmemesi plastik deformasyon anlayacağın.

Bizim kamışların kılavuz kesit alanlarını deformasyona uğramayacak kadar büyütseler kamışın ağırlığ 1 gramdan fazla artmaz. Bizim de burada yazıştığımız sorunlarımız oluşmaz. Ya da daha yüksek sertlikte yani mukavemette malzeme kullanılsaydı yine tüm bunları yazmayacaktık.
Atışta kamışın eğilmesi (elastik deformasyon) dahi bizim kılavuzları plastik deformasyona uğratıyor.

melihkoc

Yeni Üye
Bu ara hayır olsun bakalım..
Shimano kamışlarda ki sorun yağmur oldu yağıyor.

Geçmiş olsun size.
Problemin tanımını yapabilmek için fotoğraf eklemelisiniz.
Hocam buyurun bu sahilde başlamadan önceki çektiğim bi fotoğraf:

Buda eve döndüğümde kamış halkalarının gelmiş olduğu hal 2. ye dikkat.:

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bizim kamışların kılavuz kesit alanlarını deformasyona uğramayacak kadar büyütseler kamışın ağırlığ 1 gramdan fazla artmaz. Bizim de burada yazıştığımız sorunlarımız oluşmaz. Ya da daha yüksek sertlikte yani mukavemette malzeme kullanılsaydı yine tüm bunları yazmayacaktık.
Atışta kamışın eğilmesi (elastik deformasyon) dahi bizim kılavuzları plastik deformasyona uğratıyor.
Biz nerelerde vakit geçirecektik o zaman.. :D

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hocam buyurun bu sahilde başlamadan önceki çektiğim bi fotoğraf:

Buda eve döndüğümde kamış halkalarının gelmiş olduğu hal 2. ye dikkat.:
Bu da bence üretim hatası.
Shimano ile iletişime geç bence.
Gerçi isterlerse buradan da görürler ama resmi olarak müracaat etmek her zaman daha iyidir.
Olumlu cevap vermezlerse bu fiyattaki bir kamış için tüketici heyeti vs gibi yollarla uğraşmaya değmez ama sonuç marka için kötü bir reklam olur.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Bu da bence üretim hatası.
Shimano ile iletişime geç bence.
Gerçi isterlerse buradan da görürler ama resmi olarak müracaat etmek her zaman daha iyidir.
Olumlu cevap vermezlerse bu fiyattaki bir kamış için tüketici heyeti vs gibi yollarla uğraşmaya değmez ama sonuç marka için kötü bir reklam olur.

KESİNLİKLE TASARIM HATASI,
benim aldıklarımın hepsi bundan beter.
Gidin bir mağazaya küçük parmağınızın ucuyla bir dokunun.

Ha bir şey daha var, Japonlarda genellikle birkaç kalite ürün vardır.
İç piyasa onlarda kalite çok önemli olduğundan 1. kalite ürün kullanır.
Almanya'ya dahi daha düşük kalite ürün gönderilir.

Bir zamanlar Japonya'dan aldığım kamerayı bir arkadaş çok beğendi.
O da aynı marka aynı model kamerayı Almanyadan aldı.
Kullanımı bırakın yan yana koyduğunuzda gözle farkı görürsünüz.
Marka mı Canon.

Japonya iç piyasada satılan bir otomobilin boyasını tornavida ile çizemezsiniz.
Aynı otomobilin burada da satılanları tırnakla çizilir.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
KESİNLİKLE TASARIM HATASI,
benim aldıklarımın hepsi bundan beter.
Gidin bir mağazaya küçük parmağınızın ucuyla bir dokunun.
Bu tam teşhis.
Hatayı fark ettim de cinsini bilemedim.. :)
Aslında son yıllarda malzeme mühendisliği de çok popülerleşti ama, böyle basit hatalar nasıl yapılır ki?

melihkoc

Yeni Üye
Bu tam teşhis.
Hatayı fark ettim de cinsini bilemedim.. :)
Aslında son yıllarda malzeme mühendisliği de çok popülerleşti ama, böyle basit hatalar nasıl yapılır ki?
Çok üzüldüm hocam ya, bunu zaten zar zor alabilmiştim. Farkı konulardada horozbina abinin dediği gibi gittimi 3.5 4 ay gelmiyormuş göndermekde büyük problem yaratıcak gibi

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Çok üzüldüm hocam ya, bunu zaten zar zor alabilmiştim. Farkı konulardada horozbina abinin dediği gibi gittimi 3.5 4 ay gelmiyormuş göndermekde büyük problem yaratıcak gibi
Sen bu fotoğrafları da kullanıp iletişime geç.
Sorun değişim yapsalar bile gelen ürün aynısı olacağı için sorun çözüme kavuşmayabilir.
Belki de seri hatalıdır, farklı bir seriden değişir, konu çözülür.
Hiç bir şey olmazsa kırıldıkça o ayakları eğilip bükülmeyenleriyle değiştirirsin.

melihkoc

Yeni Üye
Sen bu fotoğrafları da kullanıp iletişime geç.
Sorun değişim yapsalar bile gelen ürün aynısı olacağı için sorun çözüme kavuşmayabilir.
Belki de seri hatalıdır, farklı bir seriden değişir, konu çözülür.
Hiç bir şey olmazsa kırıldıkça o ayakları eğilip bükülmeyenleriyle değiştirirsin.
Değişebildiğini bilmiyordum, o kadar garip duruyor ki sanki takılan yerlerin üstünde dolu var gibi çıkar mı bu diyerekten baktım. Sökülecek biyeri yok gibi :)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Değişebildiğini bilmiyordum, o kadar garip duruyor ki sanki takılan yerlerin üstünde dolu var gibi çıkar mı bu diyerekten baktım. Sökülecek biyeri yok gibi :)
Onu değiştirmek zor ama imkansız değil.
Forumda nasıl yapılacağıyla ilgili konular da var.
yak deyip geçmemek lazım.. Her bir tanesinin değeri kamışım toplam değerinden fazla olanları bile var.. :)