Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Başlayacağım Ne Alacağıma Karar Veremiyorum.

apopis

Yeni Üye
Adı
Anıl G.
Merhaba,
Balıkçılığa yeni başlayacağım ama hangi ne tür bir olta alacağıma karar veremiyorum.Muğla Akyaka'ya ve istanbul caddebostan taraflarında balık tutmak istiyorum.İstanbul'da yaşıyorum . (Boyum 183)

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Adı
Serhat karayol
3-4 mt arası, 40-80 atarlı bir kamış, uygun fiyatlı bir makina orada işinizi görür, bu mevsimde oraları çok iş yapmaz, bahar dönemi daha verimlidir.
Boğaza gideceksiniz surf takım araştırın, biraz daha fazla bütçe ister.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
önce stile karar vermek lazım bence,
ben spin ve surf'u çok seviyorum lrf ye pek yakın değilim şuan ama merak da ediyorum.
siz önce hangisini yapmak istediğinize karar verin ondan sonra daha net öneriler gelecektir. tabi bütçe de söylemelisiniz...

Mektupla

Daimi Üye
Akyaka da spin kamış ve rapala ile Kofana yakalanışını gösteren YouTube de videolar var

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,
Balıkçılığa yeni başlayacağım ama hangi ne tür bir olta alacağıma karar veremiyorum.Muğla Akyaka'ya ve istanbul caddebostan taraflarında balık tutmak istiyorum.İstanbul'da yaşıyorum . (Boyum 183)
Caddebostan çok sığ ve yosunlu, orda balık olsa dahi çok dibe takarsınız. Dragos-Pendik arası daha iyidir. Boğaza gitmek için dedikleri gibi surf takım lazım başlangıç için de pek uygun olmaz. 3.60 lık hafif bir kamış ve 50lik kafa bir makine alın 0.30 veya 0.28mm mono misina sardırın. Muhtelif hazır dip takımları ve istavrit çaparisi alarak başlayabilirsiniz. Marka model bütçenize kalmış artık.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
İstanbulda hangi saat aralığında avlanacaksınız? genel kullanım için surf başlangıç için iyi sayılır fakat akşam ve gece saatlerinde avlanıp zevk almak istiyorsanız LRF yöntemini incelemenizi tavsiye ederim.

apopis

Yeni Üye
Adı
Anıl G.
önce stile karar vermek lazım bence,
ben spin ve surf'u çok seviyorum lrf ye pek yakın değilim şuan ama merak da ediyorum.
siz önce hangisini yapmak istediğinize karar verin ondan sonra daha net öneriler gelecektir. tabi bütçe de söylemelisiniz...
Surf başlamak istiyorum bütçem 250-300tl

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Surf başlamak istiyorum bütçem 250-300tl
2. el bölümüne bir bak derim oradan bu fiyata güzel bir başlangıç bulabilirsin.
bulduklarını da buradan sorup fikir alabilirsin.