mizan
Daimi Üye
Vural kardeşim baktım ve makine gerçekten güzel görünüyor. Makine kıyaslamasına gelince, biliyorsun ben daiwa'da shimano'da kullanıyorum. Ikisi birbirinden özellik ve kullanım alanında fark göstersede ikisindede sorun yaşamak gayet mümkün. Örnek verecek olursak shimano biomaster makinemin rulman ve yüksük bozulma sorunu. Makine markası hernekadar insana güven versede bu problemler yüzünden midemi bulandırmış ve parçaların yenisini spariş edip değiştirdikten sonra 2. El olarak satmıştım. Aynı şekilde ARC kafalardaki korozyon ve aşınma problemi hem sattığım biomaster'da hemde kullanmakta olduğum twinpower makinedede bu problemleri yaşadım. Twinpower makinenin kullanımı çok hoşuma gittiği için makineye yedek kafa ve rulman sipareiş ettim. Buda bana baya pahalıya patladı. Sadece kafa 14.400 japon yenine mal oldu. Daiwa makinelerde doğru bakım işlemi için japonyaya gitmesi gerekebilir ama mag sield makinelerin bakım zamanı 5 senede bir vede jig makineleri biz istanbul boğazında dışarıdaki kadar zorlamıyoruz. Yani bi orkinos veya Gt yakalayamıyoruz. Ama yakalasak bile 5 sene bi makine için bakım yapmadan baya uzun bi zamanki 5 seneden sonra makine servisinden gıcır gıcır gelebiliyor. Yani höreceli bi olay bu. Her iki markada kaliteli ve farklı özelliklere sahip. Blast 4500 makineye gelince makinenin detaylı resimlerini sizinle paylaşıcam ancak palamut sezonuna kadar denemeyi düşünmüyorum. Ama belli olmaz denersem sizinle izlenimlerimi detaylıca paylasırım. İnşallah tahmin ettiğim gibidir.
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi