Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Daiwa Bg 5000

mizan

Daimi Üye
Adı
Erdem
Vural kardeşim baktım ve makine gerçekten güzel görünüyor. Makine kıyaslamasına gelince, biliyorsun ben daiwa'da shimano'da kullanıyorum. Ikisi birbirinden özellik ve kullanım alanında fark göstersede ikisindede sorun yaşamak gayet mümkün. Örnek verecek olursak shimano biomaster makinemin rulman ve yüksük bozulma sorunu. Makine markası hernekadar insana güven versede bu problemler yüzünden midemi bulandırmış ve parçaların yenisini spariş edip değiştirdikten sonra 2. El olarak satmıştım. Aynı şekilde ARC kafalardaki korozyon ve aşınma problemi hem sattığım biomaster'da hemde kullanmakta olduğum twinpower makinedede bu problemleri yaşadım. Twinpower makinenin kullanımı çok hoşuma gittiği için makineye yedek kafa ve rulman sipareiş ettim. Buda bana baya pahalıya patladı. Sadece kafa 14.400 japon yenine mal oldu. Daiwa makinelerde doğru bakım işlemi için japonyaya gitmesi gerekebilir ama mag sield makinelerin bakım zamanı 5 senede bir vede jig makineleri biz istanbul boğazında dışarıdaki kadar zorlamıyoruz. Yani bi orkinos veya Gt yakalayamıyoruz. Ama yakalasak bile 5 sene bi makine için bakım yapmadan baya uzun bi zamanki 5 seneden sonra makine servisinden gıcır gıcır gelebiliyor. Yani höreceli bi olay bu. Her iki markada kaliteli ve farklı özelliklere sahip. Blast 4500 makineye gelince makinenin detaylı resimlerini sizinle paylaşıcam ancak palamut sezonuna kadar denemeyi düşünmüyorum. Ama belli olmaz denersem sizinle izlenimlerimi detaylıca paylasırım. İnşallah tahmin ettiğim gibidir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ustalarım merhaba bu makinenin kosunu açılmışken blackgold un 2500 serisi kıyıdan spin için uygun mu sizce açıkcası shimano nasci 2500 ile black gold 2500 arasında kaldım. Bg 2500 6 kg misina sarım 85 drag nasci 9 kg sarım 73 cm. Hedef balık levrek lüfer kofana yer mersin hatay karışık. Senede 1 ay anca sallarık oltayı.

B

BS Okuru

Misafir
Serocan abi bütçeniz ne kadar acaba belki daha iyi makine alınabilir

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daiwa BG 310 gr ve yüksek devir ( 5.6:1 )

Shimano Nasci 250 gr ve daha düşük devir. ( 5.0:1 )

Her ikisi de segmentinin iyilerindendir. Fiyat ve kullanım amacına uygunluğu ile Nasci 2 adım önde.

mizan

Daimi Üye
Adı
Erdem
Nasci 60 gr. Daha hafif ustelik. Spin avında bu iki makine arasında büyük avantaj.

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Daiwa Black Gold 2500 Olta Makinesi

Shimano Nasci 2500 FB Spin Makinası | YBS AV Marketi

arada o kadar ağırlık farkı 10 gr sadece .yok ama bayağı bir fiyat farkı var siz yazınca bir daha baktım shimano 360 en düşük bulduğum 400 lira idi. shimanolarda aynı seride farklılık oluyor mu fiyat bayağı bir düşük geldide. bg 2500 550 650 arası bir fiyata sahip.

Asıl konu şu herhalde cahilliğime bağışlayın bu arada. anladığım kadarıyla levrek için shimano daha uygun gibi devir 5,0.1 73 cm sarıyor ve drag 9 kg. Misina kapasitesi
0.18-290/0.20-240/0.25-160 diyor fakat bu ip misina için mi acaba shimano kullananlar bilgilendirebilir mi.

Bg 2500 de ise 5.6.1 155m/0,28mm 84 cm drag 6 kg.

Tabi sadece katalog değeri okuyabiliyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif

mizan

Daimi Üye
Adı
Erdem
Ya arkadaşlar bu yeni bg makineyi japon sitelerinden bakıyim dedim ama en ufak modelini 3500'lük olarak bulabildim. Bu 2500'lük modeli bulamadım.

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Shimano'larda fiyat farklılığı pek olmaz. Fiyatlandırmayı ana üretici, ülkelerin balık konumlarına göre değerlendirir, o değerlendirmeye uygun ürünleri o pazara sunar. Sunarken de fiyatını kendisi belirler '' Şu ürünü, şu fiyata satacaksın '' diye. USA kataloglarına baktığımızda ürünlerin Tavsiye edilen satış fiyatlarını görebiliriz. EU ve Asya bölgelerinde farklı farklı ülke konumları olduğundan, kataloglarda bu fiyatlandırmayı görmemiz mümkün değil. Burada bayii, zaman zaman kendi kar marjından düşerek fiyatta indirim yapabilse de, olası bir şikayette sıkıntı yaşayabilir.