Burak Kızılırmak
Daimi Üye
- Adı
- Burak ARIK
- Kan Grubu
- AB Rh Pozitif
Arkadaşlar kendime tabiri caizse evladiyelik bir takım kurmak istiyorum tabi ki bu durumda bütçemizle başlamak istiyorum kendi aklımdaki bütçem 1500 TL ancak değerlendirmeler doğrultusunda zaman ekleyip üzerine esneklik gösterebilir.
Kullanım Amaçlarım
Boğaz avısı değilim görüldüğü gibi. Takımı Çoğunlukla büyük tatlı su avlaklarında Atatürk barajı-Obruk Barajı v.s gibi büyük balıkların peşinde olacak şekilde ve yazları Karadeniz'de Samsun-Sinop-Ordu v.s gibi yerlerde avlanan birisiyim. Avlandığım tatlı su yerlerinde rapalayla avlanan balık çeşiti çok. Nadiren de olsa 10-15 günlük yaz tatillerimde de Ege'de Akdeniz'de yanımdan spin takımlarımı eksik etmem tabi taşımakta sıkıntım olmazsa sizlerle birlikte burada tartışıp kararını verdiğim ve nasipse alacağım surf takımımı da götürebilirim.
Genelde spin avcılığı yapıyorum ancak bazen insan hakikaten çileden çıkıyor bir tık bile olmuyor ve bir çok konuda konuşulduğu gibi balığa ulaşmak zorunda kalıyorum bu gibi durumlarda iyi bir surf takımına ihtiyaç duyuyorum.
Tatlı su avlarında ben spinle uğraşırken bu alacağım takımı yemli de kullanacağım. Spinden iş çıkmazsa bu takımı rapalayla ya da kaşıkla kullanabililirim.
Yazları Karadeniz'de çapariyle kullanırım-Rapalayla kullanırım-Yemlide de kullanırım.
Lütfen Dikkat
Öncelikle düşündüğüm bazı makineler ve bazı kamışlar var. Ancak kamış ve makine konusunda her ikisi bütçeme uyacak şekilde tavsiye istiyorum yani yazacağım makine ve kamışlardan seviye farkları oluşacağı için her iki bölümde de en iyisini seçip bunları al dersek bu sefer bütçemi aşacaktır.
Ve Yelpaze bayağı Geniş Sizlerinde özellikle önerdiğiniz makine ve kamışlar varsa sizde ekleyin lütfen.
Gözlemim altındaki Makineler
Makinelere gelince Çoğuz kez kafayı yemek üzereyim hanisinin hangisi bir büyüğü bir küçüğü v.s yok jaon üretimi yok değil siz ismi geçen ürünlerin hangi ebatlarını uygun olduğunu düşünürseniz öylece yazın ben br kaçını yazıyorum
Shimano Power Aero Fligen TD Type 3 Type 5
Shmiano Ultegra Serisi 5500-10000-14000
Shmiano Ultegra CI4 Serisi 5500-10000-14000
Daiwa Tournament Entoh 5000-5500 E QDA Bunların arasında 400 TL civarı fark var
Sadece Tournament Entoh var 5000-5500
QDA sı mı iyi diğerleri mi ? farkı ne çözemedim.
Daiwa Wind castlerden de olabilir.
Okuma Trio REX Salt
Okumanın daha iyisi var mı bilmiyorum,
V serisi surf kafa değil ama bu amaçlarla kullanılabilir gibi geliyor
V65- V80 gibi makineler
Gözlemlediğim ve tavsiyeli Kamışlar
Okuma Trıo Rex Tele Surf 4.25M 100-250 Kamış
Okuma Raw Tele Surf 4.25M 100-200 Kamış
Okuma Salina 3 Tele Surf Olta Kamışı 4.30M 100-250
Okuma Makaira Tele Surf 4.40M 100-200
http://www.avmarketi.com/asp/product/178707/Okuma-Salina-3-Tele-Surf-Olta-Kamisi-4-30M-100-250
Aspire AX Tele Surf 4,50mt 200gr Olta Kamışı
Beastmaster EX Tele Surf 4.30mt 200gr Olta Kamışı
Lineaeffe Sorrento surf kamış 4.30mt (VIP)
Oskar Superior Surf Kamış 4,20mt
http://www.avmarketi.com/asp/product/146283/Lineaeffe-Sorrento-surf-kamis-4-30mt-VIP-
Kullanım Amaçlarım
Boğaz avısı değilim görüldüğü gibi. Takımı Çoğunlukla büyük tatlı su avlaklarında Atatürk barajı-Obruk Barajı v.s gibi büyük balıkların peşinde olacak şekilde ve yazları Karadeniz'de Samsun-Sinop-Ordu v.s gibi yerlerde avlanan birisiyim. Avlandığım tatlı su yerlerinde rapalayla avlanan balık çeşiti çok. Nadiren de olsa 10-15 günlük yaz tatillerimde de Ege'de Akdeniz'de yanımdan spin takımlarımı eksik etmem tabi taşımakta sıkıntım olmazsa sizlerle birlikte burada tartışıp kararını verdiğim ve nasipse alacağım surf takımımı da götürebilirim.
Genelde spin avcılığı yapıyorum ancak bazen insan hakikaten çileden çıkıyor bir tık bile olmuyor ve bir çok konuda konuşulduğu gibi balığa ulaşmak zorunda kalıyorum bu gibi durumlarda iyi bir surf takımına ihtiyaç duyuyorum.
Tatlı su avlarında ben spinle uğraşırken bu alacağım takımı yemli de kullanacağım. Spinden iş çıkmazsa bu takımı rapalayla ya da kaşıkla kullanabililirim.
Yazları Karadeniz'de çapariyle kullanırım-Rapalayla kullanırım-Yemlide de kullanırım.
Lütfen Dikkat
Öncelikle düşündüğüm bazı makineler ve bazı kamışlar var. Ancak kamış ve makine konusunda her ikisi bütçeme uyacak şekilde tavsiye istiyorum yani yazacağım makine ve kamışlardan seviye farkları oluşacağı için her iki bölümde de en iyisini seçip bunları al dersek bu sefer bütçemi aşacaktır.
Ve Yelpaze bayağı Geniş Sizlerinde özellikle önerdiğiniz makine ve kamışlar varsa sizde ekleyin lütfen.
Gözlemim altındaki Makineler
Makinelere gelince Çoğuz kez kafayı yemek üzereyim hanisinin hangisi bir büyüğü bir küçüğü v.s yok jaon üretimi yok değil siz ismi geçen ürünlerin hangi ebatlarını uygun olduğunu düşünürseniz öylece yazın ben br kaçını yazıyorum
Shimano Power Aero Fligen TD Type 3 Type 5
Shmiano Ultegra Serisi 5500-10000-14000
Shmiano Ultegra CI4 Serisi 5500-10000-14000
Daiwa Tournament Entoh 5000-5500 E QDA Bunların arasında 400 TL civarı fark var
Sadece Tournament Entoh var 5000-5500
QDA sı mı iyi diğerleri mi ? farkı ne çözemedim.
Daiwa Wind castlerden de olabilir.
Okuma Trio REX Salt
Okumanın daha iyisi var mı bilmiyorum,
V serisi surf kafa değil ama bu amaçlarla kullanılabilir gibi geliyor
V65- V80 gibi makineler
Gözlemlediğim ve tavsiyeli Kamışlar
Okuma Trıo Rex Tele Surf 4.25M 100-250 Kamış
Okuma Raw Tele Surf 4.25M 100-200 Kamış
Okuma Salina 3 Tele Surf Olta Kamışı 4.30M 100-250
Okuma Makaira Tele Surf 4.40M 100-200
http://www.avmarketi.com/asp/product/178707/Okuma-Salina-3-Tele-Surf-Olta-Kamisi-4-30M-100-250
Aspire AX Tele Surf 4,50mt 200gr Olta Kamışı
Beastmaster EX Tele Surf 4.30mt 200gr Olta Kamışı
Oskar Superior Surf Kamış 4,20mt
http://www.avmarketi.com/asp/product/146283/Lineaeffe-Sorrento-surf-kamis-4-30mt-VIP-

Bulunduğun yerde güzel balıklar çıkıyor anladığım kadarıyla, bence spinden şaşma..