Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

YENİ SURF TAKIM KURMA / Çok Amaçlı / Kamış-Makine Fiyat Dengesi

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
abim 750 tl bile çok kamış vede makine için..he dersen 750 tl ye kamış,makina,misina,rapala,kaşık,silikon artık ne kullanmak istersen toplamı bu fiyat ok.. inan bana 2000 tl lik takımlardn dahada iyi iş yaparsın balıkcılık.. dedim gibi önemli olan oltayı nasıl kullandıgın :D
bana kalırsa o kadar çok verme kolay para kazanılmıyor..aksilik oldu misal olurmu olur ne oldu 1000 tl cöpde :p

750 tl tüm takım için makul aynen öyle

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
abim 750 tl bile çok kamış vede makine için..he dersen 750 tl ye kamış,makina,misina,rapala,kaşık,silikon artık ne kullanmak istersen toplamı bu fiyat ok.. inan bana 2000 tl lik takımlardn dahada iyi iş yaparsın balıkcılık.. dedim gibi önemli olan oltayı nasıl kullandıgın :D
bana kalırsa o kadar çok verme kolay para kazanılmıyor..aksilik oldu bişe olurmu olur ne oldu 1000 tl cöpde :p
aslında bu güne kadar sahip olduğum en pahalı makine 700 TL zaten en pahalı kamis 220 TL civarı o makine de elinden düşmeyen bir makine olduğu için koydum aldım onun hemen bir altındaki makineye bakarsan 250 TL :)

Elimde rapala kaşık Slikon v.s dolu kurşun iğne gani :) misina belki 200 metreden fazla almam gerekebilir.

Trio Rex salt makine çok hoşuma gidiyor bir de parça garantili olması böyle bir durumda çok rahat ulaşabilecek olmamdan dolayi ucuz bir makine olarak tercihim olacak sizce bu makine üstte yazdığım amaçlarda iyi ve tecrübeli bir balıkçının elinde yeterli olur mu kendimi böyle görmüyorum ama zamanla tecrübe yaparız :)

Bir de raw 55 var kullanıcısı çok fazla ama düşündüğüm şey surf kafa olamadığı için misina salınımı ve uZak mesafelere ulaşmada yetersiz olur mu ?

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
bak sana bi olay anlatim :D 4 ay önce yaz bitiminde bizim bi abimiz var balık hastası parada var adamda allah daha çok versin shimano hastası.. herseyi ama nese eylül ortasıydı karşılaştık avlakda konuşuyoz sohbet filen bir çok kamış vede makinası var..dikkatimi çekti yeni kamış gördüm abim hayırlı olsun yinemi kamış aldın dedim evet dedi çok beyendim hoşuma gitti aldım eyv dedim.. bakim dedim markasına shimanoda :D hangi modeli aero 3 parçalı mavi bişe fiyatı 900 tl herneyse bir atış iki atış filen derken aradan 45 dk gecti gel cay içelim dedim abim oturuyoz içiyoz çaylarımızı..yanımıza bi çocuk geldi 25/30 yaşlarında kamışı gördü abi bakabilirmiyim dedi tabi dedi cocuk aldı baktı bişiler yaptı kurcalıdı biraz tabi sonra koydu yerine tşkler diyip devam etti.. 15 dk sonra uğur abi kalkdı aldı eline kamışı tam sallıyo 200 grm kursunu,tak dedi kamış 2.parçanın birleştigi yerden attı :=) kırıldı yani ohaaraa olduk şaşırdık acıkcası baktık sagına soluna hata varmıdır diye yokneyi dikkat ettik biliyormusun parçalı kamış kullananların akıllarında olsun..hani parça parça sokuyonya kamışı 15/20 cm bir girme yeri var bi baktıkki kamış sadece 3/4 cm girmiş içeri..bı pokemon kamışa hem bakmış hemde parçalı yerini çekmiş 15/20 cm olmuş 4/5 cm yüklenincede tak diye attı ne oldu :=) kamış karaköylü oldu götürdü yaptırmak için farklı farklı şeyler yapışlar kısacası kamış çöpde suanda kırdı attı dicem ooki çok para iyi mal mantığı burada geçerli değildi :D

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
bu sölediğin makina 2014 model yeni yani.. inan bilmiyorum sağlammı misina boşalımı nasıl tatlı suda karşına cıkar bi 20 kilo bi balık çekermi :D cevremde alıp kullananda yok daha ama okuma işte kötü malı yok bu pokemonların :=)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Olay hakikaten üzücü :) Benimde ilk kamışlar im dan birinde başıma gelmişti ki neyse çok üzülmedim giden 70 tl idi :) haklısın işte 20 kg çok zor gördüm ama bana nasip olmadı ama
10-13 kg civarı tutmuşluğum da var beklentimde o bakımdan yeterli diyorum :)

Isı doğrusu benimde teçhizat biraz fazla 4 lu sazan setim 4 lü spin setim var ama küçük balıklarda yemli kullanıyorum :) Ayrıca tek tabanca bir spin makinem daha mevcut ve tek tabanca bir de surf set istiyorum :) olay bu toplamda 10 tane olacaklar :) fazlasını da zaten gerek yok bu tek tabancaları yanımdan eksik etmek istemediklerim diğerleri kamp falan uzun süreli avlarda kullanıyorum ve taşıyorum zaten :)

Raw 55 v.s gibi ya da v system gibi makineler bu surf kafalara göre uzak mesafeye Erim de geri de kalırlar değil mi ?

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
sen al raw 55 liği makine gör :D surf kafa önemlimi ok kabul ediyom önemli fakat normal kafa raw 55 lik gibi mesela misinayı alabildigi kadar sarıcaksın yani makina 300 mt alıyorsa 300 sarıcan aşşa bırakmıcan cünki makina 300 mt alıyo sen 200 sarmışsın misina üstden değilde daha altdan cıkıyo vede atışı biraz etkiler.. ama surf kafa ile normal kafa arasında sağlamlık farkı her zaman olmusdur

yine diyom bak :D misina agırlık kamışı nasıl salladıgın hepsi bunları kapsıyor..atmasını bildikden sonra geride kalmaz

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Raw 55 çeker olarak jig spin makinesi gözüküyor zaten cekeri çok daha fazladır kesin :) v 65 var raw a göre çok daha üst düzeyde gibi gözüküyor o kadar para verip aldıktan sonra paraya da kıyar alırım 275 m bir power pro hepsini sararım napayım :)

işin doğrusu uzak atış mi sağlamlık mi dersen bana gerekli olan sağlamlık olacaktır :- )

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
yahu git al raw 55 liği :D yanınada güzel bi kamış miss

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Uğraşma bu kadar diyorsun yani :) sen de haklısın :) ne deyim bana yeter de artar gibi

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
bişe diyim sana ben bunu alıcam.. ilk bağarda bir kaç ay sonra yeminle.. kullandım bunu 3/4 saat hayran kaldım inan
Penn Battle 6000
hatta araştırdım biraz internetde amerikada 2 firma kafayı cekiyo okuma vede bu penn çok kaliteli bu markada