leventt
Aktif Üye
Ben çorbasınıda içtim.Esasen balık çorbasını sevmemde . Hani sofrada senin yerine sipariş veren tipler vardır ya onların kurbanı oldum 😀
Anlayamadığım şey ;Haramdır tabii.
Onu yem yapıp lüfer yakalamak varken doğrudan pişirip yemek kesin haramdır.. 😀
Zargana bol fosforlu bir balık. Ayrıca sadece onu yemiyor başka besinlerde alıyor 🙂Anlayamadığım şey ;
zargana ile beslenen lüfer nasıl bu kadar lezzetli olabiliyor !?
Murat, Fosfor olayında bilimsel bir veri var mı? Hep öyle biliriz en azında okuyalım bakalım neymiş aslı.Aslında zargananın en güzel tarafı kıyıdan avı ve yakalanınca yaptıkları. Boyuna göre kamçı gibi geliyor, ince takımla avcılığını hiçbir şeye değişmem. En son Eceabat'ta 10-15 tane almıştım fırtına var diye kuytudan.
En güzel bana göre tavası olur, bol unlu ve çok kızgın yağda yapılırsa eti yağ çekmez. Sonbahar aylarında daha yağlı olduğundan ızgaraya da gelir, mangalsöndüren cinsinden değildir ama.
Gelelim fosfor olayına, çok fosfor ihtiyacı olan süt içsin ya da somon yesin. Zargana'da normal bir balıktaki kadar fosfor var ancak. Yeşil kılçığı görenler fosforlu bu diye yapıştırmış. Ne gariptir ki en çok fosfor içerdiği söylenen bir diğer balık barbun ve tekir fakat onlar kırmızı 🙂 Zargana kemiğine rengini veren biliverdin adında bir madde (safra salgısının yeşil olmasına yol açan madde). E artık biliverdiniz