Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Merhaba,tüm dostlara merhaba
ben fuardan 6.20 kameralı nauta tekne aldım
mayıs teslım dediler
nauta tekne hakkında bilginiz varmı slm
4,50 ile 4,90 arasında 40 cm gibi fark görünse bile bu ciddi bir rakamdır. Bu sebeple 4,90 - 4,99 arasında bir tekne almanızı öneririm. Baraj ve Göl için fazlaca yeterli gelir. İleride denize hiç indirme ihtimali yoksa 4,50 de düşünebilirsiniz. Ancak sürekli 4 kişi kullanılacaksa 4,99'a kadar olan ebatta bir tekne almanızı öneririm. Marka önermek doğru olmaz. Fabrikası ve yeri belli olan, kendini kanıtlamış, uzun yıllardır piyasada olan firmaların modellerine yönelmeniz mantıklı olacaktır.Mrb arkadaşlar.
4. 50 4.90 arasında konsollu bir tekne almayı düşünüyorum iç sularda (baraj ve göllarde) kullanılacak. Genelde 4 kişi olacağız.Özellile Tecrubeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim hem yakıt tasarrufu hemde hız açısından 40 hp yeterli olur mu yoksa 50 hp mi almalıyım.
Cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.4,50 ile 4,90 arasında 40 cm gibi fark görünse bile bu ciddi bir rakamdır. Bu sebeple 4,90 - 4,99 arasında bir tekne almanızı öneririm. Baraj ve Göl için fazlaca yeterli gelir. İleride denize hiç indirme ihtimali yoksa 4,50 de düşünebilirsiniz. Ancak sürekli 4 kişi kullanılacaksa 4,99'a kadar olan ebatta bir tekne almanızı öneririm. Marka önermek doğru olmaz. Fabrikası ve yeri belli olan, kendini kanıtlamış, uzun yıllardır piyasada olan firmaların modellerine yönelmeniz mantıklı olacaktır.
Teknenin eni çok önemlidir. Eninin genişliği denge demektir. Göl'de bile kullansanız, 4 kişi tek bir yöne doğru (örnek sancak kısmına diyelim) yönelirse tekne yana yatabilir hatta ters dönebilir.
Bu sebeple hem kendini kanıtlamış, hem teslim tarihini uzatmayacak, hem sizi üzmeyecek bir marka üzerine yoğunlaşmanız mantıklı olacaktır. Motor gereksinimini yine üretici modellerine göre belirler. Minimum olmasın ama maksimum da olmasın. 4,90 bir tekne için ortalama en ölçüsünün 2,10 civarında olacağını düşünürsek 400-500 kg arasında olacaktır. Bunun için de 40 veya 50 hp iyidir. Ama tekrar ediyorum siz hiç bir şekilde denize indirmeyecekseniz ve tamamı durgun su için kullanılacaksa 30 hp bile yeterli gelir.
Güle güle kullanın konforlu ve dengeli bir tekneye benziyortüm dostlara merhaba
ben fuardan 6.20 kameralı nauta tekne aldım
mayıs teslım dediler
nauta tekne hakkında bilginiz varmı slm