momentmc
Üye
- Adı
- Gokhan
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Rica ederim. Römorkta taşınabilir bir tekne olması adına 4,90 boyutlarında bir tekne öneririm. Yerliyurt firmasının 4,95 Khan modeli var. Geçtiğimiz boat show fuarında inceleme şansım oldu. Çok etli ve işçiliği güzel bir tekneye benziyor. 4,95 ebatlarından bile büyük geldi görünüş açısından. Bütçeniz ile doğru orantılı olacaktır. Yine aynı firmanın 4,70 modelini de inceleyebilirsiniz. Almayı düşündüğünüz 2 üreticinin tekneleri de piyasada bilinen, sağlam teknelerdir. Motor gücü arttıkça aslında devir düşeceği için yakıt tüketimi artmaz, düşük devirde yüksek hp gücüne sahip motor aynı hızı daha düşük tüketim ile gerçekleştirir. Tabii bu 40-50 HP arasındaki kıyas için geçerli.Cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.
Belki yılda bir yada iki defa denize ya girer ya girmez. %99ic sularda kullanılacak. Bizim için hız, denge önemli bunun için 4 kişiyi ve kamp malzemeleri izi rahat bir şekilde zorlanmadan hızlandıracak motor gücü ne olmalı? Zorlandığında yakıtın arttığı söyleniyor. YERLİ yurt 4 50 yada 460, anıl marin 460cc arasında kaldım bu ikisini ele alırsak motor olarak 40 hp yeter mi
Bence 4.50 ve 4.70 arasındaki tekneler için (anıl marinin 460cc dahil) 40 hp yeterli gelir. Denizde kullanacağız deseydiniz 50 hp önerirdim. Ekonomi kısmını düşünecekseniz ve ileride satmak gibi bir düşünceniz olursa diye motor seçiminizi Honda veya Yamaha üzerinden yapmanızı öneririm. 40 hp ile 50 hp arasında büyük fark yoksa 50 hp sizi üzmeyecektir.