Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

Cajun

Yeni Üye
Adı
Sedat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar ikinci el motor alacağım. Faturası var, her hangi bir liman kaydı yok. Liman kaydı için noter satışı mi yapmalıyım? Teşekkürler

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
bence CE belgesi gerekli

FAHRİ DEDE

Yeni Üye
Adı
fahri cakmakkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tüm dostlara merhaba
ben fuardan 6.20 kameralı nauta tekne aldım
mayıs teslım dediler
nauta tekne hakkında bilginiz varmı slm

Alamut

Yeni Üye
Mrb arkadaşlar.
4. 50 4.90 arasında konsollu bir tekne almayı düşünüyorum iç sularda (baraj ve göllarde) kullanılacak. Genelde 4 kişi olacağız.Özellile Tecrubeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim hem yakıt tasarrufu hemde hız açısından 40 hp yeterli olur mu yoksa 50 hp mi almalıyım.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tüm dostlara merhaba
ben fuardan 6.20 kameralı nauta tekne aldım
mayıs teslım dediler
nauta tekne hakkında bilginiz varmı slm
Merhaba,

Hayırlı olsun. O modeli sanırım bu yıl ürettiler. Daha önce 6.00 modeli var. Bir tık kalıbı büyüttüler. Tabii bir 6,80 modeli gibi değil ama kullanım amaçlarınıza göre işinizi görecektir. Nauta yeni yeni duyulmaya başlayan ancak yıllardır bilinen Rota ardından Neta sonrasında Nauta 6,80 modeli ile bence fark yarattı. Teslim tarihi için de İstanbul'da iseniz ara sıra kendilerini ziyaret ederseniz "ben buradayım, teknemi bekliyorum" mesajını alırlar zaten. :) Rasim abi iyi esnaftır, naiftir. Sorun yaratacaklarını düşünmem.

Tekrardan hayırlısı olsun.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mrb arkadaşlar.
4. 50 4.90 arasında konsollu bir tekne almayı düşünüyorum iç sularda (baraj ve göllarde) kullanılacak. Genelde 4 kişi olacağız.Özellile Tecrubeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim hem yakıt tasarrufu hemde hız açısından 40 hp yeterli olur mu yoksa 50 hp mi almalıyım.
4,50 ile 4,90 arasında 40 cm gibi fark görünse bile bu ciddi bir rakamdır. Bu sebeple 4,90 - 4,99 arasında bir tekne almanızı öneririm. Baraj ve Göl için fazlaca yeterli gelir. İleride denize hiç indirme ihtimali yoksa 4,50 de düşünebilirsiniz. Ancak sürekli 4 kişi kullanılacaksa 4,99'a kadar olan ebatta bir tekne almanızı öneririm. Marka önermek doğru olmaz. Fabrikası ve yeri belli olan, kendini kanıtlamış, uzun yıllardır piyasada olan firmaların modellerine yönelmeniz mantıklı olacaktır.

Teknenin eni çok önemlidir. Eninin genişliği denge demektir. Göl'de bile kullansanız, 4 kişi tek bir yöne doğru (örnek sancak kısmına diyelim) yönelirse tekne yana yatabilir hatta ters dönebilir.

Bu sebeple hem kendini kanıtlamış, hem teslim tarihini uzatmayacak, hem sizi üzmeyecek bir marka üzerine yoğunlaşmanız mantıklı olacaktır. Motor gereksinimini yine üretici modellerine göre belirler. Minimum olmasın ama maksimum da olmasın. 4,90 bir tekne için ortalama en ölçüsünün 2,10 civarında olacağını düşünürsek 400-500 kg arasında olacaktır. Bunun için de 40 veya 50 hp iyidir. Ama tekrar ediyorum siz hiç bir şekilde denize indirmeyecekseniz ve tamamı durgun su için kullanılacaksa 30 hp bile yeterli gelir.

Alamut

Yeni Üye
4,50 ile 4,90 arasında 40 cm gibi fark görünse bile bu ciddi bir rakamdır. Bu sebeple 4,90 - 4,99 arasında bir tekne almanızı öneririm. Baraj ve Göl için fazlaca yeterli gelir. İleride denize hiç indirme ihtimali yoksa 4,50 de düşünebilirsiniz. Ancak sürekli 4 kişi kullanılacaksa 4,99'a kadar olan ebatta bir tekne almanızı öneririm. Marka önermek doğru olmaz. Fabrikası ve yeri belli olan, kendini kanıtlamış, uzun yıllardır piyasada olan firmaların modellerine yönelmeniz mantıklı olacaktır.

Teknenin eni çok önemlidir. Eninin genişliği denge demektir. Göl'de bile kullansanız, 4 kişi tek bir yöne doğru (örnek sancak kısmına diyelim) yönelirse tekne yana yatabilir hatta ters dönebilir.

Bu sebeple hem kendini kanıtlamış, hem teslim tarihini uzatmayacak, hem sizi üzmeyecek bir marka üzerine yoğunlaşmanız mantıklı olacaktır. Motor gereksinimini yine üretici modellerine göre belirler. Minimum olmasın ama maksimum da olmasın. 4,90 bir tekne için ortalama en ölçüsünün 2,10 civarında olacağını düşünürsek 400-500 kg arasında olacaktır. Bunun için de 40 veya 50 hp iyidir. Ama tekrar ediyorum siz hiç bir şekilde denize indirmeyecekseniz ve tamamı durgun su için kullanılacaksa 30 hp bile yeterli gelir.
Cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.
Belki yılda bir yada iki defa denize ya girer ya girmez. %99ic sularda kullanılacak. Bizim için hız, denge önemli bunun için 4 kişiyi ve kamp malzemeleri izi rahat bir şekilde zorlanmadan hızlandıracak motor gücü ne olmalı? Zorlandığında yakıtın arttığı söyleniyor. YERLİ yurt 4 50 yada 460, anıl marin 460cc arasında kaldım bu ikisini ele alırsak motor olarak 40 hp yeter mi

EmreDasdemir

Yeni Üye
Adı
Emre Daşdemir
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Oncelikle herkese selamlar, forumun tamamini buyuk bir hevesle okudum. Bende bir 4,40 4,70 arasi fiber tekne ve 20hp distan takma motor alma hevesindeyim ama tecrubem malesef yok. Anil marin tarzi fiyati yuksek modellere cikamiyorum butcem malesef kisitli. Surekli römork uzerinde tasiyip farkli yerlerden suya indirip kullanacagim icin daha buyuk boy dusunmuyorum. En fazla iki kisi Spin avi yaptigim icin genelde ayakta avlanmam gerekiyor bunun icinde dengeli olmasi cok onemli. Sizlere nacizane iki sorum olacak,
1. Bir teknenin dengeli olup olmadigini binmeden nasil anlayabiliriz? Eninin genisligi mi yoksa govde yapisi nasil olmasi gerekir.
2. Gozdemarin 4.40 kasirga modeli eninin genisligiyle ve pratik boyuyla ilgimi cekiyor, bu tekneyi deneyimleyen bir arkadasimiz varsa bilgi rica edicektim.
Simdiden degerli vaktinizi harcayip cevapladiginiz icin cok tesekkurler, saygilar.

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Vİya boat 4,65Teodora modeli en 2,1 galiba çok dengeli yalnız 350kg üç çidar araştırın derim çok tutuluyor

Sergi0

Aktif Üye
Adı
Serhat Ç.