Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

melanur

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Soy
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam 👋 bu arkadaş la bi irtibata geçiniz isterseniz yardımcı olacaktır

Yaşar52

Yeni Üye
Adı
Yaşar Arslan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Arkadaşlar Merhaba
Tekne konusunda yardımınıza ihtiyacım var
-Karadenizde mayıs ayından Eylül ayına kadar havalar müsait olduğunca denize çıkıyoruz. Kayınpederimin 4,25 ahşap pancar motorlu kayığı var ama bu daha çok ağ sermek için kullanılıyor ve kayık çok ağır olduğu için kıyıdan denize indirmek ölüm.
-olta atmak için (istavrit,çinekop,vs) kullanacağımız kıyıdan çok uzaklaşmayacağımız
- iki kişinin aynı tarafta olta attığında yan yatmayan
- Kayığı karaya çekerken olduğumuz yerde çakıl taşları var, ister istemez her yıl doluyor altı azda olsa taşlara değecek
Bunuda göz önüne alırsak
Önerebileceğiniz tekneler hangileri
Deneyimli arkadaşlarımız görüşlerini paylaşabilirlerse memnun olurum
4mt-5mt arası ve 9.9 motor düşünüyorum
Bütçemiz max. 30 bin civarı
[COLOR=var(--fr-element-metin)]Teşekkürler şimdiden [/COLOR]

Obolukbasi

Yeni Üye
Adı
Onur Bölükbaşı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba rota üretimi meşhur 660 Fischer modellerinin fiyatları uçmuş durumda..ben bişey mi kaçırdım? Kim üretiyor bu tekneleri ?üretici firma başka birine mi devretti Kullanılan malzemeler mi değişti? üretici eski rota değil galiba internette şu anda üreticisi kim net olarak bulamadım..sahibi öldükten sonra biraz karışmış durumlar NETA kalıpların aynısıyla üretim yapıyor sanırım vs vs ama bu tekmelerin sıfır olanları motorsuz olarak 35-40.000 tl arası değil miydi? biraz eli yüzü düzgün 660 Fischer lar içten 25-30 HP dizel motor veya kıçtan takma 40-50 HP lik olanlardan bahsediyorum , model yılları 2011-2017 arası olanların hemen tamamı 110-150 arası fiyat yazıyor..Tamam güzel geniş kullanım olanı olan denizci tekneler hakkaten her daim alıcısı olan şahsen benim de beğendiğim tekneler de bu fiyatlar biraz saçma değil mi? Yanlış anlamayın çamur atmak istemiyorum veya değersizleştirme gibi bir niyetim yok tekne sahipleri de alınmasın lütfen..dediğim gibi (tarz olarak çok uymamakla beraber) son günlerde neden olmasın aslında güzel tekneler diyerek kıçtan motorlu modellerine gerçekten alıcı gözle bakayım dedim..dedim de gerçekten anlayamadım rota konusunu bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim..bu modelleri kim üretiyor? NETA ve ROTA denildiği gibi aynı kalıp mı? İşçilik olarak aralarında fark var mı? Fiyatlar neden bu kadar yüksek?

acanerk

Yeni Üye
Adı
Caner Kalaycı
Herkese merhaba ben Caner.
İzmir’de yaşıyorum.
Konuyu okudum. Zannedersem konuyu açan arkadaş beş yıldır foruma girmemiş ancak çok değerli görüşlerini paylaşan arkadaşlar olmuş öncelikle teşekkürler.
Ben 4,50-5,00 arası konsollu, mororu 20 hp bir fiber arayışımdayım. Ancak ya fiyatların uçukluğundan, teslim tarihlerinin birkaç ay sonrasına verilmesinden ya da ulaşılabilir birkaç firmanın negatif yorumlarından; Güzelbahçe Yelki’de Sancak Tekne Yapım Atölyesi’nde 4.95x2 m - 400 kg konsollu, yabancı kalıp kullanılan bir tekne yaptırmaya karar verdim. (Standart ekipmanları içinde olacak) Sigorta paneli de.
Şimdi, direksiyon sistemli, marşlı, trimli bir motor alınca motorla birlikte; kontrol kolu ile ekipmanları, direksiyon ve ekipmanları, devir saati, trim saati geliyor mu?
Yoksa ayrıca almam gereken şeyler var mı?
Yani motoru alınca, ekstra istediklerim dışında malzeme almam gerekli mi?
Teşekkür ederim.

Obolukbasi

Yeni Üye
Adı
Onur Bölükbaşı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
  1. Caner bey öncelikle hayırlı olsun inşallah gönlünüze göre olur kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip olsun...ben de Güzelbahçe de yaşıyorum. ne kadara anlaştınız ne zaman teslim olacak ? Tekne ilerledikçe bakıp fikir alma şansım olabilir mi?

acanerk

Yeni Üye
Adı
Caner Kalaycı
  1. Caner bey öncelikle hayırlı olsun inşallah gönlünüze göre olur kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip olsun...ben de Güzelbahçe de yaşıyorum. ne kadara anlaştınız ne zaman teslim olacak ? Tekne ilerledikçe bakıp fikir alma şansım olabilir mi?
Konsol elektrik sistemi sigorta ve akü yeri hazır şekilde bir de standart donanım dedikleri ile +merdiven 10000₺ dedi
Ancak ben vazgeçer gibiyim
Çünkü 4,80 safter+20 hp manuel marşlı tohatsu için 27000₺ fiyat aldım telefonla
Bakalım 🤷‍♂️

m.berker

Yeni Üye
Adı
Berker G.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İyi günler balıksevdalıları. Aranıza yeni katıldım. Uzun süredir aradığım ortamın burası olduğuna karar verdim ve fikirlerinizi almak istiyorum.Yakın zamanda tekne almaya karar verdik fakat antalyada yaşıyorum ve bu tekneyi nerede bağlayacağımı,bağlamak için ne kadar para ödeyeceğimi bilmiyorum. Bu problemim netlik kazanırsa sırada diğer sorunum başlıyor.
1-)safter 4.80 tekne almak istiyoruz fakat aksesuarsız fiyatı 13 bin iken; tente,vardavela,oturma süngerleri,merdiven ve portatif masa işin içine girince 22.500 tl talep ettiler.Tek tek internetten baktığımda tüm bu parçaların en kalitelisi ile 6 bin lira maliyet çıkıyor.Çok acımasızca buldum firmanın fiyat politikasını. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.
2-Tohatsu yada mercury direksiyon sistemli motorlar bana çok maliyetli geldi ve hidea markasına yöneldim.Hidea hakkında çok fazla bilgi bulamadım. Antalyada 2 tane yetkili servisi de var.Bu konuda da kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum. Yorumlarınızı dikkatle okuyacağım teşekkürler :)
ÖNERİLERE AÇIĞIM HEM MOTOR HEMDE TEKNE İÇİN

Adı
Fatih Çakar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İyi günler balıksevdalıları. Aranıza yeni katıldım. Uzun süredir aradığım ortamın burası olduğuna karar verdim ve fikirlerinizi almak istiyorum.Yakın zamanda tekne almaya karar verdik fakat antalyada yaşıyorum ve bu tekneyi nerede bağlayacağımı,bağlamak için ne kadar para ödeyeceğimi bilmiyorum. Bu problemim netlik kazanırsa sırada diğer sorunum başlıyor.
1-)safter 4.80 tekne almak istiyoruz fakat aksesuarsız fiyatı 13 bin iken; tente,vardavela,oturma süngerleri,merdiven ve portatif masa işin içine girince 22.500 tl talep ettiler.Tek tek internetten baktığımda tüm bu parçaların en kalitelisi ile 6 bin lira maliyet çıkıyor.Çok acımasızca buldum firmanın fiyat politikasını. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.
2-Tohatsu yada mercury direksiyon sistemli motorlar bana çok maliyetli geldi ve hidea markasına yöneldim.Hidea hakkında çok fazla bilgi bulamadım. Antalyada 2 tane yetkili servisi de var.Bu konuda da kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum. Yorumlarınızı dikkatle okuyacağım teşekkürler :)
ÖNERİLERE AÇIĞIM HEM MOTOR HEMDE TEKNE İÇİN
2. Sorun için cevap vermemem ama 1. Sorun için cevap veriyim stajımı tersane sektöründe yapmıştım. Denizcilik anlamsız bir şekilde fahiş fiyatlar içeriyor. O aksesuarları az bir şey el beceriniz varsa kendiniz yapabilirsiniz hatta isteğinize göre modifiye edip ortaya daha güzel şeyler çıkarabilirsiniz.

m.berker

Yeni Üye
Adı
Berker G.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
2. Sorun için cevap vermemem ama 1. Sorun için cevap veriyim stajımı tersane sektöründe yapmıştım. Denizcilik anlamsız bir şekilde fahiş fiyatlar içeriyor. O aksesuarları az bir şey el beceriniz varsa kendiniz yapabilirsiniz hatta isteğinize göre modifiye edip ortaya daha güzel şeyler çıkarabilirsiniz.
Cevabın için çok teşekkür ederim Fatih ÇAKAR.Fiber tekneye direk vida ile montaj yapsam sıkıntı olur mu acaba ? Çatlama vs.. Fiber kırılgan gibi geliyor bana ve tenteye rüzgar vurduğunda vidaların girdiği noktalardan çatlama kırılma yapar mı endişesi var.

Adı
Fatih Çakar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cevabın için çok teşekkür ederim Fatih ÇAKAR.Fiber tekneye direk vida ile montaj yapsam sıkıntı olur mu acaba ? Çatlama vs.. Fiber kırılgan gibi geliyor bana ve tenteye rüzgar vurduğunda vidaların girdiği noktalardan çatlama kırılma yapar mı endişesi var.
Vida kesinlikle paslanmaz olmalı ilerde pas yapar atar -genel olarak denizcilikte her şey paslanmaz kullanılır- tenteyi alırken montaj için vida vs. verirler, paslanmaz olup olmadığını sorunuz. Herhangi bir çatlama kırılma olmaz. Zaten internette çok kaynak var ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.