Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

gokbiloz

Üye
Adı
gökhan bilge öz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@barlas61 Vall hocam sen iyi görmüşsün 40 metre abartmıyorum 15 metre falan ötede gördüm şok olmuştum.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
@barlas61 Vall hocam sen iyi görmüşsün 40 metre abartmıyorum 15 metre falan ötede gördüm şok olmuştum.
Ben sadirmiyorum gecen resmini cekmedim. Balikci 15 mt ilerde zabita arabasi da sahilde beraber ilerliyolardi. İkisi de hayatindan mesut olarak islerini yapiyordu.

BALIKCI19851985

Aktif Üye
@BALIKCI19851985 AYnen hocam bende mırmır için pusudayım :)
Mırmır için güzelcede güzel bir mera var :) Güzelce Balıkçı barınağından çıktığın zaman sol tarafında kalan Güzel Villaların önünde yer alan beton iskele, yanında ufak bir kumsal var.
Dönem dönem minekopun çıktığı bir yerdir.
Tavsiye ederim.Rekorum 1 kg yakındır (Mırmır) Dolunay ve Dolunaya yakın bir gecede ...
rastgele

gokbiloz

Üye
Adı
gökhan bilge öz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@BALIKCI19851985 Hocam bilgi için teşekkür ederim. GÜzelce tarafına hiç gitmedim ben genelde kavaklı ve gürpınar sahile sallıyorum oltayı. Ama bu yaz bir güzelce yapmak istiyorum hem gezmiş olurum. Mırmır en verimli akşam saatlerimi av veriyor.

XawE

Üye
Adı
Onur Çağdaş Yıldız
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İki gün önce saat 20:30 civarlarında Büyükçekmece balıkçı barınağının sağına gittim lrf ile bir hava alayım diye. Geldiğim gibi hemen küçük bir tekne yeşil lazerle yakından geçti. Kazara bir kayabalığı tutarım diye gitmiştim yosun harici birşey çıkmadı :) Şu lazer olayı etik mi gerçekten yani. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkede denizleri havuza çevirdik. Eski fotoğraflara bakınca nasıl bu kadar yıkıcı olabiliyorlar hayret verici. Eskiden boğazda neredeyse elle bile balık tutulurken şimdi millet 200 metre atayım da kanaldaki balığı çalayım diye servet ödüyor takımlara..

Mektupla

Daimi Üye
Avcılar
40.969193, 28.722610
Yandex.Haritalar: Türkiye ile tüm dünyanın ayrıntılı haritası

Denizköşkler
40.974306, 28.744472
İstanbul haritası: caddeler, binalar, kurumlar — Yandex.Haritalar

Güzelce
40.997019, 28.510212

Güzelce Silivri arası
Havanın soğuk olması ile pek alakası yok aslında, balık tutmaya müsade edecek hava olması yeterli. Buda nedir? rüzgarın senin dayanacağın boyutta olması, oltanın hareketlerini kontrol edebileceğin durumda dalgalı olması yeterli. 3-5 havalarda çok balık tuttuk Güzelce ve Çekmece civarında.
Ayrıca özellikle kıyıdan spin denemeleri ile levrek peşinde koşacak arkadaşlar için şu an mükemmel hava. Kıyıya doğru gelen normal boyutta dalgalar var. lay olan her bölgeden denenebilir bence, özellikle de güzelceden sonra silivriye kadar olan her yerde ;)
41.048504, 28.383256

Selimpaşa
Öncelikle hoşgeldin. Selimpaşa çok verimli bir mera olmakla birlikte, kıyıda oltacılık yapan kimseyi görmemen balığın olmadığı anlamına gelmiyor. Bölge genelde yazlıkçılardan oluşan semt olduğundan kalabalık değil. Şu dönem senin o meralarda eğer sabırlı olabilirsen çok güzel mırmır alabileceğin bir zaman dilimi. Ayrıca yanında birden fazla kamışla gitmeni ve kalkan için üç farklı yem ile bir yemli takım bırakmanı tavsiye ederim. Karides iç-istavrit fileto ve sardalya. :)
Özellikle Kadir Has Üniversitesi'nin arka kapısının baktığı kısıma gitmeni ve sabah suyunda erken saatlerde levrek için at-çek yapmanı da şiddetle tavsiye ederim. Bölgenin sesiz ve sakin olması hem büyük avantaj hemde çok keyif alırsın kanımca.
41.051332, 28.380259
Silivri haritası: caddeler, binalar, kurumlar — Yandex.Haritalar

Son düzenleme:

Charlie

Yeni Üye
Adı
Çağrı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gürpınar su ürünleri hali yanındaki liman'da lrf ve spin ile levrek almak mümkün müdür ? Yada o civar'daki en iyi mera neresidir ?

Mektupla

Daimi Üye
Gürpınar su ürünleri hali yanındaki liman'da lrf ve spin ile levrek almak mümkün müdür ? Yada o civar'daki en iyi mera neresidir ?
30 Nisan 2016 Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri
( Gurpinar sahilde piknik yerlerinin oradaki beton sirada birkac gun ciktim. Akşam ezani vakti 8 tane iri istavrit aldim. Oda sadece 1 gün. Diğer günler boş sayilir. Hava kararinca yemliye kalan az oluyor. Eskina başlamış diyorlar ama hiç cikmadim. Forumdada haber yok. Rastgele[/QUOTE] )

Çatalcaya Taşındım.
Hocam altında araba varsa gürpınar sahil ve limanın oralar yakın sayılır şu ara güzel istavrit yapıyor hatta ben geçen spin takımın ucuna 35 gram kurşunla 6-7 köstekli çapari yaptım eşim için hafif olması adına o bizden çok daha fazla istavrit tuttu takbiri ek başına yarım kilo civarı çekti 1-1.5 saat içerisinde bizde kayın babamla onu izledik desek yeridir gerçi ben takım bağlamaktan pek olta atamasamda attığım zamanlarda bile eşim 6 lı köstekle 2 li 3 lü çekerken ben 10 lu köstekle 1 i bile zor yakalıyordum :) bu arada yine gürpınarda yine halin oralarda güzel eşkina yapan yerler var hatta çatalca yanında büyükçekmece gölü var gündüz orda azda olsa trofe boyunda sazan yakaladık bolca testere balığı mevcut turna da azda olsa mevcut çok az miktarda yayında akşam alan oluyor.bence iyi bir yerdesin tatlı su avları için çatalcadaki göllerde de yayın çıkıor diye duydum ama hiç gitmedim ufakta olsa ordan yayın yakalayan cıkıyor duyumları geliyor.
Tekrardan hayırlı olsun.

Son düzenleme:

BALIKCI19851985

Aktif Üye
Merhaba Dostlar,

Sanırım kıyı raporu veriyorsunuz, öyleyse sezon açılmıştır bundan sonra balık yavaş yavaş irileşmeye başlar, en uzağa atan balığı alır,

Son 5 gün :)
Herkese Rastgele
Teşekkürler
Saygılarımla