Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Tabi ki yavas sarim.. 93 saran makinayi 78 sarmak icin cok ugrasmaniz gerek, ancak 77-78 saran bir makineyle biraz hizli sararak 90 civari sarabilirsiniz.. ben 77 saran makineyi bile bazi sahteler de yavas sararken zorlaniyorum..Peki hızlı mı ? yavaş mı ?![]()
Ust, orta ve alt segment makinalarinin hepsinde (spin) shimano ve daiwada butun cesitleri bulunmakta.. benim dikkat ettigim yavas saran makinelerin cikar cikmaz satin alinip erkenden tukendigi oluyor.. makinenin modelinden sonra kafa yapilarini gosteren sayidan sonra misal 3000XG gibi bunun anlami extra gear hizli sarim oldugu anlasilir, spin makinalarda sonu tek C ile biten modeller yavas sarimdir, PG ile bitenlerde.. HG - XG - S - H gibi bitenler hep hizli olanlari gosterir.. daha baska bir suru kod var bu sekilde aklima gelmeyen..Peki shimano makinaların ust segmentleri gördüğüm kadarı ile hep hızlı.
Shimanonun levrek için olan makinaları nelerdir?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağol bilgiler için... aslında soruyorum çok soruyorum farkındayım da bunun ama almıyor da degilim.... Sordum ve Daiwa ballistic makine, kamışını aldım bunlar hakkında fikrim var artık çok iyi ama kardeşime verdim kamış tutma kısmı kısa ama güzel kamış makina ise fuegodan pek bir farkı yok açıkcası... Her neyse şimdi ise Yeni Shimano takım alıcam ve makina konusunda buna karar kıldım Shimano Stradic 3000 2019 yeni kasa olanı ama hızlı mı yavaş mı kararsız kaldığım nokta bu... Ayrıca bilenti tanıyorum istoç ta yeri var şahsi teli de var bende... Şöylede düşün bir karşılaştırma soruyorum vs makine hakkında bilgi bu konu silinmiyor kalıyor yarın başka biri geldiginde bu konudan faydalanır mesela ben çok okudum öyle eskiye dönük makinalar kamışlar hakkında... Şu an makinanın gelmesini bekliyorum 10 15 günü bulacak gelmesi yurt dışından sipariş geçmişler bu arada hızlımı yavaşmı onu aydınlatıyorum bence güzelde bir konu... Daha bu makinaya kamışta sorucamTabi ki yavas sarim.. 93 saran makinayi 78 sarmak icin cok ugrasmaniz gerek, ancak 77-78 saran bir makineyle biraz hizli sararak 90 civari sarabilirsiniz.. ben 77 saran makineyi bile bazi sahteler de yavas sararken zorlaniyorum..
Ust, orta ve alt segment makinalarinin hepsinde (spin) shimano ve daiwada butun cesitleri bulunmakta.. benim dikkat ettigim yavas saran makinelerin cikar cikmaz satin alinip erkenden tukendigi oluyor.. makinenin modelinden sonra kafa yapilarini gosteren sayidan sonra misal 3000XG gibi bunun anlami extra gear hizli sarim oldugu anlasilir, spin makinalarda sonu tek C ile biten modeller yavas sarimdir, PG ile bitenlerde.. HG - XG - S - H gibi bitenler hep hizli olanlari gosterir.. daha baska bir suru kod var bu sekilde aklima gelmeyen..
Sevgili @Yoklar yoklar kolay kolay tatmin olmayan ve birseyi almaktansa sormayi seven bir yapiniz var, geride bilent yildirimin videosu konuyla ilgili butun sorular kaldiran nokta atisi bir yorum.. dikkate almanizi oneririm.. isterseniz size bilent bey’in telefonunu da verebilirim, sirf danismak icinde arayabilirsiniz, insanlara yardimci olan ve karsilik beklemeyen birisidir.. (isminizi bilmedigim icin nickinizle hitab ettim) daha once buna benzer actiginiz onlarca konuda sonuclanmayan makine ve kamis arayisiniz insallah sona erer ve sizi artik yakaladiginiz baliklarla goruruz..
Bu iki tip makina arası sarım farkı kaç cm ? 78 cm 89 cm gibi mi yada 70 cm 103 cm gibi miDüz sarım sahtelerde yavaş makina daha iyidir. Hızlı saran makina ile kendinden aksiyon alan sahtelerde eğer gereğinden fazla hızlı sararsanız aksiyon bozulur. Örneğin fladen kaşık pilgrim kaşık gibi. Derinden getirmekte zorlanırsınız. Hızlı sarım nedeniyle çok çabuk su üstü yapar. Yavaş sarmaya çalışırsınız ama olmaz. Çünkü tork yoktur. 5. Viteste kalkış yapmaya benzer.
Ama su üstü wtd jerk gereken sahtelerde hızlı sarım gerekir. Misina boşluğunu hemen alırsınız. Çok keyifli bir av olur.
Bende iki tip makinadan da var. Aralarında çok bariz sarım mesafe farkı var. Bence bu işin çözümü iki tip makina. Veya makinada vites kutusu olması. Ağır devir hızlı devir gibi. Ama makina ağır olacaktır.
71'e 99 gibi ciddi fark var.Bu iki tip makina arası sarım farkı kaç cm ? 78 cm 89 cm gibi mi yada 70 cm 103 cm gibi mi
evet baya fark varmış benim dedigim 78 89 cm kadar degilmiş... Dedigimde pek bariz bir fark yok o zaman 78 almak daha mantıklı o zaman... az hızlı sarımda 89 olur heralde...71'e 99 gibi ciddi fark var.
Bkz konunun 2. mesajıevet baya fark varmış benim dedigim 78 89 cm kadar degilmiş... Dedigimde pek bariz bir fark yok o zaman 78 almak daha mantıklı o zaman... az hızlı sarımda 89 olur heralde...