Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kendo willy bunlar 250 lira mı? Boon 135F 800 çünkü. Balık yeterince kıyılarsa uygun fiyatlı sahteler ile de alınıyor fakat bazen öyle günler gördük ki sadece assassin ve benzeri ciddi uzağa gidebilen sahteler iş yaptı. Hiç kimsenin balık alamadığı bir gün Biz iki kişi Duo tide minnow ile alabildik. Konu için hem pozitif hem negatif örnekler var yani. Ben sahtede her zaman kaliteden yanayım.
evet 250 hatta wily.

boon'u' da 700 e alacağım :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
evet 250 hatta wily.

boon'u' da 700 e alacağım :)
Wily hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum. Seabass ile balık almışlığım var ancak bana göre iki sorunu var. Bir iğneleri aşırı çabuk paslanıyor iki erim sıkıntısı. Kesinlikle kaliteli sahteler kadar erimi yok. Ama çalışmayan sahte değil.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Zipbaits Boon 135 f alacaktım bugün ama ne gerek var zaten sezon kapandı dedim ve elim gitmedi, willy camoro ve kendolara gözüm kaydı fiyat olarak 3 te 1 oranında derken kafam karıştı hiç bir şey almadan cıktım.

ancak şu an bonibon krizi benzeri bir şey yaşıyorum ben illa akşam dönüşte o dükkana girer bir şeyler alırımç

ne dersin abiler boon'u alayım mı yoksa aynı fiyata 3 tane willy kendo karışık mı alayım ?
Bu sahte işi değişik bir iş şeker yada oyuncak dükkanına girmiş çocuk gibi hissediyor insan kendini hepsinden alası geliyor :D sonrası ise kutu kutu sahte hele bide al sat kısmında benim gibi üşengeç isen vay haline :D
son 3 sezondur bu alışkanlıktan vazgeçerek kendi ilk 11 imi oluşturdum sonuçta av yaptığımız meralar ve bu meralarda ihtiyaç duyacağımız sahteler belli 3 4 tane de çalışacağını düşündüğüm ve alıp çalıştırdığım insanların ya bu renk çalışmaz dediği sahtelerden var buda hobinin benim açımdan keyifli kısmı mesela kendo konusunda içindeki bilyelerin çıkardığı sesin balığı cezbetmede bazı günlerde avantaj olduğunu düşünüyorum hatta kaliteli ve içinde o şekilde ses yapan bilyaların olduğu sahteleri de göz ucuyla arıyorum yada yukarıda @Bedri35 nin söylediği tide bizim tabirimiz ile zargana modeli yaşanmış bir örnek ile gün açımı sabah suyunda merada çok hızlı balık olmasa da tek tük balık çıkıyordu sağımda ve solumda , av yaptığım mera zargana ile de meşhur bir mera genelde çarpma ile ciddi adetlerde ayrıca tekneden de kepçe ile zargana tuttuklarını bildiğim spin yaparken sahteyle zarganaya çarpıp zargana aldığımız da bir mera zip ve benzeri sahtelerle balık alamıyorken dedim artık balık kesti herhalde sonra şu sahteyi bir de burada yüzdürelim dedim ki daha önce kız kulesinde bize çok güzel lüferler getirmişliği vardı 10 atış ve 10 balık aldım kimse balık çekemezken :) kadroyu güzel kurmak lazım bunu yaparken de şartları av yapılacak merada suyun durumunu falan da göz önünde bulundurmak lazım yoksa balığı herkes alıyor hele bazı günler oluyor ki kaleme iğne taksan balık alıyor :)

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Wily hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum. Seabass ile balık almışlığım var ancak bana göre iki sorunu var. Bir iğneleri aşırı çabuk paslanıyor iki erim sıkıntısı. Kesinlikle kaliteli sahteler kadar erimi yok. Ama çalışmayan sahte değil.
reis o zaman ben boon alıp geceyim. sezon bitmeyecek olsa zaten dediğim gibi boon alırdım ama söylediğin mantıklı orijinalinden şaşmamak lazım.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu sahte işi değişik bir iş şeker yada oyuncak dükkanına girmiş çocuk gibi hissediyor insan kendini hepsinden alası geliyor :D sonrası ise kutu kutu sahte hele bide al sat kısmında benim gibi üşengeç isen vay haline :D
son 3 sezondur bu alışkanlıktan vazgeçerek kendi ilk 11 imi oluşturdum sonuçta av yaptığımız meralar ve bu meralarda ihtiyaç duyacağımız sahteler belli 3 4 tane de çalışacağını düşündüğüm ve alıp çalıştırdığım insanların ya bu renk çalışmaz dediği sahtelerden var buda hobinin benim açımdan keyifli kısmı mesela kendo konusunda içindeki bilyelerin çıkardığı sesin balığı cezbetmede bazı günlerde avantaj olduğunu düşünüyorum yatta kaliteli ve içinde o şekilde ses yapan bilyaların olduğu sahteleri de göz ucuyla arıyorum yada yukarıda @Bedri35 nin söylediği tide bizim tabirimiz ile zargana modeli yaşanmış bir örnek ile gün açımı sabah suyunda merada çok hızlı balık olmasa da tek tük balık çıkıyordu sağımda ve solumda , av yaptığım mera zargana ile de meşhur bir mera genelde çarpma ile ciddi adetlerde ayrıca tekneden de kepçe ile zargana tuttuklarını bildiğim spin yaparken sahteyle zarganaya çarpıp zargana aldığımız da bir mera zip ve benzeri sahtelerle balık alamıyorken dedim artık balık kesti herhalde sonra şu sahteyi bir de burada yüzdürelim dedim ki daha önce kız kulesinde bize çok güzel lüferler getirmişliği vardı 10 atış ve 10 balık aldım kimse balık çekemezken :) kadroyu güzel kurmak lazım bunu yaparken de şartları av yapılacak merada suyun durumunu falan da göz önünde bulundurmak lazım yoksa balığı herkes alıyor hele bazı günler oluyor ki kaleme iğne taksan balık alıyor :)
aynen söylediklerin cok doğru. 4 gündür zip ile bir şey alamazken dün dechatlondan aldığım saxton marka sahte ile balığın içinden gectim. bazı günler ezberler şaşıyor hakikaten ama bedri hocam'ın dediği gibi kaliteden yana kullanmak lazım secimi her ne kadar 3 ün 1 ini alacak olsak bile :D

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
yukarıda bahsettiğim sahte bu. dün bu sahteyle cok güzel skor yaptım mesela cantamın en derininden tesadüfen gecti elime valla :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
aynen söylediklerin cok doğru. 4 gündür zip ile bir şey alamazken dün dechatlondan aldığım saxton marka sahte ile balığın içinden gectim. bazı günler ezberler şaşıyor hakikaten ama bedri hocam'ın dediği gibi kaliteden yana kullanmak lazım secimi her ne kadar 3 ün 1 ini alacak olsak bile :D
Sahte yüzerken keyif almaya başladığın zaman balık aldığında keyfi katlamış oluyorsun :) 3ün1 ini aldığımız avlarda bile 2 goygoy çeviriyorsun 2 çay içiyorsun yine rahatlamış bir şekilde eve dönüyorsun son 2 sezondur tek sorunum artık meraların gerçekten kalabalık oluşu balık inatla şehrin iki yakasında da 1 noktaya yaslıyor kalabalığa girmeyeyim diyorsun balık alamıyorsun kalabalığa giriyorsun balıktan çok milleti alıyorsun yada seni alıyorlar İstanbul'da artık balık tutmak da zor yaşamanın zor olduğu gibi..

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahte yüzerken keyif almaya başladığın zaman balık aldığında keyfi katlamış oluyorsun :) 3ün1 ini aldığımız avlarda bile 2 goygoy çeviriyorsun 2 çay içiyorsun yine rahatlamış bir şekilde eve dönüyorsun son 2 sezondur tek sorunum artık meraların gerçekten kalabalık oluşu balık inatla şehrin iki yakasında da 1 noktaya yaslıyor kalabalığa girmeyeyim diyorsun balık alamıyorsun kalabalığa giriyorsun balıktan çok milleti alıyorsun yada seni alıyorlar İstanbul'da artık balık tutmak da zor yaşamanın zor olduğu gibi..
bu sözlerine de imza atarım hem yüzüşü keyifli hem de atarken mermi gibi giden sahteler katlıyor keyfi :)

bu sene avrupa yakasında balık arnavutköy akıntıbununda ama o kalabalığa dediğin sebeplerden tövbe billah girmem. en az 10 olay duydum şu 15 gün içerisinde, rapalanın enseye, kafaya kulağa saplanıp hastaneye gidildiği.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
bu sözlerine de imza atarım hem yüzüşü keyifli hem de atarken mermi gibi giden sahteler katlıyor keyfi :)

bu sene avrupa yakasında balık arnavutköy akıntıbununda ama o kalabalığa dediğin sebeplerden tövbe billah girmem. en az 10 olay duydum şu 15 gün içerisinde, rapalanın enseye, kafaya kulağa saplanıp hastaneye gidildiği.
Çok kalabalık meralara genelde kapşonlu ile gidip kafamı kapatarak av yapıyorum :D nerden ne geleceği belli olmuyor :)

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Zipbaits Boon 135 f alacaktım bugün ama ne gerek var zaten sezon kapandı dedim ve elim gitmedi, willy camoro ve kendolara gözüm kaydı fiyat olarak 3 te 1 oranında derken kafam karıştı hiç bir şey almadan cıktım.

ancak şu an bonibon krizi benzeri bir şey yaşıyorum ben illa akşam dönüşte o dükkana girer bir şeyler alırımç

ne dersin abiler boon'u alayım mı yoksa aynı fiyata 3 tane willy kendo karışık mı alayım ?
Sıfırdan başlıyorsan önerdiğim sahteler.
  • Kendo seabass 125f 13, 31 renkleri.
  • Wily camaro 35 ve 50 renkleri.
  • Kendo blade minnow floating modelinden 13 ve 31 renkleri.
  • Sea Horse Em-ForSeabass ST-02, PS-12, TSL-15 renkleri.
  • Kendo seabass 145f 01 ve 13 renkleri
Ben bir büyük birde küçük kutu sahteler taşıyorum, küçük kutum yukarıdakiler, Merada balık varsa, herkez cuma namazı gibi saf tutuyosa yukarıdaki sahteleri atıyorum ve gayet güzel de balık alıyorum Seahorse sahte dışında erimleri de güzel ama o sahtenin orjinali de bundan ağım şahım ileri gitmiyo. Ama merada balık var ve nazlıysa insanlar balık yok diye gitmeye başladıysa o zaman Daiwa, ima, duo ve zipbait'ler atılmaya başlıyo. Eee ne güzel marka sahtelerin var neden kendo ile başlıyosun dersen istanbulda ne yazık ki meralar çok kalabalık ve yanındaki adamın ipi senin ipini kesebiliyor yada zarar verdiği için atış esnasında patlayabiliyor. Veya adam meranın acemesi gitti senin üstünden çok dalarlı bi sahte attı ve taktı ve ona dolandığın için senin de sahten gidiyo yada sen ilk defa meraya gittin ve derinliği bilmediğin için taktırabiliyorsun. Bugün gitse para ile yerine koyamayağım sahteleri atmak istemiyorum. O yüzden alışana kadar yukarıdakiler ile başlamanı tavsiye ederim ama bu sahteler de gerçekten işini görecek.