Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

E

Erden Eren

Misafir
Aralıkta da ocağı bekleriz gibi geliyor vesselam 😀
Ocak ayında da "Durun yahu daha yeni girdik 2026'ya, Şubat'ı var bunun." teranesi başlar. :)

Gerçi bu hat yine seyrek de olsa av veriyor, gelin bir de son 5 senelik süre zarfında bizim Tuzla-Kadıköy hattını görün. Şaka gibi. Hani az ya da kısır, seyrek falan değil, bildiğin sıfıra yakın.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Gırgırlar Boğazın girişinden Marmara istikametine doğru balık geçişine izin vermiyor. Çok büyük fırtına olacak da balık geçecek, zamanı gelince de geri dönecek.
O gırgırlar ve bu av yasaklarının yetersizliği var oldukça amatörleri bırak yakın zaman sonra gırgırlar da sinek avlayacak.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
(Dün siteye yüklemeye çalıştığım foto ve videolar vardı ama bu siteye bir şey yükleyebilmek ölüm. Zırt pırt sağdan soldan açılan reklamlar vs. müsade etmiyorki. Yok resim boyutu, yok video uzun derken sildim)

Dün akşam kireçburnu, saat 16.00 sabah 06.00 toplamda en az 100 oltada çıkan balık 5-10 tane yaprak. İri istavrit bol. Arada yemli mantarlı oltaya 2 kırlangıç, bir mıri. Gırgırlar sürekli boğazın ağzında turluyor. Su soğumadı. Hava soğumadı. Taze yem. Yok istavrit, yok zargana.
NE DERSENİZ DEYİN.
Balık yok. Çıkanda ufak.
Yanlız şu var. Gece yarısına kadar, 01.00 e 02.00 ye kadar kalan balıkçılar toplanıp giderken “abi yem lazımmı” diye ellerinde artan balıkları gece kalacak olanlara veriyorlar.
Bu şekilde 5 arkadaş gidere ayak abi bir tane tuttum, iki tane tuttum diyerek tuttukları balıklarıda verdiler.
YEMİN İLE SÖYLÜYORUM HEPSİ YAPRAK.
Tüm dertleri kovada balık görmek. 10 cm 12 cm yaprakları atmışlar kovalarına. Eve giderkende o balık eve gitmez diye gececilere ikram ediyorlar.
Gece 02.00 de biri ile nerdeyse kavga edecektim.
“Usta iki olta ile sen balık tutamadınmı, bak ben kırık dökük bu olta ile 2 tane tuttum) dedi ve istavrit kadar 2 tane yaprağı bana vermeye çalıştı.
BİZ AKILLANABİLECEK BİR MİLLET DEĞİLİZ.

RASTGELSİN.

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gırgırlar Boğazın girişinden Marmara istikametine doğru balık geçişine izin vermiyor. Çok büyük fırtına olacak da balık geçecek, zamanı gelince de geri dönecek.
O gırgırlar ve bu av yasaklarının yetersizliği var oldukça amatörleri bırak yakın zaman sonra gırgırlar da sinek avlayacak.
Peki yakalanan balıklar nerede, tezgahlarda lüfer göremiyorum...

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dün Kadıköy çarşısında Lüfer 800 Toriğimsi palamut 900 TL, Tekir 800 Hamsi ayıklanmışı 300 TL’den etiketlenmişti.
Avrupa yakasında fiyatların daha yüksek olması sanırım köprü ücretleri 😀.