Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Üstatlar benim bir sorum olacak. Yakaladığınız balığı dolapta nasıl muhafaza ediyorsunuz? İki tez var bu konuda:
1. İçini Temizleyerek dolaba koymak( ki bu konuda balığın normal su ile temizlenmesinin lezzetini kaçıracağını söylüyorlar)
2. Denizden geldiği gibi tuzlu suyuyla buzluğa atmak ( ki bu konuda da balığın iç organlarının ve yediği balık şayet midesinde ise zamanla balığı bozabileceği ve zehirlenmeye sebep olabileceği)
Ben iki yolu da denedim ve ilk seçenekte hakikaten lezzet azalması oluyor ama sağlık açısından da gönlüm rahat oluyor. sizlerin bu konudaki tecrübeleri nelerdir?
Balığı siz tutuyorsanız hiç ellemeden direk dolaba koyun. Bozulma olmaz efenim.. Ama yeni tutulduğuna emin olmadığınız bir balık için bir şey diyemem..

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
bugün ümraniye de bir mağazada sordum 9 cm mor kafa beyaz kendo fiyatı 12.50 Krş idi.
@exxper
@shimano
hasan abi bizde yeterınce rapala var ama fiyata şaşırdım :) yanlışlık var diye düşünüyorum çünkü bu sene zam yaptılar 2. zam olmaz diye düşünüyorum

Adı
Mustafa
Balığı siz tutuyorsanız hiç ellemeden direk dolaba koyun. Bozulma olmaz efenim.. Ama yeni tutulduğuna emin olmadığınız bir balık için bir şey diyemem..
@hamdialev Teşekkür ediyorum.kendi tuttuğum balıktan bahsediyorum. ben de sizinle aynı fikirdeyim hatta bu sezonki palamutları temizlemeden denizden geldiği giibi buzluğa attım. ama geçenlerde forumda bir arkadaş balıkçının röportajını paylaşmıştı. Ondan sonra aklıma takıldı.

Hasan79

Daimi Üye
Adı
Hasan SARIKAYA
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hasan abi bizde yeterınce rapala var ama fiyata şaşırdım :) yanlışlık var diye düşünüyorum çünkü bu sene zam yaptılar 2. zam olmaz diye düşünüyorum
Bu kadar balıkçı varken hele ki sahil yolları iyice balık tutmaya elverişli hale geldiyse malzemenin peynir ekmek gibi satılması normal.
Ticaret içinde bu kadar malzeme tüketiliyorsa da bulmuşken zamlanmasına da şaşırmamak lazım.
Ben bu sene kadar bu kadar kalabalık görmemiştim meraları, soğuklar başlasın bir an önce.
Çok söylenecek söz var da o da bende kalsın.
Rast gelsin kardeşim... :harika:

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@hamdialev Teşekkür ediyorum.kendi tuttuğum balıktan bahsediyorum. ben de sizinle aynı fikirdeyim hatta bu sezonki palamutları temizlemeden denizden geldiği giibi buzluğa attım. ama geçenlerde forumda bir arkadaş balıkçının röportajını paylaşmıştı. Ondan sonra aklıma takıldı.
Mustafa en güzeli taze-taze tüketmek,
çünki dolaba attığın balık şoklama gibi dondurulmuyor,
Norveç uskumruyu teknede yakalanır-yakalanmaz canlı-canlı şoklama yapıp donduruyor,
şoklama yapılmadan dondurulan uzun süre buzlukta kalmış balığın lezzeti hiçmi hiç kalmıyor

Adı
Mustafa
Mustafa en güzeli taze-taze tüketmek,
çünki dolaba attığın balık şoklama gibi dondurulmuyor,
Norveç uskumruyu teknede yakalanır-yakalanmaz canlı-canlı şoklama yapıp donduruyor,
şoklama yapılmadan dondurulan uzun süre buzlukta kalmış balığın lezzeti hiçmi hiç kalmıyor
Doğru diyosun @Ercüment abi de kısır dönemlerde balık olmadığında ara sıra iyi oluyor. Tabi çok da uzun süreli olmaması lazım

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bu cinekopun az olmasının sebebi yazında bu hayvani tutmuş olmalarıdır.Ama buralarada gelecek evelAllah

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Zargananin z'sini bile tutamadım palamutuda tutamadım bakalım daha neler çıkıcak karşıma adam carpmayla 117 parca almis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...