Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
IMG_20160505_210037.jpg
herkese rast gele hepsini spin kamışla aldım istavritte artık spin yalnız balıklar karadenizden alındı birbuçuk kilo vardı hepside iri istavrit tek bir kraça yoktu zaten ben kraçayı tutmam emin olun ona çapari bile açmam yakaladığımıda doğru denize

Son düzenleme:
Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Allah bereket versin . Güzel balık afiyet olsun .
Yalnız Herzaman söylüyorum ama gene arkadaşlar bildiğini yapıyor yada öyle yönlendiriliyor.Kurşun arkası rapala yapacağınıza 0.35 -0.40 görünmez sağlam misinadan 20- 25 cm köstekli 8- 10 iğneli 150 175 gr la atabileceğiniz kadar çinekop çaparisi yapın horoz tüylü beyaz kırçıllı martı tüyü de olur hazırda olur alın çapariyi kendiniz yapın eğer bu yaptınızdan fazla balık tutmazsanız ben bu işi bırakırım . Deneyin görün yazık emeğinie at çek at çek gelirse tek balık :( .
Ben boğazda 20 sene teknecilik yaptım girmediğim delik kalmamıştır. Yerim kuruçeşmedeydi salacaktan tut akıntı burnana kandilliye beykoza ne ararsan .Verdiğiniz emeğin karşılığını alamıyorsunuz .Benden söylemesi 3 er 5 er almassanız balığı Bende Hasan değilim :bsmagryr: Rastgele :)
Katılıyorum boğaz bu belli olmaz

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ekli dosyayı görüntüle 38275 herkese rast gele hepsini spin kamışla aldım istavritte artık spin yalnız balıklar karadenizden alındı birbuçuk kilo vardı hepside iri istavrit tek bir kraça yoktu zaten ben kraçayı tutmam emin olun ona çapari bile açmam yakaladığımıda doğru denize
Ahh ahh herkes sizin gibi duyarli olsa keşke. Gecen hafta üsküdar'da gördüm kiraca çekenleri. Rastgele diyerek kovasina baktım. "Ooo güzel kiracalar" diyerek zarf attim ama arkadaşın umrumda degil. "Istavrit onlar" dedi. "Yahu kıraca" dedim. Baktım hala "istavrit" diyor lafi fazla uzatmadan oradan sessizce uzaklaştım. Bu arada kovasinda rahat 1.5 kilo vardı.
Özeleştiri yapmak gerekirse. Ben de bilinçsiz olarak cok kiraca yakalamışımdır. Kiracanin istavrit familyasindan olduğunu ve avlanabilir bir balik olduğunu biliyorduk yillar once. Ama bizi uyaran hiç olmadı. Taki forumlara girene ve balık avcılığı ile ilgili tebliğleri okuyana dek.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Ekli dosyayı görüntüle 38275 herkese rast gele hepsini spin kamışla aldım istavritte artık spin yalnız balıklar karadenizden alındı birbuçuk kilo vardı hepside iri istavrit tek bir kraça yoktu zaten ben kraçayı tutmam emin olun ona çapari bile açmam yakaladığımıda doğru denize
Balık kıyıda abi o zaman iyice kıyıladıysa bende LRF ile inerim artık sahile :) maşallah daha güzelleri rast gelsin.

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şu sıralar İzmit Körfezi'nde de kıraça katliamı yapılıyor. Merada en az 30-35 balıkçı var hepsi kıraça tutuyor ama bir tanesi de demiyor ki bu küçükmüş bırakayım diye.

Aralarına girip LRF ile iri iri istavritleri ve gümüşleri tutunca iğnedeki istavritlere levrek gözüyle bakıyorlar. Tek tek olsun istavrit olsun diyen yok yahu.

Çapari satanlara da dikkat ettim, resmen hepsi kıraça yakalamak için takım satıyorlar. 11 ila 14 numara iğneli çapariyle başka pek de bir şey beklenmez herhalde.

Çaparilerimi 6-7 numara iğneden bağlardım, hala da durur çoğu bende. Millet beşer onar kıraça alırken ben birer ikişer alıyordum, ama onların takımındaki balıklar bendekiler kadar bile ağır gelmezdi.

Demem o ki; bilinçlendirmeden, forumları yaymadan kimsenin düzeleceği yok. Balıkçı demiyorum ben onlara, sadece etçiler benim gözümde.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Mallesef Emrecan ben sözlü de uyardım kaç kere yok adam anlamıyor adamın dediği laf çıtır çıtır daha güzel oluyor diyor. tutmuş 10 kilo kraça. yapacak bir şey yok. hele bir keresinde beykoza kayınvalideye gitmiştik öylesine bir indim biraz çapari yaptım kıyıdan kreçe geliyor ben suya geri atıyorum adamın biri de oğluyla gelmiş çocuk susmak bilmiyor abi atmasana bize ver dedi bende dedim küçük balık olmazsa büyük balık olmaz bunlar daha bebe yazık günah dedim. çocuğun dediği laf ne olacak abi biz sabahtan beri tutuyoruz bunları sen tutmazsan başkası tutacak. zihniyete bakar mısın? babasına bakıyor boş boş. 3 tarafı denizle çevrili ülkemin haline bak.

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eyvallah hobidaşlar herkeze rastgelsin bohçacı tabir edilen bilinçsizlere yapılacak bi şey yok kendi hallerine bırakmak en iyisi çünkü ne söylersen söyle imam bildiğini okuyor balıklara gelince akşam saati şile fener altı bölgesinden spin kamışla aldım sezonun ilk kuzuları zaten benden başka kimsede gitmiyo niye diye sorduğumda daha erken balıkmı var sanki gibi sebepler madem öyle bende söylemiyorum ha spin kamışla dedim ama sizin LRF denen sistemle değil bi spin takımım var makinasıyla beraber ona 9-10 iğneli kısa çapari donatıp atıyorum öyle tutuyorum yok böyle bi keyif yani spin takımın hassasiyeti hafifliği aksiyonu on numara boğaz hariç ki orda ağır kurşun ve sörf takım iş yapıyor ama bizim bölgelerde spin takım on numara herkeze tavsiye ederim

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mallesef Emrecan ben sözlü de uyardım kaç kere yok adam anlamıyor adamın dediği laf çıtır çıtır daha güzel oluyor diyor. tutmuş 10 kilo kraça. yapacak bir şey yok. hele bir keresinde beykoza kayınvalideye gitmiştik öylesine bir indim biraz çapari yaptım kıyıdan kreçe geliyor ben suya geri atıyorum adamın biri de oğluyla gelmiş çocuk susmak bilmiyor abi atmasana bize ver dedi bende dedim küçük balık olmazsa büyük balık olmaz bunlar daha bebe yazık günah dedim. çocuğun dediği laf ne olacak abi biz sabahtan beri tutuyoruz bunları sen tutmazsan başkası tutacak. zihniyete bakar mısın? babasına bakıyor boş boş. 3 tarafı denizle çevrili ülkemin haline bak.
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemin dört tarafı da bohçacıyla çevrili...

Allah ıslah etsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...