Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
#LÜFER NİYE YOK?

İşte cevabı ....
Yaprak Çinekop katliami huzurlarinizda ...

Dostlar , karasularimizda balik stoklarinin tukenme noktasina gelmesinde , balik populasyonunun günden güne azalmasinda her ne kadar habitat kaybi , çevre kirliligi ve hatali uygulamalar , yanlış karar ve balıkçılığın doğasına aykırı yasalar olsada bu hazin hikayenin başlıca sebebinin dönüp dolaşıp geldigi nokta özeleştiri yapacak olursak ne yazik ki " insanoglu " dur ...
Mesele aç gözlü , doymak bilmeyen egitimsiz , bilincsiz ve cahil guruhun engin mavi arenasindaki sidik yarisindan ibarettir ...
Basit bir örnek vermek gerekirse ! :
Haci Ahmet Reis'in teknesi 24 mt , Ya Nasip Reis'in 36 mt olmasi lazim ...
Nasil olacak ?
Zira kendi imkanlari bu yatirimin ustesinden gelmesi mumkun degil , tayfanin hakkindan calip karisinin koluna bilekten dirsege donattigi altin bilezikler ancak makinanin pistonlarini satin alir ...
Ya kredi amacli bankaya basvuracak , ya da balik yaptigi kabzimalin kucagina oturacak ...
İkinci secenek daha mantikli , ust uste iki kredi taksidi odenmedi mi banka adamin iflahini keser , kabzimala aglama tercihi daha rahatlatici , nasil olsa tuttugu baligin varis yeri borc yaptigi kabzimal yani dogru adres ...
İte kaka tekne buyudu , bir sekilde de tekne yuzdu lakin temel giderler de buyudu ...
Tekne 24 mt iken tek makina idi , simdi oldu iki makina , ilave olarak jenerator , pes botu , buz makinasi derken mazot gideri ikiye katlandi ...
Tekne 24 mt iken 6- 8 tayfa yeterli idi , tekne oldu 36 mt tayfa sayisida iki misli olunca tayfa payida ayni oranda artti ...
Tekne 24 mt iken 8 tayfa icin haftada iki cuval patates & bir cuval makarnaya ilaveten 20 paket cay & 10 paket seker is goruyorken , tekne 36 mt ve 16 tayfa olunca girtlak masrafi de oldu hatiri sayilir gider kalemi ...
Ve daha bircok detay ...
Fakat ne var ki , tutulan balik ayni veya kotu gecen sezonda yolunda gitmeyen balikcilik , ariza , tamir vs ...
Sira borclari odemeye gelince , cep delik cepken delik !
Bu arada takip eden sezona da hazirliksiz girmek olmaz , teknenin eksikleri giderilecek , boya , makinalarin bakimi , aglar elden gececek ...
Kabzimalin kucagi reisimizi bekler !
Kabzimala da borc duble oldu ...
Zaten kabzimalin da beklentisiydi , oyle ya kimse kimseye karsiliksiz iyilik yapmaz , ancak itlik yapar ...
Son kozlar oynandi ...
Kabzimal para pesinde
Reisimiz borcunu odemek pesinde
Ya bu borc odenecek ya da kabzimal teknenin ortagi olup yokus asagi , yokus yukari parayi goturecek ...
Ne yapilmasi gerekir ?
Her turlu yasak delinir , serefsiz tum unsurlar devreye sokulur , trol de cekilir , tohum cinekop katliami da yapilir ...
Kim takar milli servetin gelecegini ?

Can Teoman.
12 Aralık.2019 # (Can Teoman kardeş doğrusunu yazmış.)

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese merhaba
Bu gün İzmir’de balıkta idim
Yemli ve jig çalıştım
Pullu balığı çok özlemiştim mercan hanoz çupra karagöz yemli de aldığım balıklar 1 kg geldi
Jig ile bolca kolyoz ve uskumru tuttum 4-5 kg vardı kolyozlar devleşmiş, İstanbul’da tuttuğum palamuttan büyüklerdi
Beraber gittiğim dostum sıfır çekti kısmetsiz bir günündeydi
Yemli ile tuttuğum balıkları bana ,kolyozları ona vererek balıkları paylaştık
Harika yazdan kalma bir gündü şişkinliğim baya bir indi.
Bu sefer balıkların pişmiş halini fotoğrafladım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Afiyet olsun Murat abi.

TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mektupla

Daimi Üye

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Boğazın dibi çamur. Misinalarımız leş gibi oluyor. Suyun altını gören yok. Ama durum hiç iyiye gitmiyor. Misinalara wc kağıtları takılıyor artık.
Wc kağıdı takılsa gene iyi.
15 gün kadar önce üsküdar da prezervatif geldi sahteyle birlikte.

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Wc kağıdı takılsa gene iyi.
15 gün kadar önce üsküdar da prezervatif geldi sahteyle birlikte.
eskiden daha çok takılıyordu şapkalardan :) hatta bazen içi su dolu bir şekilde geldiği oluyordu :koptum::koptum::koptum: şimdi iyi kötü temizliyorlar denizi ama maalesef yeterli olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...