Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Takımın dolaşma riski büyük olur. Yemli takımla tekneye balığı almak pek mümkün olmadan zokalar takıma dolaşıp canını sıkacaktır. Klipse tek zoka takmak her zaman daha verimlidir. Hatta bazen o tek zoka bile dolaşıyor. Yanındaki oltanın ipini alıyor. Çok ince olan ucu ip misinaya geçiyor. Ben gün boyu Kalamar zokasıyla avlanmam. Sabah ve akşam suyunda takıp çıkartırım.

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Çok teşekürler verdiğiniz bilgiler için.
ben 4 lü takımdan önce üçlü fırdöndü kullanıp (15cm de bir adet) oralarada zoka taksam toplam 3 zoka 4 iğne sıkıntı olur mu acaba.Amaç kalamara denk gelince 2-3 tane alma ihtimalide olsun
Ya çok zokalı kalamar avı yapacan ya da tek zokalı çok iğneli yemli takım. 3 zoka 3 iğne ile başına dert alırsın, takımları birbirine dolaştırırsın. Bazen Takımda zoka yokken iğneye takılan balığa saldırıp yakalanan kalamarlar da oluyor. İki üç atışta üst üste kalamar yapışırsa zokana o zaman üçlü bedeni çıkarır 3 lü kalamar zokalı bedenini takarsın. Ben öyle yapıyorum.

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
selam arkadaslar
eski focada su an avlanan arkadaslar var mi?

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu hafta tekneyle açılacaklar için hava çok yüksek tavsiye etmem.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bildiğim kadarıyla kıyılar şu mevsimde boş oluyor. Körfez için konuşursak hatırı sayılı kilo ve adette Sübye/Kalamar yakalayan var.
Ancak dip balığı için körfezde mevsim en verimsiz zamanı diyebilirim. Ancak körfez dışında kıyıdan Mırmır ve Sargoz için oldukça uygun meralar var.
Bu meralarda devam eden Kaba lidakileri izliyoruz. Lakin hedef iri balıksa şu sıralar geçit yaptığından derinsuda verim daha yüksek.

Biz forumdan Volkan ve onun bir arkadaşı ile Foçada 19 aralıkta orta kademe bir av yaptık. 2-3 kg civarı balıkla eve döndük.
Ben işyerimden 2 arkadaşla ufak tekne kiralayarak 24'ünde Çeşme Ildırda oldukça güzel bir av yaptık.
Bu avlarla ilgili ayrıntıları ve fotoğrafları vakit bulursam paylaşacağım. Herkese Rastgelsin...
Bu fotoğrafları eklememiştim. Buradan paylaşmak istedim.
19 Aralık Foça Avı (Yem: Sülünez/Çimçim)
Benim açımdan vasat bir avdı, ancak forumdan Volkan ve arkadaşı Kayhanla tanışmamıza vesile olduğu için oldukça keyif aldım.
Güzel bir gün geçti diyebilirim. Gün içinde Deprem olmuş, solunar %42 gösteriyordu, hava hafif çalkantılı, dip akıntılıydı 125 gr altına düşmedik.

24 Aralık Ildır avı: (Yem: Sülünez/Çimçim/Sardalya)
7,5 mt bir tekneyle 3 kişi çıktığımız, balık boyları bakımından oldukça tatmin edici bir avdı.
3 arkadaş ve Özdemir kaptanla oldukça güzel bir gün geçirdik.
3 merada av yaptık, iri boy mercanlar çok güzellerdi ve günün süprizi köpekbalığı oldu.
Masadaki av akşamsuyuna giderken 3 kişilik avımızdır, sondaki 2 tepsi ve köpekbalığı benimdir.

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Masallah guzel av olmus
tebrik ederim
bilgiler icin tesekkurler
rastgele...

engin1981

Üye
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok güzel av olmuş.Köpekbalığı yeniyor mu acaba?Çeşme Özdere sığacık mordoğan avlarım oldu ama daha Ildıra hiç gidemedim. Balık çiftlikleri yakınlarında iri karagöz alıyor işten arkadaşlar.
Zoka için cevap yazan arkadaşlar teşekürler. Ben hiç riske girmeden tek zokayla devam edeyim.

Ares Mania

Üye
Adı
Cem T
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Didim kazıklı tarafından önümüzdeki hafta pazar balık avına çıkacağız. O tarafta ne tür yem iş yapar ? Nereleri balık yapar ?

engin1981

Üye
Adı
engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
40 yıldır balık avladığını söyleyen biri arkadaşıma hanos balığı tuttuğunuzda kuyruğuna bir düğüm atıp iğneyi ağzına geçirip bıraktığımızda batmayacağını kendi hareket ederek ilerleyeceğini ve mutlaka yılan balığı veya levrek yakalayacağını söylemiş. Bu şekilde uygulayan var mı acaba. Denemeye değer mi sizce.