Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

Mesut1903

Daimi Üye
Adı
Mesut orak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu fotoğrafları eklememiştim. Buradan paylaşmak istedim.
19 Aralık Foça Avı (Yem: Sülünez/Çimçim)
Benim açımdan vasat bir avdı, ancak forumdan Volkan ve arkadaşı Kayhanla tanışmamıza vesile olduğu için oldukça keyif aldım.
Güzel bir gün geçti diyebilirim. Gün içinde Deprem olmuş, solunar %42 gösteriyordu, hava hafif çalkantılı, dip akıntılıydı 125 gr altına düşmedik.

24 Aralık Ildır avı: (Yem: Sülünez/Çimçim/Sardalya)
7,5 mt bir tekneyle 3 kişi çıktığımız, balık boyları bakımından oldukça tatmin edici bir avdı.
3 arkadaş ve Özdemir kaptanla oldukça güzel bir gün geçirdik.
3 merada av yaptık, iri boy mercanlar çok güzellerdi ve günün süprizi köpekbalığı oldu.
Masadaki av akşamsuyuna giderken 3 kişilik avımızdır, sondaki 2 tepsi ve köpekbalığı benimdir.

Tebrikler güzel av olmuş bu arada köpek balığını ne yapıyorsunuz.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mesut1903' Alıntı:
Tebrikler güzel av olmuş bu arada köpek balığını ne yapıyorsunuz.
Teşekkürler, Köpek balığını diğer balıklar gibi yiyiyoruz. Sadece derisi epeyce kalındır, buzluğa atmadan yüzmeniz gerekli. Eti epeyce kanlı olabilir. Buzlu deniz suyunda 3-4 saat bekletilirse daha iyi olur. Eğer kanı alınmazsa kekremsi bir tad bırakır, Kandaki demir tadı hani şu Ispanak yedikten sonra dişlerde kalan demir tadı gibi...

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
engin1981' Alıntı:
Çok güzel av olmuş.Köpekbalığı yeniyor mu acaba?Çeşme Özdere sığacık mordoğan avlarım oldu ama daha Ildıra hiç gidemedim. Balık çiftlikleri yakınlarında iri karagöz alıyor işten arkadaşlar.
Bu cins Camgöz Köpek balığının oldukça güzel eti vardır. Önceki mesajımda da anlattığım gibi işlenirse. Kızgın yağda yada ızgarada harikadır. Ancak şunu belirtmeliyim ki. Şu zamana kadar pek çok kez oltama takılmasına rağmen 2.kez kendi yakaladığımı yedim. Sıklıkla avlanan amatör oltacı dostlarıma da tavsiyem kendinizce bir limit koyup 3-4 yılda bir olmak üzere denemek maksatlı belli bir boyun üzerindeki bireyleri tüketmenizde hiçbir sakınca yoktur.

Unutmayın bu balığın adı sadece dilimizde Köpek kelimesi ile ilişkilendirilmiştir. Shark dediğimiz anda işler değişir. İnançla, Dinle, mezheple uzaktan yakından alakası yoktur. Günümüzde en temiz kalmış besinlerden birisi deniz mahsulleridir.

Domuz Balığı / Çütre (Balistes capriscus),
Fare Balığı/Ustura Balığı (Xyrichthys novacula),
Yılanbalığı/Mıgri (Conger conger)
vb. canlıların tamamı yenilir.

engin1981' Alıntı:
40 yıldır balık avladığını söyleyen biri arkadaşıma hanos balığı tuttuğunuzda kuyruğuna bir düğüm atıp iğneyi ağzına geçirip bıraktığımızda batmayacağını kendi hareket ederek ilerleyeceğini ve mutlaka yılan balığı veya levrek yakalayacağını söylemiş. Bu şekilde uygulayan var mı acaba. Denemeye değer mi sizce.
Hanos balığı en güzel tavada olur Engin. Tekne turlarında zaten o şekilde bir canlı bırakma yapma durumu mümkün olmaz. Eğer hava kesesi şişmiş bir balığı suya bırakırsan Levrekten önce martıların aldığını göreceksin. Bence asla öyle bir canlı bırakma yapma. Mazallah iğne üzerindeyken bir martı yakalayıp hiç hoş olmayan bir anı yaşayabilirsin.

Son düzenleme:

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Bu cins Camgöz Köpek balığının oldukça güzel eti vardır. Önceki mesajımda da anlattığım gibi işlenirse. Kızgın yağda yada ızgarada harikadır. Ancak şunu belirtmeliyim ki. Şu zamana kadar pek çok kez oltama takılmasına rağmen 2.kez kendi yakaladığımı yedim. Sıklıkla avlanan amatör oltacı dostlarıma da tavsiyem kendinizce bir limit koyup 3-4 yılda bir olmak üzere denemek maksatlı belli bir boyun üzerindeki bireyleri tüketmenizde hiçbir sakınca yoktur.

Unutmayın bu balığın adı sadece dilimizde Köpek kelimesi ile ilişkilendirilmiştir. Shark dediğimiz anda işler değişir. İnançla, Dinle, mezheple uzaktan yakından alakası yoktur. Günümüzde en temiz kalmış besinlerden birisi deniz mahsulleridir.
Bu Shark işini biraz daha açar mısın? Bizim de oltamızı ziyaret eder ara sıra. Tekneye almaya çekiniriz mazallah ısırır mısırır :D İğneyi keserekten salarız. Bir ara TV lerde çok popülerdi. Yok süte yatırılması gerekiyormuş filan diye duyduyduk. Her cinsi mi yeniyor yoksa bazıları mı? İşlenişini daha önce yazmışsın ama acaba tekrar yazar mısın?

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tamamı olmasa bile ülkemizde bana denk gelen bir çok türü yeniliyor. Elbette dişleri iri olan türleri tekneye alırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Sapankuyruk, Camgöz, Pamuk, Hemişre gibi türleri yenilir. Leopar gibi desenleri olan veya vatoz türlerine yakın olanların nesilleri iyice azalmış bunların ve diğer türlerden çok ufak olanların Asla misina kesilmemeli, iğneden kurtararak denize iadesi yapılmalıdır. Yapılış tarzı çok özel değil Izagara yada yağda denenebilir. Kılçıksızdır. Ben balıkları süte yatırmam. Damak zevkime uymaz. Süte hiçbişeyi yatrırmam. Sütü içmesini severim. Lezzet katmak isteyen zeytinyağı, limon, tuzi, baharat gibi basit marinasyonlar kullanabilir.
katipoglu' Alıntı:
Teşekkürler, Köpek balığını diğer balıklar gibi yiyiyoruz. Sadece derisi epeyce kalındır, buzluğa atmadan yüzmeniz gerekli. Eti epeyce kanlı olabilir. Buzlu deniz suyunda 3-4 saat bekletilirse daha iyi olur. Eğer kanı alınmazsa kekremsi bir tad bırakır, Kandaki demir tadı hani şu Ispanak yedikten sonra dişlerde kalan demir tadı gibi...

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Teşekkürler. Acaba Tekneye alır almaz Boğazlasak ve kanını akıtsak o etteki kandan daha kolay kurtulabilir miyiz? Torik, lambuka gibi balıklarda öyle yapıyoruz.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Elbette kanından en rahat kurtulma yöntemi balık canlıyken kesilip içinin temizlenmesidir. Deniz suyunda yıkanıp üzeri buzla kaplanırsa etinin lezzeti çok daha iyi olur. Toplu tekne turlarında pek çok kişinin buna şiddet içeren sahne olarak bakmasının yanında gelecek yorumlar da can sıkıcı olabilir.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar 30 ocak için Ildır'da 5-6 kişilik ufak tekne ayarladım. Forumdan Volkan ve Kayhan ile mevcudumuz toplam "3"
İsteyen 2 arkadaş daha bize katılabilir. Tek araba gitmemiz her açıdan iyi olacaktır. Havalar şimdilik bozuk ama ay sonuna doğru düzelecektir.

Balık Oyunları

Daimi Üye
Adı
alp
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar;
Körfez yavaş yavaş kalamar yapmaya başladı seyrek de olsa alınabiliyor geçen hafta aldığım kalamar.Su herzamanki gibi yine bulanık ti canlı renk seçmekte fayda var.
yo-zuri q ace rbog renk kodu
Bostanlı civarı herkese rastgele.

IMG-20160111-WA0000.jpg

Ares Mania

Üye
Adı
Cem T
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar 30 ocak için Ildır'da 5-6 kişilik ufak tekne ayarladım. Forumdan Volkan ve Kayhan ile mevcudumuz toplam "3"
İsteyen 2 arkadaş daha bize katılabilir. Tek araba gitmemiz her açıdan iyi olacaktır. Havalar şimdilik bozuk ama ay sonuna doğru düzelecektir.
MERHABA, İZMİRDE GÜZERGAHINIZ NASIL. BİZ KARŞIYAKA TARAFINDA OTURUYORUZ.ŞUBAT AYI İÇİN BERABER BİR PROGRAM YAPABİLİRİZ. BİZ DE 24 ÜNDE DİDİME GİDİYORUZ. MÜMKÜN OLDUĞU KADAR 15 GÜNDE BİR ÇIKIYORUZ EKİP OLARAK.