Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2 hafta sonra Foça'yı tekrar ziyarete gidiyorum, hazır mevsim geçmeden bir kez daha uğramak lazım.
Aynı teknede birlikte avlanmak isteyen arkadaş olursa Osman/Orhan kaptanlar ile iletişim kurabilir.
Bu haftaiçi belli olacak ama kendi aracımızla gideceğimiz için araçta 1-2 kişilik yer açılabilir.

Fabrikadaki arkadaşlarla Ocak ayının ilk haftasında (9'u) Darboğaz avımız olacak.
Yine birlikte avlanmak isteyen olursa Gökhan kaptanla iletişim kurabilirler.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2 hafta sonra Foça'yı tekrar ziyarete gidiyorum, hazır mevsim geçmeden bir kez daha uğramak lazım.
Aynı teknede birlikte avlanmak isteyen arkadaş olursa Osman/Orhan kaptanlar ile iletişim kurabilir.
Bu haftaiçi belli olacak ama kendi aracımızla gideceğimiz için araçta 1-2 kişilik yer açılabilir.

Fabrikadaki arkadaşlarla Ocak ayının ilk haftasında (9'u) Darboğaz avımız olacak.
Yine birlikte avlanmak isteyen olursa Gökhan kaptanla iletişim kurabilirler.
Foça avına katılmak isterim. Hatta bizim gruptaki arkadaşlarla beraber gelirsek hem sizinle tanışmış oluruz hemde gruptan diğer arkadaşlarımızla kaynaşmış oluruz.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Volkan diğer arkadaşlarla tanışmış olduğunuz için senin ileişimin daha iyi seninle beraber kimler gelebilir haber verebilir misin?
Kendi aracıma 2 kişiyi daha alabilirim. Diğer arkadaşım Aliağadan gelecek onu yol ayrımından alacağız.
Harici olarak kendi aracıyla gelmek isteyen olursa davet beklemesin, ama birbirimizden haberdar olalım.
"19 Aralık Foça - Gündüz Tekne Avı"

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar aranızda Eurofish Power Jig kamışı kullanan var mı?
Elimdeki Daiwa Sensor 130'luk kamışa ek olarak, Darboğaz gibi avlaklarda 200 gr üstü kurşunlarla avlanırken kullanmak istediğim bir kamış bakıyorum.
Ayrıca ilerleyen zamanlarda tekneden kurşunlu Sırtı çekerken de kullanabilirim diye düşündüm. Kamış sert gibi geliyor ancak net Lbs değerini bulamadım.

Ali Ş.

Aktif Üye
Adı
Ali ŞENGÜL
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba arkadaşlar izmirde balık durumu nasıl hafta sonu balığa çıkan oldumu .

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bildiğim kadarıyla kıyılar şu mevsimde boş oluyor. Körfez için konuşursak hatırı sayılı kilo ve adette Sübye/Kalamar yakalayan var.
Ancak dip balığı için körfezde mevsim en verimsiz zamanı diyebilirim. Ancak körfez dışında kıyıdan Mırmır ve Sargoz için oldukça uygun meralar var.
Bu meralarda devam eden Kaba lidakileri izliyoruz. Lakin hedef iri balıksa şu sıralar geçit yaptığından derinsuda verim daha yüksek.

Biz forumdan Volkan ve onun bir arkadaşı ile Foçada 19 aralıkta orta kademe bir av yaptık. 2-3 kg civarı balıkla eve döndük.
Ben işyerimden 2 arkadaşla ufak tekne kiralayarak 24'ünde Çeşme Ildırda oldukça güzel bir av yaptık.
Bu avlarla ilgili ayrıntıları ve fotoğrafları vakit bulursam paylaşacağım. Herkese Rastgelsin...

vetburak35

Aktif Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Umut inşallah yakın zamanda bende bir organizasyona katılacağım. Şimdiden rastgelsin

errgin

Yeni Üye
Adı
Ergin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu aralar sahilevlerine uğruyorum iş çıkışında kalamar/sübye için ama havaların soğumadığından olsa gerek çok fazla bir hareket yok denizde. Birkaç tane kiloluk sübye tuttum. yarından itibaren havalar da sular da soğuyor, sizin Sahilevleri haricinde kıyıdan kalamar için var mı tavsiye edebileceğiniz yerler.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
karsıyaka yelken kulubunun sol tarafında kalamar yakalandığına sahit oldum. ama yaklaşık bir ay önce. hala cıkıyormu bilmiyorum.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kalamar halen yetersiz av veriyor, gün boyu at çek yapanların 1 taneyle döndüğüne şahit oluyorum. Malesef hem Levrek hem Kalamar henüz tam başlamadı. Zaten böyle giderse yeterli vakit bulamadıkları için gelecek yıllarda körfeze giriş/çıkış yapmayacaklar. Lidaki için Mayıs ayına şurda ne kaldı. Dökülen yumurtalar 3 ay sonra heryeri tırtıklayan canavara dönüşmeliler. Midye/Madya/Kabuklu popülasyonu soğuk havayla birlikte biraz artmalı ki beslensin yavrucaklar... Hatırladığım kadarıyla geçtiğimiz yıllar ocak başında Karataş civarı Minekop akını başlardı. Aynı zamanlarda pek çok yerde At-Çek ile Kalamar ve Levrek avcılığı yapanlarda olurdu. Malesef şu an çok verimsiz.